DayTrading: Wtorek 26.01.2016
Re: DayTrading: Wtorek 26.01.2016
co z tą ropą ? wczoraj na dół dzisiaj góra
ktoś coś podpowie?
ktoś coś podpowie?
jedno zero ci uciekloTsunamiPL pisze:2000 pln na rachunek brokera i obracaj 0,1 lota.pomorskiebest pisze:Witam jakiś czas temu zostałem niestety wyzerowany przez mocny spadek euro do usd .
Zebrałem 20000 zł i chciałbym ponownie zacząć swoją przygodę z forex. Ma ktoś jakieś wskazówki albo powie jak sam zaczynał
Zrób tego z 15-20 pipsów dziennie, co da ci około 50 zł dniówki.
-50 zł i zamykasz pozycję. Próbujesz dalej 1950 zł.
Niech nie wpłaca wszystkiego do broka. 2 tyś mu wystarczą przy powyższych zasadach.doktorek pisze:jedno zero ci uciekloTsunamiPL pisze:2000 pln na rachunek brokera i obracaj 0,1 lota.pomorskiebest pisze:Witam jakiś czas temu zostałem niestety wyzerowany przez mocny spadek euro do usd .
Zebrałem 20000 zł i chciałbym ponownie zacząć swoją przygodę z forex. Ma ktoś jakieś wskazówki albo powie jak sam zaczynał
Zrób tego z 15-20 pipsów dziennie, co da ci około 50 zł dniówki.
-50 zł i zamykasz pozycję. Próbujesz dalej 1950 zł.
Jak się utrzyma na plusie przez pare miesięcy, niech zwiększy depo i pozycje.
The only way is up
Pierwsze pytanie czy wiesz dlaczego był mocny spadek eur/usd ? Drugie czy wiesz dlaczego wyzerowałeś rachunek? Jeśli odpowiedzi twierdzące to wpłać 5k i otwieraj max 0,1 Lota przy zjeździe 10% depo. Jeśli odpowiedź na któreś z powyższych pytań jest negatywna to najlepiej pobawić sie demo poczytać serwisy acemarketu.com oraz xpuls.pl i zobaczyć jak zachowuje sie cena pod wpływem informacji, zachowania surowców, giełd i wypowiedzi rożnych ważnych głów i dopiero po kilku miesiącach próbować w realu. Nie chce Cie martwić, ale to konto też wyzerujesz, ale się sporo nauczysz. Wiec lepiej za te naukę zapłacić 5 niz 20k powodzeniapomorskiebest pisze:Witam jakiś czas temu zostałem niestety wyzerowany przez mocny spadek euro do usd .

Na PLN NBP zbija kurs. Tak mi się wydaje. Zobaczymy co jutro analitycy powiedzą.
The only way is up
Co do depo to się zgodzę, że z tego kapitału to co najmniej ze 3 konta zrobić żeby nie prze####dolic wszystkiego od razu. Ale co do zasad gry to musisz sobie wypracować własną strategie i nie ma ze boli.Czytaj książki, ucz się o AT i AF, wybierz taki styl gry, który ci pasuje i na którym jesteś w stanie zarabiać. Zrób back testy strategi żeby wiedzieć czy działa i jak działa. Poczytaj o psychologi i socjologi. Według mnie wiedza jest bardzo ważna bo nawet jeśli nie mając wiedzy uda ci się jakoś zarabiać na rynku to nie będziesz wiedział dlaczego tak się dzieje i nie będziesz tego w stanie powtórzyć. Chyba ze jesteś leniwy to kupisz sobie sygnały, czego nie polecam. Pamiętaj ze forex to nie miejsce gdzie można się szybko i łatwo wzbogacić, a ci co potrafią to robić z powodzeniem przeważnie pracowali nad tym latami.pomorskiebest pisze:Witam jakiś czas temu zostałem niestety wyzerowany przez mocny spadek euro do usd .
Powodzenia

- atlanticos
- Maniak
jak ja patrze na swoje poczatki z perspektywy czasu to jeden z najwiekszych bledow jakie popelnialem to ustalanie dziennego targetu... gra sie wtedy gdy jest setup i czasem wpadnie 20 pipsow, a czasem 200, a jak nie ma ustalonego z góry targetu dziennego to i 3 dni mozna siedziec i kawe popijac bo cierpliwosc rynek wynagrodzi z nawiazkaTsunamiPL pisze:
Zrób tego z 15-20 pipsów dziennie,
i nie podpowiadajcie mu zeby wplacil 2 tys czy 5 tys i gral 0.1 lota bo w miesiac polozy rachunek.... niech wplaci calosc i gra 0.1 lota bez uśredniania i innych glupot.... zawsze z trendem głównym z wykresu dziennego i szerokim Sl...i w danym momencie tylko 1 pozycja dopoki nie zdobedzie wiedzy... i moze przy odrobinie zdrowego rozsadku i zapalu nie poplynie

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Nie jest tak słodko, jak by to sobie można wyobrazić
. Uważam, że należy zapomnieć o stałym pomnażaniu zysków o 1-2 czy 10% dziennie. Myślę, że stała stopa zwrotu rzędu kilku powiedzmy 7-10% miesięcznie powinna zadowolić większość traderów 

-
- Fanatyk
Nikomu w takich sprawach napewno bym nie doradzał nigdy,
i wogóle sie dziwie że przychodzisz tu z takim pytaniem
Indeks sp500 upatruje spadku z technicznego i oznaczeń poszczególnych korekt
tworzy sie ED
I fala jako zygzak pojedynczy
II fala jako abc
odbicie złota do poziomów 1130-40
mysle bedzie sprzyjać temu scenariuszowi
USDPLN korekta może byc szybka i głeboka

i wogóle sie dziwie że przychodzisz tu z takim pytaniem

Indeks sp500 upatruje spadku z technicznego i oznaczeń poszczególnych korekt
tworzy sie ED
I fala jako zygzak pojedynczy
II fala jako abc
odbicie złota do poziomów 1130-40
mysle bedzie sprzyjać temu scenariuszowi
USDPLN korekta może byc szybka i głeboka
Tak jak wspominałem rano. Orgr -dzisiaj dorysowaliśmy prawe ramię. Poziom 32,30-70 wyznacza linię szyii, a jego przebicie może wywindować ropę do poziomów 38-40$eliroPL pisze:co z tą ropą ? wczoraj na dół dzisiaj góra
ktoś coś podpowie?