detal juz sie okreslil pora na koszenie

Jakby ktoś smiał twierdzic, że Highend się gdzieś może pomylić, to przypominam akcję zna A/U - 0.72 jako dołek (to przed kolejnym odejściem H z forum), cena jeb o prawie 200P a nasz kolega wyskakuje że dołek może być i na 0.7 i nawet na 0.58...highend pisze:Cajto czytaj ze zrozumieniem
L ropa, L kangur, L aud/nzd, S usd/cad.
edek na razie odpoczywa
L pszenica
L bawełna
L cukier
L gaz ziemny
L kakao
i kawa zagadka jeszcze...
do zobaczenia z wynikami za kilka miesiecy
biorę, ale nie podniesienie stóp nie przekreśla 1.05...było już 1.04, a pod co do dodruku to pewnie rzecyzwiście MC, ale no risk no fanshogomad pisze:oiro pisze:a ja myślę tak (i od razu mówie mam depo na przetrzymanie wyższych poziomów) to wczoraj mógł być szczyt bo:
1)1.17 padło na skutek Chin, chyba mieli ok 10% spadku, jeśli jutro nie będzie w Chianch tragedii to i edek nie ma podstaw do dalszych rajdów.
2)Wiele stopów juz poleciało, zostali Ci którzy grają jak ja długoterminiowo, i większości takich graczy przetrzyma kolejne wzrosty lub zhedguje - a więc 'wycinanie leszczy' już zostało zrealizowane
3)Chiny Chinami 1.17 to poziom z ogłoszenia QE - dodrukowano Euro, a dolar miałby mimo to byc na tym samym poziomie?
4) Dane z USA nie są tragiczne, a przynajmniej nie tak aby zrównoważyć QE
Czyli podsumowując jedyną szansą na przebicie 1.17 są spadki na chinskiej giełdzie. Macie moze jakieś strony gdzie można to śledzić??
Weź pod uwage ,że stóp w USA nie podnieśli, biorąc pod uwage to co sie dzieje to raczej nie podniosą, nawet jak podniosą to zaraz potem mogą skasować znów do zera. A właściwie to Yellen ma juz pretekst żeby drukować.
Dziwne ,że jako "długoterminowiec" nie bierzesz tego pod uwage.