DayTrading: Wtorek 24.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 maja 2016, 00:00

Wzrost
1
7%
Bez zmian
6
40%
Spadek
8
53%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 24.05.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Mathon pisze:Ja się nie ładuje w S dopóki nie przebije tej konsoli
Bardzo rozsądnie.

-- Dodano: 24 maja 2016, 18:58 --
banan_czikita pisze:Branie S w takim ruchu to nie ryzyko tylko glupota
Głupotą jest oddawanie więcej niż się zarobiło.
Reszta to wkalkulowane ryzyko.
Proszę cię, nie zachowuj się jak dziecko z przedszkola.
Granie w Forex i instrumenty pochodne jest w ogóle głupotą.
Co nie przeszkadza niektórym czerpać z tego zyski.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Jak tam - zarobienie pewnie i na L i na S i w prawo i w lewo jak w piatek na elkach na edku. Masakra :D
Ale co my biedne zuczki wiemy o mechanice rynku:-) a mechanika jest taka ze jak maszyna pracuje to sie palcow nie wklada :-)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

banan_czikita pisze:Jak tam - zarobienie pewnie i na L i na S i w prawo i w lewo jak w piatek na elkach na edku. Masakra :D
Ale co my biedne zuczki wiemy o mechanice rynku:-) a mechanika jest taka ze jak maszyna pracuje to sie palcow nie wklada :-)
Tak, zarobiony byłem już rano.
Teraz, jak oddam, to tylko część.
I oddałem.

Proszę, zmień podejście i ton wypowiedzi.
To ty zacząłeś drwić, ja tylko się tobie tym samym odwdzięczam.
Byłoby znacznie milej, gdybyś nie zachowywał się w taki sposób.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2016, 19:05 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Czesc.
Macie jakis pomysl na kabla ?
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

No jak tak wszyscy wchodzą w daxa to i ja wszedłem :D
Obrazek
Obrazek

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Martwi mnie, że to wciąż formacje wzrostowe na M1 naSP500. Nie chcą się skorekcić choć trochę.. Może troche zawcześnie wziąłem, ale już trudno.. Nie wierzę w powrót hossy. Miedź ledwo drgnęła... Ale obawiam się spekulacyjnego strału w górę..

-- Dodano: 24 maja 2016, 19:18 --
Damian2 pisze:No jak tak wszyscy wchodzą w daxa to i ja wszedłem :D
Obrazek
A SL ile ustawiłeś???
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Ja jestem już w S od lekko ponad 10000,00 Na Daxie a to tylko dlatego, iż od początku dnia byłem na L. Jeżeli stracę to tylko część z dzisiejszego zysku. SL mam ustawiony na 10100.00.
Zwróćcie uwagę na powtarzalność tego wykresu. 12 maja była podobna sytuacja(na wykresie zaznaczone na różowo). W górę, dół. Później na drugi dzień mocne wybicie w górę, weekend, poniedziałek otworzył się luką dobiło do bandy górnej i mocne spadki. I pytanie czy teraz się to powtórzy ? Być może. W tym momencie przebicie poziomu 10150 da według mnie sygnał do L i otworzy drogę ku dalszym wzrostom. Aczkolwiek dalej znajdujemy się w konsolidacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Mathon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mathon »

leechang pisze:Ja jestem już w S od lekko ponad 10000,00 Na Daxie a to tylko dlatego, iż od początku dnia byłem na L. Jeżeli stracę to tylko część z dzisiejszego zysku. SL mam ustawiony na 10100.00.
Zwróćcie uwagę na powtarzalność tego wykresu. 12 maja była podobna sytuacja(na wykresie zaznaczone na różowo). W górę, dół. Później na drugi dzień mocne wybicie w górę, weekend, poniedziałek otworzył się luką dobiło do bandy górnej i mocne spadki. I pytanie czy teraz się to powtórzy ? Być może. W tym momencie przebicie poziomu 10150 da według mnie sygnał do L i otworzy drogę ku dalszym wzrostom. Aczkolwiek dalej znajdujemy się w konsolidacji.

A to dlatego że my nadal jesteśmy w konsoli na dłuższym terminie. Więc powtarzalnośc jest prawie cały czas.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Igracie z ogniem biorąc te S na Daxie . Jak się o 22.30 API potwierdzi ze spadkami zapasów a jest duże prawdopodobieństwo takiego ruchu to Dax otworzy się dużą luką i będziecie się modlić o retest tej pozycji żeby ciąć straty . Oby było na odwrót .

75 tys nowych kontraktów na rope w L poszło to rynek raczej spodziewa się dalszych wzrostów niż spadków .

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Rafal152 pisze:Igracie z ogniem biorąc te S na Daxie . Jak się o 22.30 API potwierdzi ze spadkami zapasów a jest duże prawdopodobieństwo takiego ruchu to Dax otworzy się dużą luką i będziecie się modlić o retest tej pozycji żeby ciąć straty . Oby było na odwrót .

75 tys nowych kontraktów na rope w L poszło to rynek raczej spodziewa się dalszych wzrostów niż spadków .
No, my raczej nie trzymamy na jutro.

Zablokowany