DayTrading: Wtorek 24.03.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
mbaxster
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 24.03.2026

Nieprzeczytany post autor: mbaxster »

dax
juz odpuszczam bp
ropa wti
200 barylek gram :568: :568: :568: znowu troszke esek dokładałem :P
przynajmniej na razie
kazda podbitka ropki nad 93,5
jest dobra na ski :568: :568: :568:
ten edek to znowu chjnia do kwadratu stoja pod 1,16 i ani rybka ini pipka :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 24.03.2026

Nieprzeczytany post autor: siux »

W wolnej chwili myślałem o tych cenach ropy i myślę że ma to sporo wspólnego z kolejnymi kontraktami. Rolki są ~15/16 04.2026 i tak jak pisałem do tego czasu z wykresem mogą robić właściwie co chcą, ale nie w tej sytuacji w zatoce. Czyli ta zwała wykresu to może być 2w1 :) częściowo prywata, a częściowo "rządowa" sprawka. Gdyby tej ceny nie kontrolowali to w obecnej sytuacji wykres mógłby polecieć nawet na 170, no i "ropne szejki" jakieś w tych okolicach by ceny zapodali(może takie rzeczywiste to po 150) i nie było by wesoło. A tak to tam będą powoli działać militarnie, tu na wykresach zbiją ceny i w rezultacie za te dwa/trzy tygodnie Iran na tyle będzie osłabiony że już niewiele będzie mógł i cena właściwie zostanie lub podbije na chwilę na jakieś 120 i zjazd.

Nigeryjska megarafineria Dangote rozpoczęła eksport paliwa do innych krajów afrykańskich. https://www.dangote.com/our-business/oil-and-gas/

Irańskie media twierdzą, że obiekty gazowe w Isfahan i rurociąg w pobliżu Khorramshahr zostały trafione, powodując szkody w infrastrukturze i pobliskich domach.

Ocena szefa Mossadu przed wojną: obalenie islamskiego reżimu może potrwać wiele miesięcy, prawdopodobnie do 1 roku.

ODPOWIEDZ