DayTrading: Wtorek 23.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 gru 2014, 00:00

Wzrost
5
23%
Bez zmian
5
23%
Spadek
12
55%

Liczba głosów: 22

malse
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 23.12.2014

Nieprzeczytany post autor: malse »

Kusus pisze:
highend pisze: nie ma złotej recepty a wyciąganie wniosków po takiej próbce to w ogóle śmieszne. Mówienie o trendach też bez mówienia o horyzoncie czasowym. Same trendy trzeba też przeanalizować czy są mocne czy już dojrzałe a może schyłkowe. Poza tym... grając z trendem może ładnie cię spłukać jak się on zmieni więc... mało danych mało
taa.... tylko czemu już jest +14% na koncie i kabel wciaz spada

Nowy i jego wsparcie go nie zatrzyma.

nawet rzeznik i gbppln spada.

Jak można spłukać konto grając z trendem i mając pozycje na plusie? No jak? Przecież wystarczy tylko przesuwać SL (na zysku) o każdy schodek dalej..... I nie ma potrzeby ustawiania TP (można je ustawić oczywiście), bo Twoim TP będzie po prostu przesuwany SL.... gdyż w jakimś miejscu Cie wybije rzecz jasna. Ale ten SL to będzie zysk.

No nie bardzo - bo jeśli na zyskownych pozycjach będzie TP = SL - a co w przypadku stratnych - bo takie w koszyku też pewnie będą. Co jeśli SL - zamknie zyskowne pozycje - co ze startnymi - dalej się pogłębiają?

Za krótki horyzont czasowy - wiem, że najprostsze rozwiązania są najlepsze - ale niekoniecznie to.

Ale oczekuję na dalsze wyniki testów :)

Pozdrawiam na Święta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

rynek płytnik i ciekawe dane, będzie się działo,
właściwie nie powinno się zgadywać, za dużo danych,
na indeksach na pewno będą szukać pretekstu do robienia szczytów, tym bardziej że obroty są zmniejszone,
edek pewnie będzie chciał początkowo iść za "wymową" danych, później pojadą zgodnie z trendem.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

AU - szkoda drabinki... kurde a tak fajnie sie zapowiadalo, wycielo mi krotkoterminowa drabinke przy 0.8110 i na plus tylko kilkadziesiat pips. szkoda.

Aktualnie EU
S 1.2241, SL 1.2250, TP 1.21.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Kusus pisze:AU - szkoda drabinki... kurde a tak fajnie sie zapowiadalo, wycielo mi krotkoterminowa drabinke przy 0.8110 i na plus tylko kilkadziesiat pips. szkoda.

Aktualnie EU
a miałeś odpoczywać :shock:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

as28 pisze:
Kusus pisze:AU - szkoda drabinki... kurde a tak fajnie sie zapowiadalo, wycielo mi krotkoterminowa drabinke przy 0.8110 i na plus tylko kilkadziesiat pips. szkoda.

Aktualnie EU
a miałeś odpoczywać :shock:
No - co prawda mam urlop już ale po świętach dopiero wyjeżdżam to jeszcze sobie pykam jak żona w pracy...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

pierwsze zamieszczone wideo jest słabe,
poprawiam się to jest dużo lepsze
https://www.youtube.com/watch?v=FyAeujRwLxM

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Być może delykatna obsuwka edka związana jest z wynikami głosowania w Grecji. Grecja nadal bez prezia; kolejne wybory (ostatnie)-29 XII. Jeśli nie wybiorą, to konieczne rozwiązanie parlamentu, co mogłoby przyspieszyć TP Kususa ;-).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

[quote="highend="homar"]
nie ma złotej recepty a wyciąganie wniosków po takiej próbce to w ogóle śmieszne. Mówienie o trendach też bez mówienia o horyzoncie czasowym. Same trendy trzeba też przeanalizować czy są mocne czy już dojrzałe a może schyłkowe. Poza tym... grając z trendem może ładnie cię spłukać jak się on zmieni więc... mało danych mało[/quote]

taa.... tylko czemu już jest +14% na koncie i kabel wciaz spada

Nowy i jego wsparcie go nie zatrzyma.

nawet rzeznik i gbppln spada.

Jak można spłukać konto grając z trendem i mając pozycje na plusie? No jak? Przecież wystarczy tylko przesuwać SL (na zysku) o każdy schodek dalej..... I nie ma potrzeby ustawiania TP (można je ustawić oczywiście), bo Twoim TP będzie po prostu przesuwany SL.... gdyż w jakimś miejscu Cie wybije rzecz jasna. Ale ten SL to będzie zysk.

-- Dodano: 23 gru 2014, 12:22 --
Nowy123 pisze:
pedro pisze:
Nowy123 pisze:znowu bronia wspracia przy 1550
D_S2, pod dane z usa ; ) ... na kabanosie ofkors,
wsprace trzyma
1.52 - 1.53 juz puka do drzwi.[/quote]

lekko przebli i zawrota zobaczymy cona danych czy pukna w dolna bande na h4

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jakie wzrosty na edku i kablu?
Indeks dolara daje czadu.

Kangur chwilowo odbil od wsparcia i tyle
A jak ktos ustawia drabine to trzeba patrzec na wykres. Szczegolnie weekly
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:Jakie wzrosty na edku i kablu?
Indeks dolara daje czadu.

Kangur chwilowo odbil od wsparcia i tyle
A jak ktos ustawia drabine to trzeba patrzec na wykres. Szczegolnie weekly
To byla drabina krótkoterminowa. Zasadziłem na niej pare Lotów więc ruch o 10 pips nawet był dla mnie istotny w tym zakresie zagrań. Szkoda mi było czekać nie wiadomo ile a kangur może bez problemu i 20 pips w góre jeszcze zrobić co oznaczałoby już dla mnie wejście w stratę na tej drabince... Więc to jest pojęcie względne na co trzeba patrzeć. Robisz tak aby przyniosło Ci to profit i Twoje działanie było logiczne.

Jak grasz na M5 to też patrzysz w wykres Weekly? Co za bzdura.

Kangur nie odbił od wsparcia, tylko EA odbiło się od rejonu podaży. Kangur do żadnego istotnego wsparcia nie dotarł i nie wiem czy w tym roku zaliczymy już minima. Ja dla pozycji długoterminowych SL'e mam na poziomie 0.8360 a TP przy 0.76. Spodziewam się, że któryś z tych poziomów zostanie osiągnięty na przełomie kwietnia / marca. Niezależnie od tego gdzie cena pójdzie zmienie wtedy sentyment na L.

-- Dodano: wt 23-12-2014, 14:17 --
melpomena pisze:Być może delykatna obsuwka edka związana jest z wynikami głosowania w Grecji. Grecja nadal bez prezia; kolejne wybory (ostatnie)-29 XII. Jeśli nie wybiorą, to konieczne rozwiązanie parlamentu, co mogłoby przyspieszyć TP Kususa ;-).
Moje TP ma szansę być osiągnięte już dzisiaj :D
Jak mi wybije SL to jade L... a jak przebije lokalne doły to dokładam S na grubasie.. tak z 2.5 lota - mam przeczucie, że ten scenario zostanie dzisiaj zrealizowany. TP 1.21.

Jest jakiś tam niby oRGR na IEUR ale on nie gra istotnej roli. Tam należy patrzeć na W lub MN.

Zablokowany