DayTrading: Wtorek 23.07.2013
Re: DayTrading: Wtorek 23.07.2013
13200 mocny opor na EDKU cos hmmm
Ilekroć mam watpliwości co do setupu to nie zajmuję pozycji. Nie rozumiem jednak dlaczego tak wiele osób gra na chybił-trafił. Wystarczy przecież PA, kilka średnich do okreslenia trendu, dynamicznego wspracia/oporu i jeden wskaźnik. Im więcej sygnałów za zajęciem pozycji tym większa szansa na prawdopodobieństwo zysku. Wystarczy trafić 3 na 10 aby zarabiać przy odpowiednim R:R. Złotko: + 700, Edek +500. Obie pozycje na krótko wzięte przy pinbarze. Zysk: 2:1 Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
- fajnynick21
- Gaduła
jen się odbił od 100, retest?
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"
Tak. Long term XEMfajnynick21 pisze:siedzi ktos jeszcze w zlocie na sell ??

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Ja siedzę, [aż za bardzocytrynek pisze:Tak. Long term XEMfajnynick21 pisze:siedzi ktos jeszcze w zlocie na sell ??

Co znaczy "XEM" ?
Broker XE Markets 

Na XE Marketsdzidziapiernik pisze:Ja siedzę, [aż za bardzocytrynek pisze:Tak. Long term XEMfajnynick21 pisze:siedzi ktos jeszcze w zlocie na sell ??] ale mną sie nie sugeruj, ja się dopiero bawię
Co znaczy "XEM" ?

He he, już myślałam, że to jakiś sprytny trejd 

cały czas edek w przedziale PA wzrostowegoatlanticos pisze:speedpips pisze:Pogubiłem się na Edkujescze wróci na nowy szczycik ???
wyszedł dolem z kanału wzrostowego przed chwilą...jak szybko nie wróci (zamkniecie H1 moze byc kluczowe) to tylko ewentualny retest potem i możliwy atak na wsparcie w okolicach 1.3080-3090. interwał H4 ewidentnie prospadkowy jak dla mnie
Na H4 mieliśmy wczoraj najpierw długi cien po reakcji w okolicach 1.32 a dziś objęcie bessy jako potwierdzenie... proponuje być ostrożnym z dalszymi elkamiobecnie uważam że tylko retest wybitej flagi może nas zawrócic w górę... wypada on w okolicach 1.3150... no i w tych okolicach (1.3160-65) mamy poprzedni opór będący teraz wsparciem... Kluczowe miejsca, choc subiektywnie uważam że nie wytrzymaja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.