Nooo..... na złocie ładne tąpniecie. Pewnie na 4k jadą.
Jak takie ruchy dynamiczne na złocie to żeby za chwile na indeksach nie było podobnie, bo jakoś zamarły i stoja jak wryte.....
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
setka pisze: 21 paź 2025, 20:05
no laga ale w pln tylko 1k cena spadła, niżej 10k nie ma szans, niech spadna tak do 12k to chetnie dokupię. Sek w tym, że u dilerów puste sejfy.
Coś sie zadziało ze tak walnęło złoto? Nie jestem w temacie za bardzo. To ze było wysoko to jasne , ale chodzi mi o to czy jakieś info było ze tak walnęło ?
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
4300 było od dawna szacowane jako szczyt, korekta musi byc, teraz ulica zacznie sprzedawac bo uspokoja wydarzenia ale giganci nie przestali wywalac papieru i zamieniac na twardą lokatę...... teraz przydałby sie mocny dolar i bedzie git..... behemoty finansjery dobrze wiedza co jest szykowane i pakuja kase w gold i tyle. Kto zdazy pozbyc sie papieru przetrwa.
OK. Czyli korekta .....i mozna liczyć na poziom 4063 jako pierwsze potencjalne wsparcie ...jak połamią 4063 to naturalnym poziomem do testu bedzie 4k a jak połamią 4k to nawet zejście na 3900 jest możliwe.... Ihmo (H4) . Dobrze kminie?
Nie obserwuje i nie gram złota ale po takim tąpnięciu to będę próbował złapać jakieś odbicie
Edit. Cała dzisiejsza impreza mnie ominęła, szkoda ze czasu nie miałem , ale właśnie wlazłem w S pod takie cosik jak na obrazku. Moze nie bedzie dramatu. Sl czuwa .
To raczej na jutro albo pojutrze bo jutro mogą cofnąć deczko . Niezbyt to wejście w S mądre , no ale co zrobić .....
Nieee.... to wejście bardzo głupie było . Zamknięte .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
lka na gazie na kasowym to juz bajka bo wzrost był 52 duzych pkt / w ramki oprawic tylko
[/quote]
teraz prawie 60 pkt
2500 gra
złoto
wyrysowali piekny 2ny szczyt
4koła dopiero pierwszy cel / jesli to tylko korekta
leci w dół nie tylko złoto ale srebro tez bardzo mocno wiec to moze byc banka tez
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Nie bardzo. W terenie jestem. Z doskoku dzis na złoto zerknąłem, szkoda ze nie miałem czasu dzis.
Indeksy mi sie nie podobają. Nie zanegowali tych spadkowych dużych świec. Stanęli jak słupy soli. Moze byc tak (skoro nie zanegowali) ,że sp 500 wróci jutro na 6700 a jak wróci to watpię, żeby to 6700 utrzymało sie . Jak puści 6700 to jedziemy w dol na 6483 pierwszy-przystanek z D1. Ihmo
Dla mnie poziom 6700 jest takim albo - albo. Wyszli w piątek powyżej tego poziomu , wiec była szansa na probe negacji tej spadkowej D1. Dzis nie dali rady zanegować , wiec powrót z powrotem na 6700 i tam decyzja czy robimy korektę czy nie. Jak połamią 6700 to korekta pewna. Ihmo
No chyba ze jeszcze jutro bedą próbować negować , bo dzis to takie bez życia indeksy były.
A kakao to juz wyczerpało limit mojej cierpliwosci i odpuściłem sobie .
Ostatnio zmieniony 21 paź 2025, 22:40 przez navik, łącznie zmieniany 1 raz.