laranja pisze:Nowy, jak miałeś L, to wszystko spoko, opory na 1950, a teraz już zaczynasz o ulicy i toperze. Pisałeś, że obstawiasz drugą falę spadków, a później kolejną dużą falę UP do 2100 czy coś takiego - no to co, później nie będzie ulicy i bez QE urośnie?Nowy123 pisze:nic im ne pomoze w wciskaniu ulicy tematu o qe wydluzeniu toper juz nie lugo i wygaszane calkowiet qe kaze obre dane to widome i dzis sell good news
Ja tam nie widzę żadnego czapowania, otworzyli się z luką i dalej idą UP - niedźwiedzie się pochowały głęboko w norach. Chyba niepotrzebnie te L zamykałeś, wystarczy trzymać i nie patrzeć / przesuwać SL, bo te powolne wzrosty mogą człowieka wykończyć nerwowo (przynajmniej ja tak mam - wolałbym, żeby to się dynamiczniej ruszało), ale w końcu urośnie.
Jeśli to tylko odreagowanie spadków, to jeszcze będzie sygnał, chociażby przebicie dzisiejszego wsparcia na 1910 (futures). Tak mi się wydaje przynajmniej.
mialem L i to sam pisalem gdzie zamykam i gdze lapie shorty wiec nie wiem po co ten wywody bezpodstawne o luce pisalem ale pisalem gdzie biore shorty luke nie pisze ze dzis musza zamknac mam tylko dwa shorty i czekam na wiecej wyzej i tyle w temacie wywodów
brne shoryt przy 1900 na cofke zarobily i na te tez czekam jak zarobia i plan zralizowany