DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2014, 00:00

Wzrost
12
46%
Bez zmian
6
23%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

laranja pisze:
Nowy123 pisze:nic im ne pomoze w wciskaniu ulicy tematu o qe wydluzeniu toper juz nie lugo i wygaszane calkowiet qe kaze obre dane to widome i dzis sell good news
Nowy, jak miałeś L, to wszystko spoko, opory na 1950, a teraz już zaczynasz o ulicy i toperze. Pisałeś, że obstawiasz drugą falę spadków, a później kolejną dużą falę UP do 2100 czy coś takiego - no to co, później nie będzie ulicy i bez QE urośnie?

Ja tam nie widzę żadnego czapowania, otworzyli się z luką i dalej idą UP - niedźwiedzie się pochowały głęboko w norach. Chyba niepotrzebnie te L zamykałeś, wystarczy trzymać i nie patrzeć / przesuwać SL, bo te powolne wzrosty mogą człowieka wykończyć nerwowo (przynajmniej ja tak mam - wolałbym, żeby to się dynamiczniej ruszało), ale w końcu urośnie.
Jeśli to tylko odreagowanie spadków, to jeszcze będzie sygnał, chociażby przebicie dzisiejszego wsparcia na 1910 (futures). Tak mi się wydaje przynajmniej.

mialem L i to sam pisalem gdzie zamykam i gdze lapie shorty wiec nie wiem po co ten wywody bezpodstawne o luce pisalem ale pisalem gdzie biore shorty luke nie pisze ze dzis musza zamknac mam tylko dwa shorty i czekam na wiecej wyzej i tyle w temacie wywodów

brne shoryt przy 1900 na cofke zarobily i na te tez czekam jak zarobia i plan zralizowany

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Nowy123 pisze:nie wiem po co ten wywody bezpodstawne o luce pisalem ale pisalem gdzie biore shorty
Ok, masz rację, niepotrzebne były te wywody, równie dobrze może się dzisiaj sytuacja odwrócić.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Myślę że edek może teraz troszkę odzyskać korekcyjne też pod jutrzejsze inflacje a czwartek to już kierunek jak u żaby
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

SP500

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Teoretycznie taką strefę oporu można narysować + 17:30 (zamknięcie EU i czasem punkt zwrotny).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jeszcze troche geometrii na kangurze...h1

https://www.tradingview.com/x/BdwaVsQN/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

Sp 500... :)

Dwa scenariusze i oznaczenia fal... Ja jestem za linią niebieską :) Reasumując ze trwa korekta spadków czyli fala B która powinna się dzielić na A-B-C a Up od 4 dni to A.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

yeahman pisze:Myślę że edek może teraz troszkę odzyskać korekcyjne też pod jutrzejsze inflacje a czwartek to już kierunek jak u żaby
jesli zrobilismy falszywke na gorze i wyszlismy dolem to nie po to zeby sie zatrzymac...nie bede zaskoczony jak dzis edek wyladuje jeszcze z 30 pipsow niżej... dolna banda trójkąta to nasz sufit na obecną chwilę w mojej ocenie a w dol troche miejsca jest
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Żaba, pisząc o korekcie właśnie chodzi mi cos w stylu testu dolnej bandy trójkąta
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

atlanticos pisze:
yeahman pisze:Myślę że edek może teraz troszkę odzyskać korekcyjne też pod jutrzejsze inflacje a czwartek to już kierunek jak u żaby
jesli zrobilismy falszywke na gorze i wyszlismy dolem to nie po to zeby sie zatrzymac...nie bede zaskoczony jak dzis edek wyladuje jeszcze z 30 pipsow niżej... dolna banda trójkąta to nasz sufit na obecną chwilę w mojej ocenie a w dol troche miejsca jest
EURUSDM30.png

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

czekam na 1929 na nastepnego na futah

a co d owywodow jeszcze pisalem licze na sptrzepniecie jeszcze jedno z wersja najpierw ORGR i zbieram s

Zablokowany