DayTrading: Wtorek 21.10.2014
Re: DayTrading: Wtorek 21.10.2014
Dadas, czy ja wiem czy aż takie samobójstwo... można troszke podłapać na tej konsolidacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Wrzucę screena, bo dawno nic nie wrzucałem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na forexlive.com.Dadas pisze:A jakie ty znasz powody, żeby cena się ruszyła w określonym kierunku?Mpapiez pisze:Heheh tak jak coś czułem.
Pejsy sobie zrobiły miejsce do wejścia w longa. Już nie ma powodu dla którego cena zjechała, więc co ? do góry ?:D
Szukanie powodów to kolejna totalna bzdura!
Jedyny powód to popyt albo podaż i instytucje typu FED, ECB, itd.
Najpierw ECB rozsiewa plotkę że będzie małe QE w europie i nagle strzał 40 pipsów w dół - 1,5 godziny później ECB dementuję to informację i masz strzał 30 pipsów do góry.
Ja nie szukam niczego na siłę tylko czytam co piszą na portalach informacyjnych.
Wchodzi, kasuje zysk i wychodzi. Całość trwała 2 minuty.Dadas pisze:Eh ludziska, ja rozumiem jak trudno się oduczyć.
Kto wchodzi w L w takim momencie na Edku?
Sami samobójcy!
Najpierw was wszystkich powycinają, dawców, potem L będzie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Dużo rzeczy można, pewnie.yeahman pisze:Dadas, czy ja wiem czy aż takie samobójstwo... można troszke podłapać na tej konsolidacji.
Mnie już teraz na tę zabawę nie stać.
Jak kogo stać na ryzyko typu 50 Pips, to może się bawić.
może być też tak, że wszystko jest już w cenach.....adk77 pisze:verizon, mcdonalds, coca cola wszystko gorsze wyniki
i czeka nas jakaś konsola na indeksach bardziej niż jakieś ruchy ostre góra/dół.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
ryzyko jest właśnie takie, że ostatnia 10% przecena SP i 15% DAX urealniła wyceny spółek i jest duże ryzyko, że nie będzie dużej reakcji na słabsze dane. Podawali tez ostatnio prognozy SP na koniec roku:highend pisze:może być też tak, że wszystko jest już w cenach.....adk77 pisze:verizon, mcdonalds, coca cola wszystko gorsze wyniki
i czeka nas jakaś konsola na indeksach bardziej niż jakieś ruchy ostre góra/dół.
- optymiści - 2070
- pesymiści - 1890
więc jesteśmy w pobliżu poziomów pesymistow...
Goldzik jak wybija
wiele wyników za 3 kwartał jest lepszych od wyników za 2 kwartał, choć gorszych od oczekiwań.
Przy wynikach za drugi kwartał SP był w okolicy 2000 pkt
Przy wynikach za drugi kwartał SP był w okolicy 2000 pkt