Co do klina bym się kłócił

Co do klina bym się kłócił
To nie podlega dyskusji
Wszystko ok, tylko nie pasuje mi parę aspektów:Wolfgang Beltracchi pisze: ↑20 lip 2021, 17:19Ponieważ dyskusja nt. EUR/USD staje się co najmniej akademicka(biorac pod uwagę zakres jego ruchu) moim przedmówcom , pozostawiam własnej ocenie wykres W1 ze szczytami z grudnia '20 oraz maja'21 na poziomie 1,22705 wraz z podstawa w punkcie 1,17250(marze'21) tworza one dość
klarowny obraz możliwego powstania jednej z klasycznych formacji AT z długoterminowym zasięgiem 1,12900 , to oczywicie TYLKO jedna z MOZLIWOSCI![]()
bo tutaj wiele osób zostało na etapie teorii, a to praktyka (dupogodziny) dopiero poszerza wiedzę. Np taka formacja głowy z ramionami jest formacją odwrócenia trendu a jako formacja kontynuacji ma skutecznosc co najmniej dwa razy wieksza. Ale wbija sie ludziom do głowy ze zwiastuje głównie odwrócenie. Osobiscie nawet nie zerkam na ta formacje jako formacje odwrócenia bo to najwiekszy kit jesli chodzi o formacje jaki na forexie widzialem. Jak odwroci trend i zrealizuje się 1-2 na 10 to i tak nieźle
to może zróbmy test dokładnie taki jak mówisz... Ty wrzucaj rgry jako formacje odwrócenia i wchodz po wybiciu, a ja kazdego z nich po wybiciu zagram odwrotnie z zalozeniem ze sie nie zrealizuje... Jak sadzisz? Kto bedzie mial lepszy wynik na tym eksperymencie? Sprawdzimy? Tak dla zabawy i świadomości na przyszłośc.
Jak tylko zauważe RGRa to pokaże. A tego ktory będzie korektą w trendzie spadkowym to w szczególności. Dodam, że ci co opisywali AT to nie byli spawacze/drwale/rolnicy tylko ludzie co przy wykresach spędzili dupogodzin jak mało kto.Kermit pisze: ↑20 lip 2021, 17:38to może zróbmy test dokładnie taki jak mówisz... Ty wrzucaj rgry jako formacje odwrócenia i wchodz po wybiciu, a ja kazdego z nich po wybiciu zagram odwrotnie z zalozeniem ze sie nie zrealizuje... Jak sadzisz? Kto bedzie mial lepszy wynik na tym eksperymencie? Sprawdzimy? Tak dla zabawy i świadomości na przyszłośc