DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Ktoś widział Highend'a ???? Tłum oczekuje na komentarz 

Mat2314 pisze:Eduś zgodnie z planem. Jedziemy na 1,12, a nawet niżej. No cóż, chyba powoli kończymy korektę![]()
Niestety panowie, Waszych grubych l-ek i 1,7 nie będzie na edku
Wszystko zależy od danych dziś... Zwrotke mogą zawsze zrobić i to większą...
Wczoraj Fed chyba z Filadelfii zasugerował że ostatni odczyt PKB w USA był źle obliczony - wkradł się błąd... Wg nich nie powinno być 0,2 tylko z wstępnych szacunków 1,8...

Jeśli to skorygują faktycznie w najbliższym czasie to nie muszę mówić co będzie... Od wczoraj US żyje tą plotką

-- Dodano: wt 19-05-2015, 8:19 --
Tez czekamshogomad pisze:Ktoś widział Highend'a ???? Tłum oczekuje na komentarz

Zapuściłem Lkę na Dax i nie wiem gdzie TP ustawić

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

A no tak, pewnie w tym roku na edku nawet 1,9?kera.p pisze:Mat2314 pisze:Eduś zgodnie z planem. Jedziemy na 1,12, a nawet niżej. No cóż, chyba powoli kończymy korektę![]()
Niestety panowie, Waszych grubych l-ek i 1,7 nie będzie na edku
Wszystko zależy od danych dziś... Zwrotke mogą zawsze zrobić i to większą...
Wczoraj Fed chyba z Filadelfii zasugerował że ostatni odczyt PKB w USA był źle obliczony - wkradł się błąd... Wg nich nie powinno być 0,2 tylko z wstępnych szacunków 1,8...![]()
Jeśli to skorygują faktycznie w najbliższym czasie to nie muszę mówić co będzie... Od wczoraj US żyje tą plotką

No dajcie spokój. Jedni mają zaciskać, drudzy nie dość, że drukują to jeszcze mają zwiększyć jego ilość, to jak ten edek ma rosnąć. Gdzie logika? Już spadliśmy poniżej 1,12.
takie grube Ski miałem od 1.1465 i zamknąłem za wcześnie o 50 pipsów ;/ k.... off top sorry ale muszę się wyżalić ;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
To to macie powód osłabienia EURO...
Członek Zarządu EBC, Benoit Coeure w swoim wystąpieniu w Londynie zapowiada wzmożoną aktywność EBC w skupowaniu obligacji na rynku w maju oraz w czerwcu, przed okresem wakacyjnym. Bankier wskazywał, że EBC chce uniknąć problemu mniejszej płynności na rynku w okresie wakacyjnym.
Dodatkowo Coeure stwierdził, iż stopa depozytowa może być „bardziej ujemna”, co sugeruje, iż EBC może rozważyć cięcie stopy depozytowej na najbliższych spotkaniach. Taki ruch ze strony EBC byłby nawet sensowny, co pozwoliłoby na skup obligacji o mniejszych rentownościach. W pewnym momencie istniało zagrożenie, że rentowności niemieckich 10-latek szybko mogą zejść do poziomu stopy depozytowej (-0,2%), co wykluczyłoby możliwość ich dalszego skupu.
Coeure powiedział również, że niskie stopy krótkoterminowe nie stanowią zagrożenia dla polityki monetarnej. Natomiast ostatni ruch rentowności europejskich obligacji jest niepokojący.
Po komentarzach Coeure na rynku obserwujemy mocno tracące euro, rajd europejskich indeksów oraz mocny spadek rentowności europejskich obligacji.
Read more: http://xpuls.pl/coeure-zapowiada-wzmozo ... z3aZCtDkBn
Członek Zarządu EBC, Benoit Coeure w swoim wystąpieniu w Londynie zapowiada wzmożoną aktywność EBC w skupowaniu obligacji na rynku w maju oraz w czerwcu, przed okresem wakacyjnym. Bankier wskazywał, że EBC chce uniknąć problemu mniejszej płynności na rynku w okresie wakacyjnym.
Dodatkowo Coeure stwierdził, iż stopa depozytowa może być „bardziej ujemna”, co sugeruje, iż EBC może rozważyć cięcie stopy depozytowej na najbliższych spotkaniach. Taki ruch ze strony EBC byłby nawet sensowny, co pozwoliłoby na skup obligacji o mniejszych rentownościach. W pewnym momencie istniało zagrożenie, że rentowności niemieckich 10-latek szybko mogą zejść do poziomu stopy depozytowej (-0,2%), co wykluczyłoby możliwość ich dalszego skupu.
Coeure powiedział również, że niskie stopy krótkoterminowe nie stanowią zagrożenia dla polityki monetarnej. Natomiast ostatni ruch rentowności europejskich obligacji jest niepokojący.
Po komentarzach Coeure na rynku obserwujemy mocno tracące euro, rajd europejskich indeksów oraz mocny spadek rentowności europejskich obligacji.
Read more: http://xpuls.pl/coeure-zapowiada-wzmozo ... z3aZCtDkBn
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

- atlanticos
- Maniak
może do monopolowego juz skoczylshogomad pisze:Ktoś widział Highend'a ???? Tłum oczekuje na komentarz

edek h4 - pierwszy cel osiagnal... teraz moze zaczac sie gra pod jutrzejszy komunikat FOMC
https://www.tradingview.com/x/teisa2cB/
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 09:25 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
radzę brać duże Lki na usdpln - jest silnie skorelowany z edkiem a zmiany jeszcze na nim nie zostały zdyskontowane. Przypomne Goldmannny prognozują 3.85 i to w dodatku idealnie zgadza się z moja prognozą 3.9 ale na wszelki wypadek dałem 3.85 na TP.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 09:29 przez oiro, łącznie zmieniany 1 raz.
Błogosławieni cierpliwi, albowiem oni walizki pakować będą.PipsKong pisze:takie grube Ski miałem od 1.1465 i zamknąłem za wcześnie o 50 pipsów ;/ k.... off top sorry ale muszę się wyżalić ;/

bez sensu , bo to euro osłabło a nie dolar się umocniłoiro pisze:radzę brać duże Lki na usdpln - jest silnie skorelowany z edkiem a zmiany jeszcze na nim nie zostały zdyskontowane.
-- Dodano: wt 19-05-2015, 8:28 --
melpomena pisze:Błogosławieni cierpliwi, albowiem oni walizki pakować będą.PipsKong pisze:takie grube Ski miałem od 1.1465 i zamknąłem za wcześnie o 50 pipsów ;/ k.... off top sorry ale muszę się wyżalić ;/
za grube były żeby być cierpliwym

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Co zresztą widać po EURPLN.PipsKong pisze:
bez sensu , bo to euro osłabło a nie dolar się umocnił
A nie tylko Highend znikł. Kusus też.
Może wspólnie wyjechali na Karaiby?