Anomalia pisze: ↑18 cze 2024, 17:04
OT będzie bo nie wiem, a wiedzieć lubię.
Czy takie rolowanie to normalna sprawa i nie ma się co dziwić?
Trochę dziwne wg mnie , ale ja sie nie znam (od środka ) na rolowaniach i na tych szwindlach, które robią brokerzy.
Wyglada to tak, jakby broker „dorysował” świeczkę, bo sie zorientował ze cena „ uciekła” i nie prędko wróci ? - to taka moja teoria.
Są tutaj pewnie bardziej zorientowani w „ kuchni brokerskiej” traderzy , szkoda ze sie nie wypowiedział nikt . Sam jestem ciekaw jak to sie odbyło.
.................
A mój scenariusz bazowy w looooong termie na sp jest taki jak na rysunku nizej .
Właśnie zrobiliśmy zasieg z oRGRa na H4 ( różowy ) a teraz jest do zrobienia ten niebieski twór. ( nie od razu rzecz jasna , korekta by sie przydała )
I moze właśnie w obawie przed tym niebieskim scenariuszem broker zapchał dziurę z rolowania? bo cena juz tutaj za prędko nie wróci? Nie wiem . Knuje sobie tak, bo nudnawo trochę.
To taka moja „ teoria spiskowa”
Tą niebieską, skośną LT mam na rysunku juz długi czas , ( przedłużam ją tylko) . Wskoczyliśmy powyżej tej LT dość mocną D1-ką .
Korekta moze nie bedzie zbyt głęboka ....
Ps. Głośno myśle tylko. To takie moje bazgroły w długim terminie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...