DayTrading: Wtorek 18.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 mar 2014, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
4
14%
Spadek
12
43%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 18.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

edek-

chyba mega awaria!!!!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MGrzech
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MGrzech »

CADJPY w fajnym miejscu. Niby zielone swieczki zostaly w calosci przykryte dzisiejsza czerwona, to jednak dojechalismy do mocnego wsparcia. Na mniejszym interwale pinbar. Ciekawe czy przebije wsparcie czy odbjemy.

Co do rzeznika to czekam na dane w nocy i skoro swit, powinno odbic w gore. Jelsi nie w nocy to o 10:30 GBP sie umocni bo nie sadze azeby stopa bezrobocia byla jakas wygorowana i powinna zmiescic sie w normie.

:564:
Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

lukpiasek pisze:
krinvest pisze:10 mld cięcia jest już w cenach panowie.
ja dopiero po reakcji rynku sprawdzam "fundamenty" z danych, tak to mnie tylko wykres interesuje :wink: i robie tak od dawna i źle na tym nie wychodzę dla mnie makro=longterm
Zobacz jak było zeszłym razem wtedy zrozumiesz :wink:
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

4ex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4ex »

as28 pisze:
4ex pisze:mam kiwi umoczonego i bardzo mnie to męczy, bo ponad 200 pipsów niżej,
ale dobrałem dziś jeszcze dwie pozycje i nie wymiękam,
wg starej zasady: co urosło musi spaść , oby je...buło z 500 w dół, to będzie raj.
luknij oszczędzisz dużo kasy, czasu,
a pewnie i zdrowia ;)
http://vimeo.com/73599845

dzięki, filmiku nie widziałem więc na pewno obejrzę,
a pracę mam taką że i tak komp non stop, więc czasu nie trace,
za jakiegoś wielkiego tradera się nie uważam, ale od 4 lat się trzymam na rynku i nawet płacę podatki,
(co może boli mniej niż zjedzone depo, ale boli) więc z kasą problemu też nie mam,
a co do zdrowia to i tak nie wiadomo od czego człowiek tyje :564:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 21:31 przez 4ex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

krinvest pisze:
lukpiasek pisze:
ja dopiero po reakcji rynku sprawdzam "fundamenty" z danych, tak to mnie tylko wykres interesuje :wink: i robie tak od dawna i źle na tym nie wychodzę dla mnie makro=longterm

Rozumiem , też robiłem kiedyś podobnie , ale zacząłem mieć wrażenie , jakbym jechał samochodem , ale kierował joistickiem , a zamiast szyby miał monitor. Niby jadę , ale jakoś inaczej. Na pewno wiesz o co mi chodzi.
A skąd ta wiedza że jest to już w cenach? Chętnie czegoś się nauczę :564:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

4ex pisze:mam kiwi umoczonego i bardzo mnie to męczy, bo ponad 200 pipsów niżej,
wg starej zasady: co urosło musi spaść , oby je...buło z 500 w dół, to będzie raj.

kiwi 200 pipsa nizej hmm a czemu nie zagrales pod podniesienie stop % tutaj jeszcze zapowiedz o ty mze w tym roku jeszzcze o 1,25 % podniesc moga moze umocnic KIWI ale teraz t ogra jak pisalem bardziej jest pod FEd i zjazd na KIWI czy KANGURZE pod to

tak ja kwszyscy widza juz na EUR USD 1,40 i nagonka jest ostra tak jaka na USD PLN ze bedzie 3 zl to wszystko przed fedem i toperem ciekawe :)))) to jak by ktos zaczął grac teraz pod to to jutro po zacienieniu sie moze zdziwic :)

oczywiscie sie zdziwie jak nie zaciesnia :) to sl poleca :lol:

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Jakie spekulacje co do USD/JPY, w nocy publikacja danych. Co myślicie?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

krinvest pisze:
lukpiasek pisze:

Rozumiem , też robiłem kiedyś podobnie , ale zacząłem mieć wrażenie , jakbym jechał samochodem , ale kierował joistickiem , a zamiast szyby miał monitor. Niby jadę , ale jakoś inaczej. Na pewno wiesz o co mi chodzi.
tak, miałem niestety dokładnie tak samo jak skupiałem się na danych a rynek i tak śmigał jak chciał tzn. tam gdzie widział sl do wycięcia ;) widzisz mamy teraz dowód że i twoją metodą i moją można osiągnąć niezłe wyniki w skali jednego miesiąca na pewno wiesz o co mi chodzi ;) fakt że być może lepiej dałeś rade swoją metodą niż ja ale też nie odstawałem za bardzo znaczy że tak jak w książkach podają każdy musi wypracować swoją technikę gry i ją doprowadzić do perfekcji a wyniki same przyjdą :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

A skąd ta wiedza że jest to już w cenach? Chętnie czegoś się nauczę :564:[/quote]
Banki już zaliczyły cięcie a jak widze detal majaczy :shock:
http://www.forexlive.com/blog/2014/03/1 ... arch-2014/
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nowy123 pisze:

kiwi 200 pipsa nizej hmm a czemu nie zagrales pod podniesienie stop % tutaj jeszcze zapowiedz o ty mze w tym roku jeszzcze o 1,25 % podniesc moga moze umocnic KIWI ale teraz t ogra jak pisalem bardziej jest pod FEd i zjazd na KIWI czy KANGURZE pod to

tak ja kwszyscy widza juz na EUR USD 1,40 i nagonka jest ostra tak jaka na USD PLN ze bedzie 3 zl to wszystko przed fedem i toperem ciekawe :)))) to jak by ktos zaczął grac teraz pod to to jutro po zacienieniu sie moze zdziwic :)

oczywiscie sie zdziwie jak nie zaciesnia :) to sl poleca :lol:
taper jest w cenie wszystkiego :) ograniczenie tapera, nie ma w cenach... przestałem się już taperem czy jego brakiem podkrecac ; )

bydzie świeczka bydzie trasakcja ;) nie bede z nimi szalał ;)

ale 1.4 - 1.41 na edim dojdą wg mnie :) wtedy dopiero niespodziewana reakcja mariana kłamczucha i manipiulanta właże w dupe GSowi Dragiegho wprowadzajaca jakieś tam ltro (bo uda mu się Angele przekonac, ze to inflacji nie zwiekszy, bo w usa i japonii i gb nie zwiekszylo), albo inne luzowanie/dopływ pustego pustego eur na rynek, pozwoli na zjazd do normalnych warunkow, czyli 1.3 i nizej... ;)

tak bym to widzial, od fundamentalnej strony ;) :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany