DayTrading: Wtorek 18.03.2014
Re: DayTrading: Wtorek 18.03.2014
edek-
chyba mega awaria!!!!!!
chyba mega awaria!!!!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
CADJPY w fajnym miejscu. Niby zielone swieczki zostaly w calosci przykryte dzisiejsza czerwona, to jednak dojechalismy do mocnego wsparcia. Na mniejszym interwale pinbar. Ciekawe czy przebije wsparcie czy odbjemy.
Co do rzeznika to czekam na dane w nocy i skoro swit, powinno odbic w gore. Jelsi nie w nocy to o 10:30 GBP sie umocni bo nie sadze azeby stopa bezrobocia byla jakas wygorowana i powinna zmiescic sie w normie.

Co do rzeznika to czekam na dane w nocy i skoro swit, powinno odbic w gore. Jelsi nie w nocy to o 10:30 GBP sie umocni bo nie sadze azeby stopa bezrobocia byla jakas wygorowana i powinna zmiescic sie w normie.

Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest
Zobacz jak było zeszłym razem wtedy zrozumieszlukpiasek pisze:ja dopiero po reakcji rynku sprawdzam "fundamenty" z danych, tak to mnie tylko wykres interesujekrinvest pisze:10 mld cięcia jest już w cenach panowie.i robie tak od dawna i źle na tym nie wychodzę dla mnie makro=longterm

W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

as28 pisze:luknij oszczędzisz dużo kasy, czasu,4ex pisze:mam kiwi umoczonego i bardzo mnie to męczy, bo ponad 200 pipsów niżej,
ale dobrałem dziś jeszcze dwie pozycje i nie wymiękam,
wg starej zasady: co urosło musi spaść , oby je...buło z 500 w dół, to będzie raj.
a pewnie i zdrowia
http://vimeo.com/73599845
dzięki, filmiku nie widziałem więc na pewno obejrzę,
a pracę mam taką że i tak komp non stop, więc czasu nie trace,
za jakiegoś wielkiego tradera się nie uważam, ale od 4 lat się trzymam na rynku i nawet płacę podatki,
(co może boli mniej niż zjedzone depo, ale boli) więc z kasą problemu też nie mam,
a co do zdrowia to i tak nie wiadomo od czego człowiek tyje

Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 21:31 przez 4ex, łącznie zmieniany 1 raz.
A skąd ta wiedza że jest to już w cenach? Chętnie czegoś się nauczękrinvest pisze:lukpiasek pisze:ja dopiero po reakcji rynku sprawdzam "fundamenty" z danych, tak to mnie tylko wykres interesujekrinvest pisze:10 mld cięcia jest już w cenach panowie.i robie tak od dawna i źle na tym nie wychodzę dla mnie makro=longterm
Rozumiem , też robiłem kiedyś podobnie , ale zacząłem mieć wrażenie , jakbym jechał samochodem , ale kierował joistickiem , a zamiast szyby miał monitor. Niby jadę , ale jakoś inaczej. Na pewno wiesz o co mi chodzi.

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

4ex pisze:mam kiwi umoczonego i bardzo mnie to męczy, bo ponad 200 pipsów niżej,
wg starej zasady: co urosło musi spaść , oby je...buło z 500 w dół, to będzie raj.
kiwi 200 pipsa nizej hmm a czemu nie zagrales pod podniesienie stop % tutaj jeszcze zapowiedz o ty mze w tym roku jeszzcze o 1,25 % podniesc moga moze umocnic KIWI ale teraz t ogra jak pisalem bardziej jest pod FEd i zjazd na KIWI czy KANGURZE pod to
tak ja kwszyscy widza juz na EUR USD 1,40 i nagonka jest ostra tak jaka na USD PLN ze bedzie 3 zl to wszystko przed fedem i toperem ciekawe

oczywiscie sie zdziwie jak nie zaciesnia

Jakie spekulacje co do USD/JPY, w nocy publikacja danych. Co myślicie?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
tak, miałem niestety dokładnie tak samo jak skupiałem się na danych a rynek i tak śmigał jak chciał tzn. tam gdzie widział sl do wycięciakrinvest pisze:lukpiasek pisze:ja dopiero po reakcji rynku sprawdzam "fundamenty" z danych, tak to mnie tylko wykres interesujekrinvest pisze:10 mld cięcia jest już w cenach panowie.i robie tak od dawna i źle na tym nie wychodzę dla mnie makro=longterm
Rozumiem , też robiłem kiedyś podobnie , ale zacząłem mieć wrażenie , jakbym jechał samochodem , ale kierował joistickiem , a zamiast szyby miał monitor. Niby jadę , ale jakoś inaczej. Na pewno wiesz o co mi chodzi.

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

A skąd ta wiedza że jest to już w cenach? Chętnie czegoś się nauczę
[/quote]
Banki już zaliczyły cięcie a jak widze detal majaczy
http://www.forexlive.com/blog/2014/03/1 ... arch-2014/

Banki już zaliczyły cięcie a jak widze detal majaczy

http://www.forexlive.com/blog/2014/03/1 ... arch-2014/
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

taper jest w cenie wszystkiegoNowy123 pisze:4ex pisze:mam kiwi umoczonego i bardzo mnie to męczy, bo ponad 200 pipsów niżej,
kiwi 200 pipsa nizej hmm a czemu nie zagrales pod podniesienie stop % tutaj jeszcze zapowiedz o ty mze w tym roku jeszzcze o 1,25 % podniesc moga moze umocnic KIWI ale teraz t ogra jak pisalem bardziej jest pod FEd i zjazd na KIWI czy KANGURZE pod to
tak ja kwszyscy widza juz na EUR USD 1,40 i nagonka jest ostra tak jaka na USD PLN ze bedzie 3 zl to wszystko przed fedem i toperem ciekawe) to jak by ktos zaczął grac teraz pod to to jutro po zacienieniu sie moze zdziwic
![]()
oczywiscie sie zdziwie jak nie zaciesniato sl poleca

bydzie świeczka bydzie trasakcja

ale 1.4 - 1.41 na edim dojdą wg mnie

tak bym to widzial, od fundamentalnej strony

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski