DayTrading: Wtorek 14.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2013, 23:18

Wzrost
23
55%
Bez zmian
2
5%
Spadek
17
40%

Liczba głosów: 42

zibi
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 14.05.2013

Nieprzeczytany post autor: zibi »

roberttheus pisze:ten eur/aud jest po ch.. fest od 9 dni bez korki leci w niebo już jestem tak w plecy że lepiej nie pytać o MM
czesc na ile masz tego sk....syna?

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Raczej minimalizujemy straty...
Ale myśle że max osiągną 1,32 i polecimy na biegun południowy albo przynajmniej korekta która pozwoli nam zamknąć z niewielka stratą, cierpliwości, wazne że spready nam dodają otuchy :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

nikt już nie gra na Edku?
dzisiejsze dwa mocne i szybkie zjazdy po próbie umocnienia sugerują, że wpierw musimy zejść niżej, nim nastąpi jakaś większa korekta - to niestety nic dobrego dla mnie, ale może uniknę MC ;)
przewidywany poziom zejścia - wpierw 12900, gdyby krągłe liczby miały coś znaczyć, potem 12870-50...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

szczudlo6 pisze:Raczej minimalizujemy straty...
Ale myśle że max osiągną 1,32 i polecimy na biegun południowy albo przynajmniej korekta która pozwoli nam zamknąć z niewielka stratą, cierpliwości, wazne że spready nam dodają otuchy :]
Pociągnij linię trendu po wsparciach na wyższym interwale czasowym. Jak ją cena przełamie, wtedy myśl o zmianie trendu.
Ps. Znacząco przełamie.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Przyznam, że ja też kisze EUR/AUD 1,3031 i 1,3077 i jedną dziś zamknąłem ze stratą 57 pips. Czekam na zamknięcie D1 żeby podejmować jakieś decyzje w tej kwestii. Nadal strefa podaży W1 obowiązuje chociaz dzienne już jakby rozjechane. Badź co bądź nie chciałbym zamknąć w najgorszym momencie...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

mam 0.7 lota i zastanawiam sie nad otwarciem 1 lota up ale nie bede otwierał na szczycie niech jakas korka sie pojawi bo rozpierd,,, monitory
windsurfing na falach trendu

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

zastapmnie pisze:nikt już nie gra na Edku?
dzisiejsze dwa mocne i szybkie zjazdy po próbie umocnienia sugerują, że wpierw musimy zejść niżej, nim nastąpi jakaś większa korekta - to niestety nic dobrego dla mnie, ale może uniknę MC ;)
przewidywany poziom zejścia - wpierw 12900, gdyby krągłe liczby miały coś znaczyć, potem 12870-50...
Nie wiemy co będzie. Narazie to wygląda na wycięcie stopów. Zjechali poniżej parodniowego wsparcia. Mówimy o Edku.
Biorąc pod uwagę godzinę, to możn liczyć jako zamknięcie dziennej świecy. Jednak znając życie, to różnie może być
Ps. Siedzisz w DAX-ie?

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

FxTag pisze:
szczudlo6 pisze:Raczej minimalizujemy straty...
Pociągnij linię trendu po wsparciach na wyższym interwale czasowym. Jak ją cena przełamie, wtedy myśl o zmianie trendu.
Ps. Znacząco przełamie.

Narazie jest na maximach D1 i zobaczymy czy dzisiejsze dane to porusza. Jeśli tak się stanie to polecimy do 1,30 jako dolna banda korytarzu trendu i tam się wszystko wyjaśni, czy przebiją i polecą w dół czy tylko bedzie to kolejne wsparcie.... wtedy Ci powiem co bedzie dalej :]

-- Dodano: 14 maja 2013, 20:44 --
roberttheus pisze:mam 0.7 lota i zastanawiam sie nad otwarciem 1 lota up ale nie bede otwierał na szczycie niech jakas korka sie pojawi bo rozpierd,,, monitory

o kur... to dużego masz tego lota.... ja gram na 0,2 ale 3k w plecy jak narazie;/
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

mam tą samą analizę co Ty
windsurfing na falach trendu

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

nimrod pisze:nie wszystko się przecież konsoliduje:) do ilu myślicie podskoczy zanim rąbnie w dół us/cad?
do wcześniejszego wierzchołka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany