DayTrading: Wtorek 14.04.2015
Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2015
Czy ktoś mógłby mi naświetlić sytuację fundamentalną funta?
Trochę się dziwię, że kabel leci w dół i leci i leci. Oczywiście koniec QE w USA, ew. podniesienie stop procentowych, do tego QE w Eurolandzie powoduja ze wszyscy chetnie kupuja Dolara. Rozumiem za euro, ale kabel tez caly czas w dol. Powoli zbliza sie do minimow z 2010 roku na ~1.42.
Czy to konsekwencja swietnych danych z Wysp w zeszlym roku i przewartosciowania funta?
Trochę się dziwię, że kabel leci w dół i leci i leci. Oczywiście koniec QE w USA, ew. podniesienie stop procentowych, do tego QE w Eurolandzie powoduja ze wszyscy chetnie kupuja Dolara. Rozumiem za euro, ale kabel tez caly czas w dol. Powoli zbliza sie do minimow z 2010 roku na ~1.42.
Czy to konsekwencja swietnych danych z Wysp w zeszlym roku i przewartosciowania funta?
to samo USD/CAD H1Woolf pisze:EUR/USD - czyżby rysowała nam się oRGR - wykres 1H?

Możesz zapodać wykres?siux pisze:to samo USD/CAD H1Woolf pisze:EUR/USD - czyżby rysowała nam się oRGR - wykres 1H?
Ja bardziej widzę flagę o szrokości 1,2560 / 1,2650
pacynka pisze:Czy ktoś mógłby mi naświetlić sytuację fundamentalną funta?
Co do funta to na tą chwilę jest kilka spraw które składają się na spadki.
Sam wspomniałeś że jest parcie na usd... to po pierwsze,
po drugie była wcześniej fajna sytuacja bo dane z wysp były bardzo dobre, zaczęto mówić o podwyżkach stóp i dlatego funt rósł sobie dość mocno bo wszyscy tego oczekiwali, teraz jest tak że zaczęły dane o wynagrodzeniach nie spełniać wymogów, kolejne dane nie są najlepsze dla rynku, więc zaczął się spadek na kablu,
teraz sytuacja wygląda tak że są wybory i cisza.... nikt nic nie może powiedzieć.
Moim zdaniem:
Był zbytni optymizm co do podnoszenia stóp w anglii, a teraz już go nie ma przez złe dane,
wiec szybciej będą podwyżki stóp w stanach niż na wyspach.
Ja bym poczekał do wyborów z Kablem
Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł.
to co edek 10600 d o test to mozna znow sprobowac L na Kabla
i czekanie na EBC i tylko skalpowanie
i czekanie na EBC i tylko skalpowanie
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2015, 11:27 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
dobre dane z UE pompują Edzia aż miło, ale te L to chyba nie taki dobry pomysł, bo o 14 poleci znów na 1.05Nowy123 pisze:to co edek 10600 d o test to mozna znow sprobowac L na Kabla

u mnie na wykresie widać tworzenie czwartego ramienia.. doleci do 1.059 i w dół

Short na USD/CHF @ 0,9773 SL 0,9805
konn365 pisze:dobre dane z UE pompują Edzia aż miło, ale te L to chyba nie taki dobry pomysł, bo o 14 poleci znów na 1.05Nowy123 pisze:to co edek 10600 d o test to mozna znow sprobowac L na Kabla
u mnie na wykresie widać tworzenie czwartego ramienia.. doleci do 1.059 i w dół
teraz przed EBC to skalpowanie opo wspacie wsparcie opor
jedno co to ze luke jak zrobia na SP500 to moga pejsiki podbic razem z U J by ja domkna moze uda sie puknac w okolice 1,0600 tak to S wczoraj z 2105 trzymane SL na zysk zobaczymy co wykombinja dzis
- kk.dreamer
- Pasjonat
jedno co to ze luke jak zrobia na SP500 to moga pejsiki podbic razem z U J by ja domkna moze uda sie puknac w okolice 1,0600 tak to S wczoraj z 2105 trzymane SL na zysk zobaczymy co wykombinja dzis[/quote]
JAK WYBIJE Z TROJKATA TO ZASIEG BY WYCHODZIL DO GORY 1.168
JAK WYBIJE Z TROJKATA TO ZASIEG BY WYCHODZIL DO GORY 1.168
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Nie używam wykresów, chyba że WaszychWoolf pisze:Możesz zapodać wykres?siux pisze:to samo USD/CAD H1Woolf pisze:EUR/USD - czyżby rysowała nam się oRGR - wykres 1H?
Ja bardziej widzę flagę o szrokości 1,2560 / 1,2650

Dla mnie USD/CAD zaczął 06 kwietnia(H4), zjazd 08.04 to tylko wypadek przy pracy