DayTrading: Wtorek 12.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 sie 2014, 00:00

Wzrost
9
45%
Bez zmian
4
20%
Spadek
7
35%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 12.08.2014

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Trudno mówić o testowaniu wsparcia jeśli nie dotknelismy 84 na kiwoszu cos tu smierdzi
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Tutaj moja analiza złota z 2013r. http://forexrealtrading.blogspot.com/20 ... ranie.html

a wtedy wszyscy w mediach widzieli tylko wzrosty i ciągle była nagonka na kupno nikt praktycznie nie dawał szans spadkom i co się stało ? sami zobaczcie

dodam tylko że nie uważam się mistrza tylko ciągle się uczę problem w tym że cieżko nawiązać merytoryczną dyskusje z tymi którzy mają odwrotną "wizje" bo tylko wtedy sie rozwijamy gdy konfrontujemy nasze poglądy z ludzmi o innym zapatrzeniu na sprawę
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 14:52 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: Odp: DayTrading: Wtorek 12.08.2014

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Nowy123 pisze:mialem pisac by uwazac na USD :) bo pejsii wskoczyly i zapewne zaczna oslabiac sobie USD przez dolowanie USD JPY przez futy :) sp500

kiwiw zrobil te okolice ktore mia lzrobic 8400 choc by pasowal zjechac nizej po SL ponizej 8400 czekaja

mozemy miec jaies long sqqqz na USD :)
To co juz mogę wyjść z s z zamkniętymi oczami ?
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

na kiwi zamkniecie d1 wskaże kierunek... jeśli bykom starczy sił na powrót powyżej TL to 8600 niemal "z urzędu" do zaliczenia... w przeciwnym razie może być studnia bez dna (jak dla mnie mało prawdopodobny drugi scenariusz ale poczekamy)

https://www.tradingview.com/x/TXyHUO10/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pakubiu
Gaduła
Gaduła

Re: Odp: DayTrading: Wtorek 12.08.2014

Nieprzeczytany post autor: pakubiu »

nic nie boj ja tez mocno trzymam L na edku juz nie dlugo swa moc pokarze jak Razputin rozkazr:roll:

Wysyłane z mojego GT-I9070P za pomocą Tapatalk 2
Wreszcie Ferie więc można grać spokojnie na Foreksie

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

lukpiasek pisze:Tutaj moja analiza złota z 2013r. http://forexrealtrading.blogspot.com/20 ... ranie.html

a wtedy wszyscy w mediach widzieli tylko wzrosty i ciągle była nagonka na kupno nikt praktycznie nie dawał szans spadkom i co się stało ? sami zobaczcie
Faktycznie jak shortowałeś złoto z poziomów powyżej 1600$ to ładnie mogłeś przyciąć. Ale od sieprnia 2013 do teraz to nic innego jak konsola i zmniejszająca się zmienność. W tym kwartale lub na początku następnego powinno nastąpić wybicie i nowy trend. Dalej uważasz, że spadkowy?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

MowmiSasiad pisze:
lukpiasek pisze:Tutaj moja analiza złota z 2013r. http://forexrealtrading.blogspot.com/20 ... ranie.html

Faktycznie jak shortowałeś złoto z poziomów powyżej 1600$ to ładnie mogłeś przyciąć. Ale od sieprnia 2013 do teraz to nic innego jak konsola i zmniejszająca się zmienność. W tym kwartale lub na początku następnego powinno nastąpić wybicie i nowy trend. Dalej uważasz, że spadkowy?
szczerze tak , o ile giełdy się nie sypną oczywiście i będą próbować poprawiać szczyty (s&p, nasdaq, dax) głownie
stawiał bym max okolice 999$ ale chwilowo bo wtedy było by na prawdę tanio i zaczęły by się spore zakupy według mnie
może na jesieni
Ostatnio zmieniony 12 sie 2014, 14:58 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MowmiSasiad pisze:

ja wiem, lukpiasek jest nietoperzem i patrzy na monitor do góry nogami... dlatego widzi spadki na złocie i 1.4 na edku :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Nareszcie usd/cad urwał :D Można skończyć na dziś ;p

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

highend pisze:
lukpiasek pisze:Same mądre głowy na tym forum szkoda tylko że statystyki pokazują że 90% to dawcy kapitału a pewnie całe forum jakby zapytać to widzis się w tej grupie 10% co za paradoks :) i skąd ta agresja co do 1.4 ? cyżby tak dużo ludzi kisiło piramidkę z shortów na edku ? oby wam się sprawdziło i żeby tak edek spadł szybko do 1.29 ;) będę trzymał kciuki
tfu tfu nie che zapeszać
Ale coś taki małostkowy? Przeciez każdy widzi, że eurodolar leci na 1.55, Twoje 1.4 to przy tym pikuś... ponadto DAX jeszcze w sierpniu będzie na 12.000 punktach, a SP500 na 2200... no przecież każdy to widzi, prawda? :d
dax 12tys :564: bo się rozmaże :D
biedny to ja jestem od urodzenia...

Zablokowany