DayTrading: Wtorek 12.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 maja 2015, 00:00

Wzrost
12
40%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
47%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 12.05.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

pszenica zaczęła dość mocno rosnąć. Za 2h raport wasde.
Zobaczymy czy ktoś coś wie, czy to tylko pump & dump.
Liczę jednak bardziej na kolegę Rexex niż siebie w tym temacie ;) I podobnie jak on - jestem za eLkami. Sądziłem jednak, że spadnie na 430 - ale wtedy znowu by się zapakowali wszyscy w eLki i pozamiatane. Nie może za nisko spadać ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Co do powyższych postów o RGR - zbiorczo:

Rzuććie okiem na h4, ile świeczek budowało pierwsze ramię. to, że akurat wróciliśmy w rejony dzisiejszego szczytu, o niczym nie przesądza, bo tak porównawczo, spadek dopiero powinien się zaczynać dziś wieczorem/jutro rano.

W końcu to h4, a nie m5. Pożyjemy, zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mat2314 pisze:Co do powyższych postów o RGR - zbiorczo:

Rzuććie okiem na h4, ile świeczek budowało pierwsze ramię. to, że akurat wróciliśmy w rejony dzisiejszego szczytu, o niczym nie przesądza, bo tak porównawczo, spadek dopiero powinien się zaczynać dziś wieczorem/jutro rano.

Ten RGR jest tak rozbudowany i krzywy, że spadek może się zaczynać nawet za tydzień a do tego czasu konsola w przedziale 1.13 - 1.12.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

a co moze popsuc jakas złożona korekta z nabiciem szczytow
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Kusus pisze:

Ten RGR jest tak rozbudowany i krzywy, że spadek może się zaczynać nawet za tydzień a do tego czasu konsola w przedziale 1.13 - 1.12.
Może doprecyzuję. Pisząc o spadku, miałem na myśli już zjazd z ramienia, czyli pierwszą falę spadku, bo jednak obecnie mimo wszystko kreujemy okolice szczytu drugiego ramienia (tj. kręcimy się wokół szczytu ramienia).

A poza tym, uwaga słuszna, wszakże, pierwsze ramię rozciąga się na ok 4 dni. Podobnie głowa, też ok 4 dni.
Drugie ramię wg mojej oceny jest w dnu 2, czyli wydaje mi się, ze zapłonem mogą być dane z jutra ze strefy euro, czyli zrealizowanie pełnego rgr to koniec tego tygodnia, jak nie początek kolejnego.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

coś na spadek się kroi
indeks jena w końcu skończy ten trend, a pomóc może najwyższa w tym roku rentowność amerykańskich obligacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Mat2314 pisze:
Kusus pisze:

Może doprecyzuję. Pisząc o spadku, miałem na myśli już zjazd z ramienia, czyli pierwszą falę spadku, bo jednak obecnie mimo wszystko kreujemy okolice szczytu drugiego ramienia (tj. kręcimy się wokół szczytu ramienia).

A poza tym, uwaga słuszna, wszakże, pierwsze ramię rozciąga się na ok 4 dni. Podobnie głowa, też ok 4 dni.
Drugie ramię wg mojej oceny jest w dnu 2, czyli wydaje mi się, ze zapłonem mogą być dane z jutra ze strefy euro, czyli zrealizowanie pełnego rgr to koniec tego tygodnia, jak nie początek kolejnego.
Równie dobrze ostatnia H4 to może być spadająca gwiazda a jutro rano możemy być już przy linii szyi gdzieś 100 pipsów niżej.
Jutrzejsze dane nie wyglądają zbyt optymistycznie dla euro i wydaje mi się, że od jutra zacznie się ponownie zeszmacać w kierunku mułu.

Mój grid od 1.1237 będzie przynosił już zysk więc nie jest źle :D
Jednak myślę, że pójdą jeszcze wyżej bo to prawie ramie byłoby zbyt oczywiste i zbyt nisko.

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

USD
Core Retail Sales m/m
0.4% 0.4%
USD
Retail Sales m/m
0.3% 0.9%
Dla Amerykanów też nie....

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

magura2004 pisze:USD
Core Retail Sales m/m
0.4% 0.4%
USD
Retail Sales m/m
0.3% 0.9%
Dla Amerykanów też nie....
Nie mają znaczenia. I tak cała zabawa toczy się wokół euro ostatnimi czasy i to tutaj będzie petarda jak już.

Przy aktualnym układzie świec do rana edek powinien być przy 1.1170.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2015, 17:21 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ejek h4 - ruch na 1000 pipsow po ktorym mozliwe utworzenie rgr'a - analogia jak na edku... moze zdarzyc sie ze pojdziemy gora ale wtedy nie 50 pipsow a kolejne 200 a to bardzo malo prawdopodobne. Wg mnie odreagowanie 400 pipsow w dol po takim ruchu wcale nie jest podejrzane, a uksztaltowanie sie formacji odwrocenia wrecz naturalne... co do edka to wg mnie zrealizujemy tego rgr'a do czwartku jesli juz wybijemy szyje po to zeby w czwartek i piatek uklepac dno i zrobic na swiecy tygodniowej cien od dolu bo czeka nas po tym jeszcze jeden test ostatnich maksow i suma sumarum doji lub spadajaca gwiazda na swiecy miesiecznej w oczekiwaniu na czerwcowy FED...

ejek h4
https://www.tradingview.com/x/yybv97XS/

i edek h4
https://www.tradingview.com/x/qlsjjxZJ/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany