Jestesmy na istotnym poziomie aktualnie.Scorpiman pisze:człowiek zapakowany w L-ki a tu nie chce rosnąć
http://screencast.com/t/bfkSPgI84b
Jestesmy na istotnym poziomie aktualnie.Scorpiman pisze:człowiek zapakowany w L-ki a tu nie chce rosnąć
A niżej jest linia trendu wzrostowego (na wykresie ZielonejMgiełki nie widać), która była testowana od piątku 3 razy. Bardziej prawdopodobne są wzrosty.kluczyk1234 pisze:ZielonaMgielka - poprowadź linie trendu od tych 2 szczytów na Twoim rysunku (powyżej 1,30) i masz LT + opór = spadki niebawem.
Zew zazwyczaj służy do realizacji profitu, żeby to raz koreańskie czy chińskie banki brały TP na dobrym odczycie?kluczyk1234 pisze:Marekdt - jak to mówią - jak jesteś czegoś pewny na giełdzie to albo dopiero zaczynasz albo właśnie kończysz.
Ale z ZEW masz rację, nieważne czy to dzwonią do 500 osób, czy coś innego, w kalendarzu ma 3 gwiazdki czyli bardzo ważny - i ludzie w to wierzą - zobaczcie jaki skok wykonał.
W sumie to i może lepiej, ale martwi mnie to, że prawdopodobnie zostanie przebita linia spadkowa - choć nie była taka klarowna.
Zauważyłem coś innego: pisałem wcześniej o tym, że od kilku miesięcy na edku w spadkowym występuje tylko 1 świeca wzrostowa i odwrotnie ... Jakby tak się doszukać to:
1. Poprzednie spadki na D1 zatrzymały się na 1,288 - tak samo jak teraz.
2. Pokazała się duża wzrostowa świeca wtedy i teraz.
3. Po niej pokazał się pin bar prospadkowy.
Pin bar miał wtedy ok. 75 pips. jakby dzisiejsza świeca na D1 miała by dość od minimum do maximum 75 pipsów to maximum wypadłoby na poziomie: ok. 1,30
Wtedy całość : duża biała i ten pin bar miały razem 135 pipsów - gdyby teraz od zatrzymania spadków odmierzyć tę odległość to również wypada na poziomie 1,30.
50 % Fibo od fali spadków wypada dokładnie też na poziomie 1,30.
Zatem - 1 scenariusz - dojście aż do 1,30.
2 scenariusz - linia trendu spadkowego i opór na 1,297 - czyli spadki już teraz.
Który scenariusz jest wg Was bardziej prawdopodobny ?? Myślę, że ten 2.
Obrazuje on nastroje wśród analityków i inwestorów instytucjonalnych w odniesieniu do sytuacji gospodarczej w Niemczech.