DayTrading: Wtorek 11.08.2015
Re: DayTrading: Wtorek 11.08.2015
ma ktoś pomysł na GBPAUD? obstawiałbym zjazd do okolic 2.11 a potem pomyśli się co dalej 

Ja Highend nie piszę o W20 tylko o KGHM. Zobacz miedź już ma wczorajsze poziomy 5150$. USDPLN spada na wzrastającym edku, tak więc raczej dziś powinien kurs zjechać. Rosnące srebro i złoto to trochę mało żeby kurs wyleciał ponad 100zł. No chyba, że faktycznie grubasy pakują wszystko jak leci...highend pisze:można... aczkolwiek dopóki nie puści dołek = 83 poziom.... ja bym nie brał.Zolo pisze:Można też promocyjnie wziąć S na KGHM po ok.96pln
Może jednak się myliłem i KGHM nie spadnie na 50
Poza tym WIG20 rosnie.... duży kapitał (ogromny wolumen był) kupował akcje banków jak leciały po komunikacie o przewalutowaniu franków.... Ostrożność wskazana![]()
leci na 2.17-2.18freakout pisze:ma ktoś pomysł na GBPAUD? obstawiałbym zjazd do okolic 2.11 a potem pomyśli się co dalej

musi

ponownie zwracam natomiast uwage na eur/gbp... wyraźnie chce do góry
więc czy funt taki słaby? ale skoro gbpaud ma iść na 2.18... to musi być AUD słaby... I jest - co widać na kangurze....
czy jednak EUR silniejsze od GBP i UP?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
czy jednak EUR silniejsze od GBP i UP?[/quote]
Nie jest, ale przez ostatni rok więcej spadło, więc ma więcej do nadrobienia
Nie jest, ale przez ostatni rok więcej spadło, więc ma więcej do nadrobienia
The only way is up
jeszcze jeden wyskok na edu i
a w Chinach peka banka
a w Chinach peka banka
freakout pisze:ma ktoś pomysł na GBPAUD? obstawiałbym zjazd do okolic 2.11 a potem pomyśli się co dalej
no ja mam taki pomysł zeby kupic nisko i tyle . a ten poziom o którym piszesz bylby bardzo atrakcyjny. eur aud z 1.496xx tez byłby konkret... chyba trzeba czekac ale sam aud cos sie na korekte zanosi..
kurrtynaaa wziałem es na daxie na szczycie wczoraj, ładnie się otworzyło się ładnie i zamknąłem bo sądziłem, że będą zamykać lukę FOK a tu taki piękny ruch - najbliższy target to 50 fibo ostatniego wzrostu ? jak sądzicie ?
swoją drogą ciekawe czy usiaki zrekompensują sobie te spadki
swoją drogą ciekawe czy usiaki zrekompensują sobie te spadki

... wyluzuj Zuza warkocze ...
DEWALUACJA JUANA
Kwestia dzisiejszej dwuprocentowej dewaluacji juana ma wiele aspektów. Pierwszym z nich jest prawdopodobnie chęć poprawienia konkurencyjności Państwa Środka, zwłaszcza, że waluty krajów azjatyckich w ostatnim roku straciły na wartości przynajmniej kilkanaście procent do dolara, a juan był na niezmienionym poziomie w relacji do USD.
Drugim elementem, który popchnął bank centralny do takiego ruchu są ambicje Chin by lokalna waluta stałą się walutą rezerwową. Do tego jednak konieczne jest by jej wartość była wyznaczana przez rynek. Pierwszym elementem zmiany polityki dla juana może być np. dzisiejsza decyzja banku centralnego, która generuje ryzyka i zmienność dla uczestników wymiany juana.
W średnim terminie można oczekiwać, że bank centralny będzie chciał osłabić chińską walutę zwłaszcza, że przez ostatnie 10 lat biorąc pod uwagę kurs nominalny i różnice w inflacji pomiędzy Chinami i jej głównymi partnerami handlowymi wzmocniła ona się realnie około 40%. To daje pole do manewru by skorygować ten ruch, a potem spróbować bardziej rynkowej strategii zarządzania CNY.
Na decyzję chińskich władz negatywnie zareagowały azjatyckie waluty surowcowe oraz te, które bezpośrednio konkurują z Chinami na arenie handlowej. Wynika to po pierwsze z faktu, iż dewaluacja juana może oznaczać głębsze problemy gospodarcze Państwa Środka, a także spowodować podobne ruchu wewnątrz poszczególnych krajów. Rynek więc stara się dość szybko to wycenić.
Kwestia dzisiejszej dwuprocentowej dewaluacji juana ma wiele aspektów. Pierwszym z nich jest prawdopodobnie chęć poprawienia konkurencyjności Państwa Środka, zwłaszcza, że waluty krajów azjatyckich w ostatnim roku straciły na wartości przynajmniej kilkanaście procent do dolara, a juan był na niezmienionym poziomie w relacji do USD.
Drugim elementem, który popchnął bank centralny do takiego ruchu są ambicje Chin by lokalna waluta stałą się walutą rezerwową. Do tego jednak konieczne jest by jej wartość była wyznaczana przez rynek. Pierwszym elementem zmiany polityki dla juana może być np. dzisiejsza decyzja banku centralnego, która generuje ryzyka i zmienność dla uczestników wymiany juana.
W średnim terminie można oczekiwać, że bank centralny będzie chciał osłabić chińską walutę zwłaszcza, że przez ostatnie 10 lat biorąc pod uwagę kurs nominalny i różnice w inflacji pomiędzy Chinami i jej głównymi partnerami handlowymi wzmocniła ona się realnie około 40%. To daje pole do manewru by skorygować ten ruch, a potem spróbować bardziej rynkowej strategii zarządzania CNY.
Na decyzję chińskich władz negatywnie zareagowały azjatyckie waluty surowcowe oraz te, które bezpośrednio konkurują z Chinami na arenie handlowej. Wynika to po pierwsze z faktu, iż dewaluacja juana może oznaczać głębsze problemy gospodarcze Państwa Środka, a także spowodować podobne ruchu wewnątrz poszczególnych krajów. Rynek więc stara się dość szybko to wycenić.
"Dzisiejsza decyzja Chińczyków może mieć też wpływ na politykę monetarną Amerykanów. - Myślę, że ruch PBOC w kierunku dewaluacji juana znacząco obniża szansę na podwyżkę przez Fed stóp procentowych w tym roku - komentuje Patrick Chovanec, analityk Silvercrest Asset Management", źródło:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Chiny-z ... 73216.html
czy ktoś podebrał L na ropie czy pękacie? znowu okazja była
edit: może bedzie jeszcze lepsza... 
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Chiny-z ... 73216.html
czy ktoś podebrał L na ropie czy pękacie? znowu okazja była

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nowy123 pisze:jeszcze jeden wyskok na edu i
a w Chinach peka banka
ladnie