DayTrading: Wtorek 11.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lut 2014, 00:00

Wzrost
14
41%
Bez zmian
3
9%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 11.02.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

zeuss pisze:
TsunamiPL pisze:Panowie gratulacje za trafne prognozy edka. Szczerze mówiąc myślałem, że 1,37 będzie pewne.
dzięki, to zasługa modelowania wolumenu 8)
zełus jak zwykle masz intelektualne problemy i co dla jednych oczywiste dla ciebie nie odgadnione - ale nie bój się pomogę ci.
Model - to nic innego jak uproszczona forma rzeczywistości - modelowanie wolumenu - jest niczym innym jak stworzeniem modelu (schematu, układu, procesu) jak powinna wyglądać pozycja pod względem wielkości.

Modelowanie wolumenu jest prostą czynnością (niestety dla ciebie pewnie nie). Najpierw należy pomierzyć na podstawie danych historycznych na jakiej wielkości TP możemy liczyć stosując daną strategię, podzielić je na odpowiednie pułapy (np. 5 pipsów) nadać im wagi poprzez policzenie prawdopodobieństwa występowania odpowiednich pułapów. Przy wielkości TP występującej najczęściej należy oddać xx% pozycji, a dalsze xx% pozycji należy oddać w wyższych pułapach. Stworzenie takiego modelu nazywa się modelowaniem wolumenu. Wiem że ci to nie pomoże ale chociaż popatrzysz troszkę w monitor udając że umiesz czytać.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

MGrzech pisze:Nie wierze, dolar po spadkach znowu sie podniosl prawie calkowicie :evil:

Zaczynam tracic wiare w siebie, dzis jestem na minusie :( oj jak boli

chetnie bym poszedl do jakiejs szkoly forex albo na jakis kurs zeby sie odkuc.

No coz, mam nadzieje, ze komus sie udalo oprocz tych ktorzy steruja ta machineria. :)
Nie martw się .... Dolar jeszcze dzisiaj NIEŹLE POLECI W DÓŁ...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

MGrzech pisze:Nie wierze, dolar po spadkach znowu sie podniosl prawie calkowicie :evil:

No coz, mam nadzieje, ze komus sie udalo oprocz tych ktorzy steruja ta machineria. :)

Ciapul - moze ja tez sie tak ustawie. EURO ma sile, kusza tu jakims Longiem, aczkolwiek ostatnio kusili Shortem. :wink:
Banksterka sprawdza Twoją cierpliwość - dzień się nie skończył - może to byc celowa wycinak SL - analogicznie kabel

Nie używaj soli do zupy!!! - i dokręć porządnie pokrywkę od solniczki

Awatar użytkownika
MGrzech
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MGrzech »

harymilloki pisze:

Hehe, dzieki :564:
a moge zapytac skad ta pewnosc ? Kolega Ciapul zapakowany w Elki, moze rzeczywiscie czyszcza te SL skoro na takie dane taka reakcja :|
Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

harymilloki pisze:

SORKI EDEK... MIAŁEM NA MYŚLI ŻE DOLAR ZYSKA :)
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Wiecie, spadek na edku wcale nie jest przesądzony, jak już pisałem lepiej poczekać jak się zamknie dzień. Ta świeca jest decydująca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

[quote="MGrzech"]Nie wierze, dolar po spadkach znowu sie podniosl prawie calkowicie :evil:

cierpliwości :wink:
więcej wiary w siebie
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

MGrzech pisze:
harymilloki pisze:

Hehe, dzieki :564:
a moge zapytac skad ta pewnosc ? Kolega Ciapul zapakowany w Elki, moze rzeczywiscie czyszcza te SL skoro na takie dane taka reakcja :|
Poprostu mam coś z NOSTRADAMUSA w sobie :) ... I pamiętaj o jednym... Nigdy nie kieruj się czyjąś ANALIZĄ. Twoja Analiza ma być najlepsza... I nie czytaj tych bezmyślnych komentarzy rynkowych wszystkich GURU np pana M.ROGALSKIEGO... Kiedyś ciągle czytałem te dyrdymały i źle na tym wyszedłem.
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Panowie - ale ja sie ustawilem na oslabienie $ tylko pod dzisiejsza huśtawkę. Oczekuje obsuwy na dolarze jak sie zacznie dyskusja nt powiazania obnizki stóp procentowych z bezrobociem, wtedy bedzie musialo pasc haslo ze to nie tak ze samo bezrobocie bedzie decydujace potem z kolei okaze sie ze cale forward guidance jest do d... wiec sie pohuśta.... ale potem sie zacznie ze gospodarka super, ze ograniczanie QE bedzie dalej trwalo i dolar odzyska to co straci...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

jacek3636
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jacek3636 »

ja mialem na plusie i nie zrealizowalem zyskow , coz narazie pod woda

Zablokowany