DayTrading: Wtorek 10.11.2015
Re: DayTrading: Wtorek 10.11.2015
idealne miejsce na otwarcie kolejnych pozycji na usdpln, jedziemy w dół 

No nic, mamy wybicie... na M30 już potwierdzone.
Zanim się ktoś ubierze teraz grubo w eski, proponuje poczekać do godzin 15:00 aż ta H4 zamknie się poniżej dolnej bandy trójkąta... bo to zawsze może być fake-out. "Banksterka" lubi kręcić H4 też przed jej zamknięciem.
Zauważcie że się zatrzymali na ostatnim low po wybiciu, co też może być również dbl bottom.
Jak ktoś jest misiowo nastawiony to wstępnie można spokojnie ładować eski z SL powyżej tej H4.
Najbliższe możliwe targety to 1.0675 a potem 1.0625...
Ja osobiście pozostaje w elkach.
Zanim się ktoś ubierze teraz grubo w eski, proponuje poczekać do godzin 15:00 aż ta H4 zamknie się poniżej dolnej bandy trójkąta... bo to zawsze może być fake-out. "Banksterka" lubi kręcić H4 też przed jej zamknięciem.
Zauważcie że się zatrzymali na ostatnim low po wybiciu, co też może być również dbl bottom.
Jak ktoś jest misiowo nastawiony to wstępnie można spokojnie ładować eski z SL powyżej tej H4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ja miałem tam sell stopy ustawione na 1.07200 z tp na 20 pipsów i to dostałem w bonusieatlanticos pisze:nic z tych rzeczy...S tylko chwilowe bylo zeby rynek oddal co zabral...ramib pisze:zaba to pewnie eski teraz wkleja
zastanawiam się nad L teraz

Jak dla mnie to przelewarowane depo. Życze powodzenia, ale ryzyko spore.Damian2 pisze:idealne miejsce na otwarcie kolejnych pozycji na usdpln, jedziemy w dół
Uważam, że popełniasz błąd ale to Twoje pieniądze.Mpapiez pisze:No nic, mamy wybicie... na M30 już potwierdzone.
Jak już retestują low to nie sądze by wybili do góry. To nie jest zawiesina tylko techniczny retest symbolicznego poziomu z sentymentem na kupbo dolara.
Nie pisz bzdur tylko zapoznaj się z tematem. Podatek od transakcji to nie żaden wymysł mediów bo się pisu boją czy coś(rezimowe media bla bla...Mpapiez pisze:(...)
http://www.sii.org.pl/9621/aktualnosci/ ... tml#ak9621
No już już. Ciekawe jak byśmy się rozliczali ze stratnych pozcji. Podatek od strat ? Tego jeszcze nie grali.
Rozumiem jak byś te rzeczy pisał, jak by ogłosili oficjalnie że taki podatek zostanie wprowadzony.
Narazie to domysły mediów, które można połączyć z wizją upadku naszego Państwa bo PiS doszedł do władzy.
(...)

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- atlanticos
- Maniak
podobnie mialem tylko 15 pipsow wzialem... teraz to jeszcze z boku stoje bo mam pozycje na 2 innych parach... niedlugo bede myslal o L z szerokim SLramib pisze:ja miałem tam sell stopy ustawione na 1.07200 z tp na 20 pipsów i to dostałem w bonusieatlanticos pisze:nic z tych rzeczy...S tylko chwilowe bylo zeby rynek oddal co zabral...ramib pisze:zaba to pewnie eski teraz wkleja
zastanawiam się nad L terazco myślisz?
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Nieomylny nie jestem.Kusus pisze:
Uważam, że popełniasz błąd ale to Twoje pieniądze.
Jak już retestują low to nie sądze by wybili do góry. To nie jest zawiesina tylko techniczny retest symbolicznego poziomu z sentymentem na kupbo dolara.
Poza tym słowo re-test i brak możliwości wybicia się wyklucza

SL mam na 1.0575. Od początku brałem pod uwagę ewentualne wyjście dołem, ale przyznaje że po wczorajszej świeczce na D1, dziś myślałem że już to nie nastąpi...
Teraz stricte gram już pod tylko ten układ.
Imo 1.0675 do 1.0625 to bardzo silne wsparcie od odbić na tych poziomach nastąpił w tym roku ruch na 1.15.
A moim zdaniem 1.10 nawet nie zobaczysz w tym roku. Biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie zasięg flagi długoterminowej bądź ewentualną formacjęgłowy to minimalne zasięgi są jeszcze z 600 pipsów niżej. Nie wspominam już nawet o aspektach ekonomicznych.Mpapiez pisze:Nieomylny nie jestem.Kusus pisze:
Uważam, że popełniasz błąd ale to Twoje pieniądze.
Poza tym słowo re-test i brak możliwości wybicia się wyklucza. Po to się robi test poziomu, żeby widzieć czy odbije czy puści.
SL mam na 1.0575. Od początku brałem pod uwagę ewentualne wyjście dołem, ale przyznaje że po wczorajszej świeczce na D1, dziś myślałem że już to nie nastąpi...
Teraz stricte gram już pod tylko ten układ.
Imo 1.0675 do 1.0625 to bardzo silne wsparcie od odbić na tych poziomach nastąpił w tym roku ruch na 1.15.
Ja dzisiaj edka widziałbym przy 1.0650 mniej więcej.
Pożyjemy zobaczmy, z resztą na mój TP się póki co nie patrz, bo on trochę z dupy jestKusus pisze:
A moim zdaniem 1.10 nawet nie zobaczysz w tym roku. Biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie zasięg flagi długoterminowej bądź ewentualną formacjęgłowy to minimalne zasięgi są jeszcze z 600 pipsów niżej. Nie wspominam już nawet o aspektach ekonomicznych.
Ja dzisiaj edka widziałbym przy 1.0650 mniej więcej.

Ale moim zdaniem gdyby pękła opadająca LT, to mały short squeeze by się wytworzył.
Generalnie gram pod to odbicie zaznaczone zielonymi strzałkami.
No nie chce mi się wierzyć, że bez żadnych danych makro rozjadą taki istotny poziom bez żadnej korekty.