Zmiana trendu musi być poparta kilkoma fundamentami. Sprawdź kurs edka od 2012 roku i sam to zobaczysz. Trend nie zmieni się ot tak bez powodu. Wiem, że zawsze dominuje "efekt świeżości" i każde minimum i maximum postrzegane jest jako ekstremum. Zobacz np. usd/pln w święta 3,60 machnęli i wydawało się, że już drożej być nie może a kilka tygodni później jak spadło do 3,60 to już patrzyliśmy na tą samą cenę jako na okazję. Tak działa efekt świeżości. To co dzisiaj jest ekstremum za jakiś czas staje się standardem, rynek odzyskuje równowagę i przeskakuje w kolejny kanał.TsunamiPL pisze:Każdy ruch ma swoje ekstremum, a często korekty i zmiany trendów poprzedzone są jazdą wycinającą.
DayTrading: Wtorek 10.03.2015
Re: DayTrading: Wtorek 10.03.2015
korci mnie czy nie postawić na jedną kartę i zagrać L na 1.08 z MM 1.069. Jak myślicie warto??
W końcu kto nie ryzykuje nie zarabia TP 1.08 MM 1.63........idę na spacer wróce za godzin:)
W końcu kto nie ryzykuje nie zarabia TP 1.08 MM 1.63........idę na spacer wróce za godzin:)
to co odbijamy na EdKU polapali LONGi zamkneli S 

Przepraszam, ruch powodują tylko duże pieniądzehighend pisze:"spokój"oiro pisze:spoko zaraz zmieni się w wsparcie:)TsunamiPL pisze:1.08 zamienił się w opór
ktoś może wie co powoduję te ruchy o tej porze teoretycznie powinien być spokuj??
co powoduje ruch? indeks dolara - a czemu rośnie? Ask Pani Yellen.
-- Dodano: 10 mar 2015, 09:19 --
btw. Apple dosc drastycznie podniosl ceny Macbooków i iPhonów w wielu krajach - w tym Polsce.
Powodem jest oczywiscie silny dolar i to, że inne waluty poleciały na pysk do dolara.
Ciekawe jak im się to przełoży na sprzedaż. Ceny w Polsce mocno w górę.
-- Dodano: 10 mar 2015, 09:21 --
zrobilem wczoraj analize pszenicy - nie powinna spasc nizej jak na 450.
natomiast jakby rosła - to zasieg wzrostu jest do 800. Ja bym dawał TP na 777 dla elek
pytanie tylko - kiedy? bo tego to nie wiemna pewno jest to kwesta co najmniej paru miesiecy.
VSA
- harymilloki
- Maniak
PRZEWIDYWANIE UDZIELA SIĘ WSZYSTKIM
KAŻDY CHCE BYĆ NOSTRADAMUSEM 

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
spokojna głowa, powolutku i bez nerwa - posłuchać Niemiaszka i jego opanowania.
Jak się będziecie stresować to guzik z tego będzie.
musicie poczekac na korektę dolara - i tylko na to. Wtedy wszystko inne wywali up.
I fundamenty edka nie będą miały większego znaczenia bo też wywali up.
musicie poczekac na korektę dolara - i tylko na to. Wtedy wszystko inne wywali up.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- harymilloki
- Maniak
POPIERAM .... OPANOWANIE TO PODSTAWAhighend pisze:spokojna głowa, powolutku i bez nerwa - posłuchać Niemiaszka i jego opanowania.

"cierpliwość popłaca..."

kablos lepszy
rozumiem ze to taki zartNowy123 pisze:to co odbijamy na EdKU polapali LONGi zamkneli S

ja mam eski po same jajca tak grubo zapakowane ze mi przez kołnierzyk koszuli wychodzą