DayTrading: Wtorek 09.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 09.08.2016
NIE, nie , nie .. To kompletnie nie wygląda na formacje spadkowe..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Prawdaż.Tomasz196407 pisze:Wole przemilczeć temat PAmpa
z innej beczki jak ktoś obserwuje tak jak Świeżak indeksy to zauważy coś istotnego,
HangSeng czy Chiny albo inne indeksy zrobiły dołek w Styczniu,
Karnak nieprawdaż/

PS.
Warto zerknąć na Bovespę, gdzie dotarła?.

No i wtajemniczeni obserwują DJUA i wyciągają wnioski odnośnie Jankesa - ten indeks wiele podpowiada.

Co tam takiego istotnego?? Dziwne że zrobiły drugi szczy w lipcu i teraz zjechały, przynajmniej ta w Shanghaju. Jakby była miała byc nowa hossa to te giełdy już by wyryrwały na szczyty. A to są tylko jakieś większe korekty jak na polskiej czy brazylijsiej..Tomasz196407 pisze:Wole przemilczeć temat PAmpa
z innej beczki jak ktoś obserwuje tak jak Świeżak indeksy to zauważy coś istotnego,
Karnak nieprawdaż/
Wg mnie korekta wzrostowa na ropie dotarła do oporu.
A można jaśniej??karnak pisze:Prawdaż.Tomasz196407 pisze:Wole przemilczeć temat PAmpa
Karnak nieprawdaż/
PS.
No i wtajemniczeni obserwują DJUA i wyciągają wnioski odnośnie Jankesa - ten indeks wiele podpowiada.
I tak dużo napisałem, jesteś bystry to dasz sobie radę z wyciągnięciem wniosków, nie można iść na łatwiznę.Świeżak44 pisze:A można jaśniej??karnak pisze:Prawdaż.Tomasz196407 pisze:Wole przemilczeć temat PAmpa
Karnak nieprawdaż/
PS.

-
- Fanatyk
Tak masz racje to są korekty, tylko na dużych interwałach!!Świeżak44 pisze:Co tam takiego istotnego?? Dziwne że zrobiły drugi szczy w lipcu i teraz zjechały, przynajmniej ta w Shanghaju. Jakby była miała byc nowa hossa to te giełdy już by wyryrwały na szczyty. A to są tylko jakieś większe korekty jak na polskiej czy brazylijsiej..Tomasz196407 pisze:Wole przemilczeć temat PAmpa
Karnak nieprawdaż/
HangSeng i ShagComposite przedstawiałem w marcu: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ng#p810962
o tyle dla mnie- oczywiscie jest to istotne że na odbiciu styczniowym wyrysowała sie struktura impulsu wzrostowego, podobna do DJI i Dax, mo0że rzeczywiście duze tu interwały opisuje, ale analiza moim zdaniem odbywa sie własnie na tych wysokich żeby zejść na te niskie i zagrać maluczkiemu traderowi,

CHyba ze mamy kasy jak MS albo inny bank albo niektórzy tu koledzy ze wchodzimy i nie martwimy sie o sl 50pkt(żart)
Ten indeks "Dow Jones Utilities Average" to jakiś wskaźnik trendu?? Pierwsze o tym słyszę. Firmy użyteczności publicznej? Wodociągi, wywóz śmieci itd? Wykres wygląda mocno spadkowo, jakby tuż przed zwałą i dwa szczyty zrobione. https://finance.yahoo.com/quote/%5EDJU?ltr=1 To moze być wskaźnik trendu dla SP500???
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:35 --
No klepnęli pivot 10532. Wchodzimy na S???
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:38 --
Klepneli i zretestowali..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:41 --
Oni juz praktycznie zrobili 150% normy na dziś na tym DAX-ie. Przeszli 10500, sprawdzili bandę, klepnęli pivota na kontraktach, zretestowali.. Co na to amerykanie? Może spadki? Miałem nie wchodzić na szczytach, ale strasznie kusi..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:45 --
Ale nie ma żadnych dywergencji spadkowych, żadnych. Nawet na RSI, mimo że nagrzany do czerwoności. To mi nie pasuje do układanki..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:52 --
Następny pivot to jest gdzieś 10942.. JAkby przekroczyli tego 10532.. Czy to możliwe bez korekty??
-- Dodano: 09 sie 2016, 15:12 --
Teraz wszystko w rękach USA.. Sytuacja jest następująca. Bez danych mogą sobie spokojnie maszerować do góry po odbiciu od tej zielonej lini wzrostowej. Nawet konsolka im wystarczy teraz. Nie musza się spieszyć. Potem podejdą jeszcze raz pod czrną i pod povota 2181. A potem sie zastanowią jak dostac się na 2184.. I tak w kółko..
PS. Depo na demo nie wytrzymało tej luki i tych wzrostów na DAX-ie.
Fatalny błąd, zostawić DAX-a otwartego na weekend. Teraz juz wiem jak to może się skończyć.. - 16k 
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:35 --
No klepnęli pivot 10532. Wchodzimy na S???
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:38 --
Klepneli i zretestowali..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:41 --
Oni juz praktycznie zrobili 150% normy na dziś na tym DAX-ie. Przeszli 10500, sprawdzili bandę, klepnęli pivota na kontraktach, zretestowali.. Co na to amerykanie? Może spadki? Miałem nie wchodzić na szczytach, ale strasznie kusi..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:45 --
Ale nie ma żadnych dywergencji spadkowych, żadnych. Nawet na RSI, mimo że nagrzany do czerwoności. To mi nie pasuje do układanki..
-- Dodano: 09 sie 2016, 14:52 --
Następny pivot to jest gdzieś 10942.. JAkby przekroczyli tego 10532.. Czy to możliwe bez korekty??
-- Dodano: 09 sie 2016, 15:12 --
Teraz wszystko w rękach USA.. Sytuacja jest następująca. Bez danych mogą sobie spokojnie maszerować do góry po odbiciu od tej zielonej lini wzrostowej. Nawet konsolka im wystarczy teraz. Nie musza się spieszyć. Potem podejdą jeszcze raz pod czrną i pod povota 2181. A potem sie zastanowią jak dostac się na 2184.. I tak w kółko..
PS. Depo na demo nie wytrzymało tej luki i tych wzrostów na DAX-ie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poczytaj o teorii DOWA. To klasyka AT, ale kto o tym pamięta....
Pamięta? Kolega wielki optymista. A może mało kto słyszał?Kazik pisze:Poczytaj o teorii DOWA. To klasyka AT, ale kto o tym pamięta....