DayTrading: Wtorek 08.12.2015
Re: DayTrading: Wtorek 08.12.2015
To jak Panowie, pakujemy eLki na ropie? Jakby tak dzisiaj skończyli powyżej 38, to kto wie, może być i tak jak ostatnio że do końca tygodnia 20% up 

Pedro to 'Prajs-akszynowiec" ...on nie przewiduje gdzie poleci wykres, nie wróży, nie wieszczy...właściwie to ma to gdzieś. I jak na prawdziwego tradera przystało przychodzi, leci z trendem X minut i wychodzi.
Zarazykuję nawet stwierdzenie ,że Pedro nie ma nawet opini co do przyszłych ruchów na wykresie w rozumieniu większości ludzi ( skala dzienna ) - to patrząc na to co robi z DAX'em, a nawet jak ma to się do niej nie przywiązuje i dlatego zarabia
Zarazykuję nawet stwierdzenie ,że Pedro nie ma nawet opini co do przyszłych ruchów na wykresie w rozumieniu większości ludzi ( skala dzienna ) - to patrząc na to co robi z DAX'em, a nawet jak ma to się do niej nie przywiązuje i dlatego zarabia

A jak ktos trzyma pozycje X dni tygodni zamiast X minut to juz nie jest prawdziwy trader?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
shogomad pisze:Pedro to 'Prajs-akszynowiec" ...on nie przewiduje gdzie poleci wykres, nie wróży, nie wieszczy...właściwie to ma to gdzieś. I jak na prawdziwego tradera przystało przychodzi, leci z trendem X minut i wychodzi.
jakieś tam opinie mam ; ) ... ale zgadzam się z tym co piszesz, to przez Darka wszystko

-- Dodano: 08 gru 2015, 17:56 --
Ty jesteś najprawdziwszy!!!!!!!!!!!!highend pisze:A jak ktos trzyma pozycje X dni tygodni zamiast X minut to juz nie jest prawdziwy trader?
Jedyny prawdziwy trader!!

.... w moim świecie to jest inwestor (long term) albo spekulant (mid term) - wg klasyfikacji Vic'a
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Jak ropa zacznie rosnac to zrobi to super szybko.
-- Dodano: 08 gru 2015, 16:58 --
@pedro choc Ty sie mnie nie czepiaj.
-- Dodano: 08 gru 2015, 16:58 --
@pedro choc Ty sie mnie nie czepiaj.
Chodzi mi o to ,że trader siada do kompa....potraduje 8h idzie do domu. Taka praca. Oczywiście jest na plus codziennie.highend pisze:A jak ktos trzyma pozycje X dni tygodni zamiast X minut to juz nie jest prawdziwy trader?
A jak ktoś kisi pozycje tygodniami i nie jest funduszem albo bankiem inwestycyjnym to są duże szanse że traderem nie jest.Jest inwestorem. Ale jak już mówiłem o zależy na jakiej podstawie trzyma te pozycje tak długo bo może akurat taka strategia gry.
Ropa

A moze traderem na duzym TF a nie inwestorem?
Moze latwiej jest trzymac dluzej niz codziennie szukac okazji na wejscia?
Day traders work hard for the markets
Trend traders let the market work for them

Ostatnio zmieniony 08 gru 2015, 17:02 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
To kto zapakował eLki na ropie?
Niexle się bawią, ja jedną trzymam od 36,92

prostehighend pisze:Ropa![]()
ja jestem mega long term
widzisz High te ciupagi z Dukassa wiedzieli co się świeci z tamtego poziomu

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
I brawo. Jaja trzeba miec a nie plakac ze ropa spadnie na 30.Mariusz k pisze:To kto zapakował eLki na ropie?Niexle się bawią, ja jedną trzymam od 36,92