No to wam pourywałoBemowo1 pisze:Nie podniecaj się tak,byq69 pisze:Eski na edki pourywaja recewystarczy zerknac na zloto ktore juz przebilo oporek
Pourywać ręce może, ale po wcześniejszej konsolidacji (może trójkącie)
w związku z tym zmieniłem trochę plan
Mierzenie Dadasa jest celowo z dziennego tam także coś jeszcze widać - powinieneś to widzieć, głupi w końcu nie jesteś - no nie?
I wcale nie musi być up jak pokazałem, ponieważ stamtąd może się porządnie zwalić
DayTrading: Wtorek 08.08.2017
Re: DayTrading: Wtorek 08.08.2017
I zobaczcie jak od razu DAX ruszył. Te instrumenty są skorelowane.TsunamiPL pisze:Edek miód. Mocne JoLtsy.
Ja obserwowałem Edka kątem oka i jednak myslałem, że troche wyżej podjada , do pivota swicy spadkowej na H4. Trochę mi sie to nie zgadza, skąt\d ten poziom się wziął.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2017, 16:24 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk

Cały świat jest skorelowany.Świeżak44 pisze:I zobaczcie jak od razu DAX ruszył. Te instrumenty są skorelowane.TsunamiPL pisze:Edek miód. Mocne JoLtsy.
Co nie oznacza, że to ci w tradingu coś da.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Darek nie chce mi sie szukac tego postu, choć mam czas,fx-technik pisze:Tomasz, skoro coś udostępniłem, to możesz z tego korzystać.
Na własną odpowiedzialność.
Zabezpieczenie napisałem do tych, którzy mają jakieś pretensje, że coś stracili, a
nigdy nie zadali sobie trudu, żeby poznać metodologię.
dt rzeczy zwiazanych z uzywaniem Twoich narzedzi i zgody Twojej do ich uzytkowania,
jak teraz piszesz inaczej to dobrze
Co do postu Sebastiana bardziej jestem zasadniczy i uzywanie swiętości to raczej przesada, to raz
ewidentnie mnie wpis wyprowadził z równowagi bo nawet metologia łopaty i kilofa wskazywała na takie miejsce
ale to tylko dowód na to że rózne strategia łacznie z Twoja jest zamienna
tak bym to sformułował
Edek sie urwał... 
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
fx-technik pisze:No było tam wsparcie na GJ, ale tendencja była w dół.
Nawiasem, ja nie sugerowałem wcale L, a jeżeli L, to nie za 100 pips, tylko ok. 20 na M5/M1.
W każdym wypadku L cena retestowała poziomy, o których pisałem wcześniej: Ergo, tu było ok. 20 pips: I tu było tyle samo: Ta, bylo. Teraz kazdy to wie. Szkoda tylko ze nie napisales wczesniej tego tylko SRU R3, swieca monthly i zasieg 3000 pipsow
Po co piszesz posty o tym ile gdzie bylo pipsow? Kogo to ma w ogole interesowac gdzie i ile widzial twoj DSWS pipsow skoro nie napisales tego PRZED tylko PO ?:)
Nastepnym razem jak wrzucisz DSWS to powiedz: spodziewam sie okolo 20 pipsow w dol a potem rakieta 50 pipsow w gore. Kazdy bedzie mogl wtedy zweryfikowac jak grasz.
Rob tak jak kazdy robi na tym forum a nie jakies laickie domniemania i udowadnianie o wyzszosci DSWS na podstawie swiecy z dupy z polowy impulsuOWND
Powtórzę, bo widzę że niczego nie rozumiesz i niczego nie przyjmujesz.
IDŹ SIĘ LECZYĆ!
ZEJDŹ Z MOJEGO TEMATU!
Ja wiedziałem i pokazywałem.
I powtórzę, że rynek nie reaguje na taki poziom, jaki Kusus narysuje.
Rynek reaguje na taki poziom, który sam wybiera jako istotny.
Z dupy, to są twoje kreski.
Moje kreski są tam, gdzie rynek defacto reaguje.
Rzeczywiscie
- fx-technik
- Fanatyk

FE to metoda dosyć mocno oparta o fakty wykresowe.Tomasz196407 pisze:Darek nie chce mi sie szukac tego postu, choć mam czas,fx-technik pisze:Tomasz, skoro coś udostępniłem, to możesz z tego korzystać.
Zabezpieczenie napisałem do tych, którzy mają jakieś pretensje, że coś stracili, a
dt rzeczy zwiazanych z uzywaniem Twoich narzedzi i zgody Twojej do ich uzytkowania,
jak teraz piszesz inaczej to dobrze![]()
Co do postu Sebastiana bardziej jestem zasadniczy i uzywanie swiętości to raczej przesada, to raz
ewidentnie mnie wpis wyprowadził z równowagi bo nawet metologia łopaty i kilofa wskazywała na takie miejsce
tak bym to sformułował
Chociaż dużo w niej trzeba interpretować.
Ale, ktoś kto dobrze rozumie wykres, ten dobrze FE wyznaczy.
Im bliższa dana metoda analizy jest faktom wykresowym, tym skuteczniejsza.
Jeżeli ktoś rozumie wykres, to z każdego wskaźnika zrobi coś dobrego, albo poszuka wskaźnika lepszego.
Wyrecze cie w szukaniu.Tomasz196407 pisze:Darek nie chce mi sie szukac tego postu, choć mam czas,fx-technik pisze:Tomasz, skoro coś udostępniłem, to możesz z tego korzystać.
jak teraz piszesz inaczej to dobrze![]()
tak bym to sformułował
fx-technik pisze:Zastrzeżenie:
Każdy, kto wykorzystuje moje materiały autorskie, w tym moje wykresy i analizy, do własnego tradingu jako
sygnały, lub jako jakiekolwiek inne narzędzie wspomagające trading, bez mojej wyraźnej i osobistej zgody,
łamie prawa autorskie i narusza moją własność intelektualną, czym jest zobowiązany do uregulowania
względem mnie tantiem oraz kar za bezprawne korzystanie z mojej własności intelektualnej.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- fx-technik
- Fanatyk

Kusus pisze:fx-technik pisze: Moje kreski są tam, gdzie rynek defacto reaguje.
RzeczywisciePokazuje to samo od 2 dni...
Wybacz ale nic nie rozumiem zatem daruj sobiefx-technik pisze:Kusus pisze:fx-technik pisze: Moje kreski są tam, gdzie rynek defacto reaguje.
RzeczywisciePokazuje to samo od 2 dni...