DayTrading: Wtorek 05.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lip 2016, 00:00

Wzrost
7
47%
Bez zmian
3
20%
Spadek
5
33%

Liczba głosów: 15

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 05.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Jeżeli przyjąć oznaczenia korekt:
od 1.16 A jako potrójny zygzak,
B jako płaska albo też trójkat,
do dołu C jako impuls w ED maczuga

to mamy cała strukture ABC 335

-- Dodano: 05 lip 2016, 08:54 --
Tomasz196407 pisze:Jeżeli przyjąć oznaczenia korekt:
od 1.16 A jako potrójny zygzak,
B jako płaska albo też trójkat,
do dołu C jako impuls w ED maczuga

to mamy cała strukture ABC 335
to teraz musi byc odreagowanie czyli korekta tej korekty omawianej tak?, (to w kanale)
wiec albo bedzie korekta tej korekty ABC 50-61.8,
albo nowa struktura do góry
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

highend pisze:EURGBP daje zarobić :D :)
funcior... wiecie gdzie.
nice spostrzeżenie, sprzedaj aus/usd będziesz miał lepsze wejście, ja się pospieszyłem, ale oszczędziło jak na razie moje skromne depo, kabel zaraz pociągnie to całe towarzystwo wraz z edkiem w dół, pozdrawiam
sell edka primawerka :mrgreen: byle w dół dalej

zaraz będą co niektórzy z eleczek wyskakiwać :568:

a kiedys mentor powiedział, "a nie mówiłem, żeby nie grać na wybicia :)"
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Farciarz pisze:
highend pisze:EURGBP daje zarobić :D :)
funcior... wiecie gdzie.
nice spostrzeżenie, sprzedaj aus/usd będziesz miał lepsze wejście, ja się pospieszyłem, ale oszczędziło jak na razie moje skromne depo, kabel zaraz pociągnie to całe towarzystwo wraz z edkiem w dół, pozdrawiam
sell edka primawerka :mrgreen: byle w dół dalej

zaraz będą co niektórzy z eleczek wyskakiwać :568:

a kiedys mentor powiedział, "a nie mówiłem, żeby nie grać na wybicia :)"
Racja liczę jeszcze raz poziomy, H1 nie przebiło. Patrzę na ten poziom co wyznaczyłeś. Tylko, że jak tam doleci to aczej już tylko do piekła. Czy zakładasz odbicie i dalsze wzrosty ?
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Analityk agencji Standard&Poor’s Felix Winnekens udzielił wypowiedzi polskim reporterom, w której ostrzegł Polskę przed dalszym cięciem ratingu w przypadku spełnienia kilku warunków. Oto słowa Winnekensa:

Wczorajsza zapowiedź zmian w systemie emerytalnym nie będzie miała nagłego wpływu na rating
Trybunał Konstytucyjny jest "wirtualnie sparaliżowany"
Zmiana w systemie emerytalnym rodzi ryzyko niestabilności finansowej w długim terminie
Projekt ustawy frankowej rodzi ryzyko utraty niezależności przez bank centralny
Utrata niezależności może wiązać się z obniżeniem ratingu
Złoty nie reaguje na te słowa, choć słabnie w skali dnia. Straty są jednak odrabiane, a EURPLN spada ponizej 4.45. Dla rynku w krótkim terminie najważniejsza będzie decyzja Fitch, którą poznamy w połowie lipca. (XTB)

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Artur tego nie wiem czy tam odbije, wskaźniki wszystkie trzeba przemielić, bo to kilka godzin potrwa i one się zmienią. Przy kresce dopiero będzie wiadomo
Dla zuchwałych z małym depo typu 100zł, australijczyk jest nadal, teraz według mnie na "life time sell", ma bardzo małą amplitudę i nie wydarzy się to co koledze grającemu na edku sell od rana, myslę że 15 pips wystarczy na SL
100zł i sell 0,2lota to daje wycine ok. 15 pips, ale jak poleci za kablem i edkiem to bedzie *kilka depo wieczorem
0,7515 GRUBO daje przetrwanie do 0.7530
ryzyko jest warte nagrody

australijczyk oazą spokoju na sell, bez wycinek i niespodzianek :568: :564:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Farciarz pisze:Artur tego nie wiem czy tam odbije, wskaźniki wszystkie trzeba przemielić, bo to kilka godzin potrwa i one się zmienią. Przy kresce dopiero będzie wiadomo
Dla zuchwałych z małym depo typu 100zł, australijczyk jest nadal, teraz według mnie na "life time sell", ma bardzo małą amplitudę i nie wydarzy się to co koledze grającemu na edku sell od rana, myslę że 15 pips wystarczy na SL
100zł i sell 0,2lota to daje wycine ok. 15 pips, ale jak poleci za kablem i edkiem to bedzie *kilka depo wieczorem
0,7515 GRUBO daje przetrwanie do 0.7530
ryzyko jest warte nagrody

australijczyk oazą spokoju na sell, bez wycinek i niespodzianek :568: :564:
Rafał, kabel pękł. Ide po popcorn i colę :) Edek zjazd.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

prawda, wyczuliśmy to :P , australijczyk w końcu daje zarobić, leci na pysk :mrgreen: a na wycinkach oszczędził, a kabel to fiu fiu
przejrzę wykresy, tylko uważaj jak prowadzisz, zjedź na pobocze, żeby gdzie nie stuknąć, Panom o słabych sercach dziękujemy :evil:

p.s już zerkłem, edek trzymam sell, audi też, tu się nic nie powinno wydarzyć z wyjątkiem małych korekt, amerykanie przyłożą swoje sell, kilka godzin spadków jak na moje
kabla nie ruszam
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

EURGBP leci wyżej niż 1.00.... :)
tak na marginesie.
niemożliwe jest możliwe.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Na DAX-ie wczoraj była kolejna 21:45 spekulacyjna wycinka SL pod dzisiejszą zwałe..To co Dadas przewidział, a nie chiało mi się wierzyć. To już chyba tradycja,ze tak robią zanim zaczną spadać.. W sumie można to brać ako pewne sygnały do zwałki no i okazja do lepszego wejścia w transakcje. Cały kłopot tylko ze złapaniem takiej szpilki... :/ PS. +4600zł na demo Z SP500 :)
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

wygląda ze m15 jeszcze raz podciągnie w górę, 1.1138 zrealizowałem zysk, obym miał racje, sprzedam wtedy jeszcze raz, australijczyk dał kilka pipsów :(, całkiem nowej śnieżynki będę szukał, coś masz

P.S właśnie kupiłem kabla za 1.3144, uwaga na odwrót, ale dziś młodzież powycina w pień
na wsparciu h4, skopany do nieprzytomności, eur/gbp zaraz się posypie w dół i funt zacznie się umacniać

Highend eur/gbp jak się teraz posypie, popcorn i cola, sell, kabel - strong buy "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana" :564:

To nie jest dzień na handel na smartfonie :mrgreen:

Przyjrzałem się bliżej kablowi, i jest on najlepszą rzeczą, którą można kupić teraz na moje, skopany z potencjałem do jakiegoś wystrzału w górę, 1.32 powinniśmy zaliczyć ekspresem, h4 i d1 na L, małe jeszcze walczą w S, ale to się zmieni wkrótce...myślę jeszcze dziś fajerwerki, eur/gbp musi tylko potwierdzić świecowo spadek a to będzie najpóźniej do 14, więc jest pora na kawę
highend pisze:EURGBP leci wyżej niż 1.00.... :)
tak na marginesie.
niemożliwe jest możliwe.
surprise, spodziewaj się niespodziewanego :mrgreen:
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany