DayTrading: Wtorek 04.10.2016
Re: DayTrading: Wtorek 04.10.2016
Już wiem :
"Właśnie Bloomberg opublikował bardzo ciekawe plotki na temat możliwego taperingu skupów programu QE, czyli zmniejszania miesięcznych skupów.
Jest to informacja mocno pozytywna dla europejskiej waluty. Źródła związane ze sprawąa informują, że w EBC panuje konsensus na temat zmniejszenia miesięcznych skupów aktywów o 10 mld euro. Decyzja na temat taperingu miałaby zależeć od perspektyw gospodarczych, natomiast sam program miałby być przedłużony. Obecny program zakłada skup na poziomie 80 mld EUR miesięcznie i ma trwać do marca przyszłego roku.
EBC informuje na swojej sstronie internetowej, że Zarząc EBC nie dyskutował tematów związanych z ograniczeniem skupów w programie QE.
Jest to informacja dosyć skaskaująca, dlatego nie dziwi mocny wzrost europejskiej waluty. Przede wszystkim widać to na EURUSD:"
http://tradebeat.pl/tapering-qe-ze-stro ... beatWidget
-- Dodano: wtorek 04 paź 2016, 18:05 --
Jak dla mnie ten news Bloomberga to bzdura. Upadnie DB to euro długo będzie szukać dna ... .
"Właśnie Bloomberg opublikował bardzo ciekawe plotki na temat możliwego taperingu skupów programu QE, czyli zmniejszania miesięcznych skupów.
Jest to informacja mocno pozytywna dla europejskiej waluty. Źródła związane ze sprawąa informują, że w EBC panuje konsensus na temat zmniejszenia miesięcznych skupów aktywów o 10 mld euro. Decyzja na temat taperingu miałaby zależeć od perspektyw gospodarczych, natomiast sam program miałby być przedłużony. Obecny program zakłada skup na poziomie 80 mld EUR miesięcznie i ma trwać do marca przyszłego roku.
EBC informuje na swojej sstronie internetowej, że Zarząc EBC nie dyskutował tematów związanych z ograniczeniem skupów w programie QE.
Jest to informacja dosyć skaskaująca, dlatego nie dziwi mocny wzrost europejskiej waluty. Przede wszystkim widać to na EURUSD:"
http://tradebeat.pl/tapering-qe-ze-stro ... beatWidget
-- Dodano: wtorek 04 paź 2016, 18:05 --
Jak dla mnie ten news Bloomberga to bzdura. Upadnie DB to euro długo będzie szukać dna ... .
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 18:07 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
A ja mam to:
Przed chwilą źródła zbliżone do ECB poinformowały, że ECB rozważa ograniczenie miesięcznych skupów aktywów. Podobno wśród członków Europejskiego Banku Centralnego panuje opinia, że właściwym ruchem byłoby ograniczenie programów o 10 mld euro miesięcznie.
Mówi się, że taki ruch miałby iść w parze z przedłużeniem trwania programu, którego wygaszenie jest obecnie planowane na marzec 2017 roku. Odpowiedzią na te doniesienia opublikowane przez portal Bloomberg jest silna aprecjacja wspólnej waluty. W efekcie kurs EURUSD wystrzelił z poziomu 1.1140, aż powyżej 1.12. W ostatnich minutach jednak spora część tego ruchu jest korygowana przez rynek.
Przed chwilą źródła zbliżone do ECB poinformowały, że ECB rozważa ograniczenie miesięcznych skupów aktywów. Podobno wśród członków Europejskiego Banku Centralnego panuje opinia, że właściwym ruchem byłoby ograniczenie programów o 10 mld euro miesięcznie.
Mówi się, że taki ruch miałby iść w parze z przedłużeniem trwania programu, którego wygaszenie jest obecnie planowane na marzec 2017 roku. Odpowiedzią na te doniesienia opublikowane przez portal Bloomberg jest silna aprecjacja wspólnej waluty. W efekcie kurs EURUSD wystrzelił z poziomu 1.1140, aż powyżej 1.12. W ostatnich minutach jednak spora część tego ruchu jest korygowana przez rynek.
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
-
- Gaduła
sami profesjonalisci na forum - poszla bomba na edku a oni po 30 minutach pytaja co sie stalo 
Jak co sie stalo? i wszyscy razem - Tak się bawi, tak sie bawi - E C B

Jak co sie stalo? i wszyscy razem - Tak się bawi, tak sie bawi - E C B

- robinhood200
- Gaduła
Pięknie odbił edek od dziennej linii trendu. Jakieś zaskoczone grubasy tam miały ciężkie shorty.
80 pips dziś na edku, to się nie zdarza często
http://i.imgur.com/WXdR6yk.jpg
-- Dodano: wt 04-10-2016, 17:14 --
A teraz się okazało, że to wszystko plotki, czyli jak zrobić niezłą kasę przez manipulację mediami
http://i.imgur.com/BDiUqvW.jpg
80 pips dziś na edku, to się nie zdarza często
http://i.imgur.com/WXdR6yk.jpg
-- Dodano: wt 04-10-2016, 17:14 --
A teraz się okazało, że to wszystko plotki, czyli jak zrobić niezłą kasę przez manipulację mediami

http://i.imgur.com/BDiUqvW.jpg
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Draghi wyraźnie mówił ostatnio, że o tym nie rozmawiali.
The only way is up
kupuj GBP/JPY ze mną i trzymaj dokładnie do 131,75PipsKong pisze:wolałbym jakby się słowo piniądzem stało ;]Farciarz pisze:
a słowo ciałem sie stało i kabel zaliczył nowe minima
PS. tu bedzie ten ostateczny dołek, ale do jutra mozna spokojnie poczekac z kupnem, bo musi się uformować
100pips do ugrania na GBP/JPY na L, bo właśnie skorekcił do 130,70, cel murowany 131,75, lepsze to niż kabel
kabel be jest jeszcze, pobawią się, nia ma jeszcze idealnego srodowiska do L, nawet celu nie mozna wytyczyć, a to punkt konieczny wejscia w pozycje
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
A teraz chciałbym zaprezentować mój trejd. Zostawiłem to na TP i SL i zadziałało TP. Trafnie przewidzaiłem poziom TP, tu nie było przypadku tylko ważna linia. Co prawda myslałem, ze mogą to przejść bez problemu, ale wybrałem plan minimum i się opłacilo. Wejście nie było najlepsze, ale kierunek OK. Pierwszy raz mi tak fajnie wypaliło. 
-- Dodano: 04 paź 2016, 18:28 --
Ps. David widzisz to?
-- Dodano: 04 paź 2016, 18:31 --

-- Dodano: 04 paź 2016, 18:28 --
Ps. David widzisz to?

-- Dodano: 04 paź 2016, 18:31 --
Nie licz na to. Na koniec dnia David wrzuci wykres, na którym będzie widać, że ciągnął grube LLLLL od samego dołka i będzie ci łyso. Nie doceniasz jego umiejętności..Pablo90 pisze:Opis analizy:
1. Wejście na forum forex-nawigator.biz.
2. Wejście do działu Daytrading.
3. Przejrzenie pozycji Dawida.
4. Zajęcie pozycji przeciwnych.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Macie jakies opcje na USDJPY ?
usdjpy zbliża się właśnie do oporu.
Masz na nim skę?
Masz na nim skę?
Zrobiłam sell na 102.485 ;/