DayTrading: Wtorek 03.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 wrz 2013, 00:00

Wzrost
11
29%
Bez zmian
3
8%
Spadek
24
63%

Liczba głosów: 38

klimson
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 03.09.2013

Nieprzeczytany post autor: klimson »

pedro pisze:
harymilloki pisze:Ale w fajnych miejscach jesteśmy np. na UJKU

idziemy na 101/103 ;)...
Może i pójdziemy w dalszej perspektywie ale wydaje mi się, że zanim tam trafimy to spokojnie będzie jeszcze jakieś poważne zejście. Przy decyzji Kongresu dotyczącej Syrii jen powinien się umacniać, przy ewentualnym ataku również. Wydaje mi się, że w tym momencie nawet niewielkie ograniczenie QE nie będzie w stanie wyforować tej pary zbyt szybko na 101/103.

Awatar użytkownika
owen10
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: owen10 »

EUR/USD pięknie leci w dół. To cieszy :)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

klimson pisze:
pedro pisze:
harymilloki pisze:Ale w fajnych miejscach jesteśmy np. na UJKU

idziemy na 101/103 ;)...
Może i pójdziemy w dalszej perspektywie ale wydaje mi się, że zanim tam trafimy to spokojnie będzie jeszcze jakieś poważne zejście. Przy decyzji Kongresu dotyczącej Syrii jen powinien się umacniać, przy ewentualnym ataku również. Wydaje mi się, że w tym momencie nawet niewielkie ograniczenie QE nie będzie w stanie wyforować tej pary zbyt szybko na 101/103.
ale kongres to najwczesniej 9 wrzesnia, czyli za tydzien... a fed pod koniec wrzesnia chyba :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

klimson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klimson »

pedro pisze:
ale kongres to najwczesniej 9 wrzesnia, czyli za tydzien... a fed pod koniec wrzesnia chyba :)
Tym bardziej bliżej wydaje się do zjazdu niż osiągania nowych szczytów,no chyba, że ten poziom 101/103 ma osiągnąć powiedzmy przed piątkiem w co nie wierzę, najpóźniej w piątek podejrzewam, że w oczekiwaniu na uchwałę Kongresu(bliżej ataku na Syrię) jen może się zacząć umacniać, po decyzji tym bardziej w oczekiwaniu na atak

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KAngur pod S pod Te HT c ozrobili bedzie do brania

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

klimson pisze:
pedro pisze:
Tym bardziej bliżej wydaje się do zjazdu niż osiągania nowych szczytów,no chyba, że ten poziom 101/103 ma osiągnąć powiedzmy przed piątkiem w co nie wierzę, najpóźniej w piątek podejrzewam, że w oczekiwaniu na uchwałę Kongresu(bliżej ataku na Syrię) jen może się zacząć umacniać, po decyzji tym bardziej w oczekiwaniu na atak
do 101 juz niedaleko :))) a kongres, z tego co się czyta to moze nie byc chetny na samotny atak i moze odrzucic czornego wniosek... a Nikkei ma troche miejsca na dalsze wzrosty :)

no nie wiem, ale wydaje mi się, że wybicie górą na uj, i potrzeba słabej waluty w Japonii (export), plus BOJ, plus Nikkei, daje szanse na dalsze wzrosty.... rynki zweryfikują :P
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

słabe momentum intra na uj, możliwe iż biorą eSki, bo eLki są obarczone większym stopniem ryzyka w tej chwili (za bardzo posunięta fala)
kurde byłem w pracy i słyszałem w radiu o rakietach wobec Syrii, patrząc później na zegarek zauważyłem ruch w dół
ale nie wiem czy jest skorelowany, to by dużo mówiło o zachowaniu ceny podczas początkowych chwil interwencji
weekendowa luka dalej w grze

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jak pisalem pod USa na HT S

bo idzie zaciesnianie coraz bardziej prawdopodobne i podasz wykozystuje luke do sprzedawania akcji :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

lubię takie wykresy

-- Dodano: wt 03-09-2013, 17:46 --

http://www.businessinsider.com/boehner- ... sad-2013-9

za jakiś czas kraje które będą ponosiły konsekwencje użycia broni masowego rażenia, staną się zacofane militarnie, ze względu na słabe poparcie z zewnątrz, i wszelkie kolejne próby będą zbyt ryzykowne, ponieważ będą niszczone w krótkim czasie bazy wojskowe, po prostu takie działania będą bez sensu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kundziu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kundziu »

Na Edka mam taką teorię spiskową :568:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany