DayTrading: Wtorek 02.12.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 gru 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
4
17%
Spadek
15
63%

Liczba głosów: 24

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 02.12.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

pedro pisze:
highend pisze:
karnak pisze:Godzinny futures na DAX i S&P - nadal średnioterminowe L:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-US ... 26010.html

w nieskonczonosc ma tak rosnąć? I w innych krajach? Albo wojna, albo restart.
Chyba na razie Islandia zrobiła taki restart i dobrze na tym wyszła.
każda większa wojna podkręci kilkukrotnie to zadłużenie : )

jedyne co może w jakikolwiek sposób obniżyć ten dług, to inflacja ... dlatego tak uporczywie chcą ją wyprodukować.... ale się mechanizm zaciął, ...

restart niemożliwy przy tak ogłupionym społeczeństwie ... ale spoko, podobno nadchodzi rewolucja ; )
Jestem za - zabrać bogatym i oddać biednym. :)

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryfus133 »

rambo80 pisze:
ryfus133 pisze:Moim zdaniem GOLD nadal jest w trendzie spadkowym , wczoraj rosło chyba wszystko , jakiś szał lub dane , nie sprawdzałem , a co do mt4 dzis zobaczyłem że troche słabe jest do kreślenia jak to mnie kiedyś ktoś wyśmiał ( bodajże nowy) :P

Dług odbija się negatywnie na walucie ? Czyli w przeciągu roku PLNUSD może wrócić nawet do 3.00 ?

Pozdrawiam
pisze się w ciągu a nie w przeciągu, w przeciągu to można stać :wink:

-- Dodano: 02 gru 2014, 11:07 --
ryfus133 pisze:Zapomniałem dołączyć wykresów do GOLD , kupiłem na sell na górce i widzę to tak że dalej będzie spadać
kurde ryfus trzeba było mi zacząć od brokera z mikrolotami to bym miał depo teraz ze hooo a tak cieniutko. Dobrze zrobiłeś, zauważyłem na goldzie :564:
No w sumie 2x wplacilem te 16 , uczylem sie , przewaliłem , potem 3 raz , zostalo mi 4 i ukręciłem coś wiekszego na rublu , no i teraz idzie jako tako :P Jedni mówią że dźwignia to przekleństwo , dla mnie ( z małym depo) to błogosławieństwo . No to patrzymy jak goldzik leci sobie w dół i świętujmy :564:

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

ryfus133 pisze:
rambo80 pisze:
ryfus133 pisze:Moim zdaniem GOLD nadal jest w trendzie spadkowym , wczoraj rosło chyba wszystko , jakiś szał lub dane , nie sprawdzałem , a co do mt4 dzis zobaczyłem że troche słabe jest do kreślenia jak to mnie kiedyś ktoś wyśmiał ( bodajże nowy) :P

Dług odbija się negatywnie na walucie ? Czyli w przeciągu roku PLNUSD może wrócić nawet do 3.00 ?

Pozdrawiam
pisze się w ciągu a nie w przeciągu, w przeciągu to można stać :wink:

-- Dodano: 02 gru 2014, 11:07 --
ryfus133 pisze:Zapomniałem dołączyć wykresów do GOLD , kupiłem na sell na górce i widzę to tak że dalej będzie spadać
kurde ryfus trzeba było mi zacząć od brokera z mikrolotami to bym miał depo teraz ze hooo a tak cieniutko. Dobrze zrobiłeś, zauważyłem na goldzie :564:
No w sumie 2x wplacilem te 16 , uczylem sie , przewaliłem , potem 3 raz , zostalo mi 4 i ukręciłem coś wiekszego na rublu , no i teraz idzie jako tako :P Jedni mówią że dźwignia to przekleństwo , dla mnie ( z małym depo) to błogosławieństwo . No to patrzymy jak goldzik leci sobie w dół i świętujmy :564:
Ja bez pozycji, czaiłem się i zostałem na peronie :564: graj rozważnie

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
highend pisze:
karnak pisze:Godzinny futures na DAX i S&P - nadal średnioterminowe L:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-US ... 26010.html

w nieskonczonosc ma tak rosnąć? I w innych krajach? Albo wojna, albo restart.
Chyba na razie Islandia zrobiła taki restart i dobrze na tym wyszła.
każda większa wojna podkręci kilkukrotnie to zadłużenie : )

jedyne co może w jakikolwiek sposób obniżyć ten dług, to inflacja ... dlatego tak uporczywie chcą ją wyprodukować.... ale się mechanizm zaciął, ...

restart niemożliwy przy tak ogłupionym społeczeństwie ... ale spoko, podobno nadchodzi rewolucja ; )
USAIZRAELOWI o to chodzi i bankiera pies...o zdrowej inflacj jak podwyzkia cen maja byc zdrowe dla ludzi papka ktoraludzia wmawiaja ekonomesc igdziesie tylko da

a usa to inna bajka po prostu jako glowna waluta przez inflacje placa wszyscy za ich zycie ponad stan i drukowanie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze: Sądziłem, że w trendzie wzrostowym na DAX od pażdziernika grasz trendowo L i patrzysz na wsparcia,a nie opory :)
w teorii, akurat jedyne co robilem to łapałem dołki na DT i zamykałem (najczesciej z zyskiem).
Najlepsze jak widze w niedawnej historii pozycje L otwartą na 8400 i zamknietą ze stratą na 8370 ;) masakra ;)
Ja dopiero rok sie w "to" bawie :) weź pod uwagę. Tak czy siak, bardzo mnie ciekawi co zrobi DAX na poziomie 10100 punktów.

aktualnie interesuje mnie rzeznik bo od wczoraj zauważyłem chęć na wzrosty (zgodnie z trendem i osłabianiem JPY)
edek mi lotto ;) choć indeks dolara to dla mnie główny wskaźnik na Forexie :)

Gold - ciekawostka. Żaba pisał, że powyżej 1207 ładuje L, tymczasem od 1220 załadował S i dobrze zrobił ! :) Tutaj widać doświadczenie (branie S na oporze w trendzie w sumie spadkowym na obecna chwile) .
Myślę, że Gold spadnie na okolice 1180 (gdzie się kisił dłuższy czas) a potem decyzja. Nie stawiałbym lagi na goldzie, że jest ultra spadkowy i leci na 1100 albo niżej.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

High, obie propozycje Atlanticosa na złocie były poprawne-tj. i L od 1207, i S od 1220. Tak działa swing trading ;)

ryfus133
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryfus133 »

Gold - ciekawostka. Żaba pisał, że powyżej 1207 ładuje L, tymczasem od 1220 załadował S i dobrze zrobił ! :) Tutaj widać doświadczenie (branie S na oporze w trendzie w sumie spadkowym na obecna chwile) .
Myślę, że Gold spadnie na okolice 1180 (gdzie się kisił dłuższy czas) a potem decyzja. Nie stawiałbym lagi na goldzie, że jest ultra spadkowy i leci na 1100 albo niżej.
No ja właśnie byłem w pracy i mnie ten hops 1220 ominął , a co do gdybania , może jakieś analizy i rysuneczki ? :P

Pozdro

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

gold h4 - wrzucałem wczoraj poznym wieczorem... trójkąt potencjalny mamy po wczorajszym dołku

https://www.tradingview.com/x/yQcBaBW1/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:gold h4 - wrzucałem wczoraj poznym wieczorem... trójkąt potencjalny mamy po wczorajszym dołku

https://www.tradingview.com/x/yQcBaBW1/
bardzo dobrze :)
czekamy zatem :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv