DayTrading: Wtorek 02.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 02.08.2016
Jak dla mnie WTI weszła w fazę konsolidacji o zakresie 1,5$, a jak to u was wygląda?
ED dzienny:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pospieszyles się.TsunamiPL pisze:Coś ropie nie wychodzi ten rajd![]()
Chyba mnie ubrali w l.
Ja też źle ocenilem. Nie kupuj jak spada.
Teraz coś konsoliduje i kto wie czy to nie koniec spadków.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
lata swietlne temu tez to przechodzilem co swiezak zal dupe sciskal ze jakis trejd fajny przegapilem albo ze go spie*dolilem
a potem oswiecilo mnie ze ku*wa codziennie jest dzien i kolejne okazje na zajebisty trejd
teraz nie masz pojecia o czym pisze swiezak ale za x czasu zrozumiesz
Niech Moc będzie z Tobą
a potem oswiecilo mnie ze ku*wa codziennie jest dzien i kolejne okazje na zajebisty trejd

teraz nie masz pojecia o czym pisze swiezak ale za x czasu zrozumiesz

Niech Moc będzie z Tobą

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Kreskai jedzieszŚwieżak44 pisze:To nie jest problem wielkości pozycji, bo jak ropa schodziła z kursu 53 dolary, to ja miałem S=0,2 lota w realu, chyba przy 52,50, szykowały się spadki i zrobiłem dokładnie to samo.. Niewielkie pieniądze, a i tak zamknąłem po 2 godzinach, z zyskiem chyba 150 zł. Nie wiem dlaczego ja tak robię?? Może przez to, że to wszystko zawsze działo się ranem, a wtedy mój mózg raczej słabo pracuje bo jestem "nocnym markiem". Łapie wtedy jakieś paranoje. To jedyne wytłumaczenie tych dziwnych zachowań. Sam się nie mogę nadziwić co ja robie. Niewyspanie powoduje halucynacje, spowolnione myslenie, potęguje lęk i niepewność itd. To na pewno miało na mnie jakiś wpływ. Niestety muszę się do tego jakoś przyzwyczaić, żeby wcześnie rano być na najwyższych obrotach. Potrzebuję jakiejś lepszej kawy, dopalacza, żeby wejść w obroty o tej 8.00.Ambasador pisze:Wychodzi na to, że nie słuchasz co do Ciebie się mówi - zmniejsz te transakcje, zwiększ SL - ustaw SL, TP i po prostu wyjdź na spacer... daj transakcji żyć swoim życiem skoro ustawiasz SL i TP.
Taki mam pomysł. 2 kawy o 7.30 i dopiero trejdowac.![]()
![]()
PS. Jaka kawe polecacie??

*to nie jest rekomendacja
Chociaż jak patrzę na twoje wykresy to się zastanawiam czy już czegos nie niuchasz czasem

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- pl-samurai
- Pasjonat
Panowie gra ktos tutaj na ujku?
tylko po co trzymasz takiego korniszona - zwłaszcza na taką stratę, pokazywałem dzisiaj zmianę kierunku (na marginesie dzięki za kasę)Ambasador pisze:Świeżak się denerwuje, a ja się cieszę "drobnymi"
2 transakcje, 2 in plus. Jedna to otwarty dax z 26.07(ten co mnie miał '"przewieźć" wg Świeżaka), a druga to 0,1 sell dax po 18:00 otwarta wczoraj (liczyłęm na lukę, ale co się odwlecze...).
+ 1282,57 total dziś.
Ogólnie otwarty zatem zostaje sell gbpusd, który na tę chwilę -1,6k.
Total total: +5k, co daje mi łudzenie się, iż wyszedłem faktycznie na plus, gdybym nawet zamknął tego sella gbpusd.
-- Dodano: 02 sie 2016, 23:44 --
kabel, taki przypadek ? - może, wiem luka nadal nie domknięta
Mówiłem 38.90 kurza twarz. 38.98 fajnie sie pokrył z dadasiowym dsws-emhighend pisze:Pospieszyles się.TsunamiPL pisze:Coś ropie nie wychodzi ten rajd![]()
Chyba mnie ubrali w l.
Ja też źle ocenilem. Nie kupuj jak spada.
Teraz coś konsoliduje i kto wie czy to nie koniec spadków.

Na rajd trzeba poczekać, obstawiam z kilka dni jeszcze.

uwaga, amerykany też mają wskaźnik coś w stylu DSWS:
http://www.insidefutures.com/article/17 ... 0away.html
i malują go na impulsie "first leg" - czyli tak mniej więcej jak powiedzmy ja moje fibo malowałem
i malują go na impulsie "first leg" - czyli tak mniej więcej jak powiedzmy ja moje fibo malowałem
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Dobry wykres, zgadzam się, złoto będzie po 1800 za rokhighend pisze:uwaga, amerykany też mają wskaźnik coś w stylu DSWS: