Przecież ja w Elce od rana siedzę i jeszcze chwilę posiedzę. Szczerze mówiąc dość dużą elkę już mam i póki co nic nie dokładam. Na dzień dzisiejszy ~1.3590.richard.cali pisze:Papież myślałem że już masz L, dokładasz jeszcze? Jakieś TP?
Widzisz, świeczki same w sobie nic nie znaczą. Jak nie ma miejsca to i świeczki są nieważne. Używając odrobiny wyobraźni, można świeczki łączyć w większe. Prawdę mówiąc to wykres zawsze mówi to samo, niezależnie od czasu brokera. A śledzenie czasów rożnych (aż czterech) brokerów ? Pozdro masochiści, już lepiej przerzućcie się na wykres liniowy.rafmax pisze:
cały szkopuł w tym ze swieczki H4 i D1 na forexie sa inne w zaleznosci od brokera/ustawien. to co u Ciebie jest de facto pieknym pinem np u mnie za godzine moze byc engulfem badz czyms innym o zupełnie innej wymowie prognostycznej.
Ps: o ktorej zamykaja sie Wam swiece h4?
Forex byłby zbyt łatwy, jak starczyło by znać formacje świecowe. Poza tym każdy na wykresie widzi to co chce widzieć.
Gorzej tylko jak faktycznie lekceważy oczywiste sygnały. Tak naprawdę idąc waszym tokiem rozumowania, to zależnie od nastroju, można sobie dopasowywać świeczki pod wasze przekonania

Poniżej ostatnie spojrzenie na wykres moim okiem na dziś - "uzasadnienie" dlaczego dalej eLki trzymam.