DayTrading: Środa 6.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2013, 21:42

Wzrost
18
34%
Bez zmian
4
8%
Spadek
31
58%

Liczba głosów: 53

Mpapiez

Re: DayTrading: Środa 6.02.2013

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

richard.cali pisze:Papież myślałem że już masz L, dokładasz jeszcze? Jakieś TP?
Przecież ja w Elce od rana siedzę i jeszcze chwilę posiedzę. Szczerze mówiąc dość dużą elkę już mam i póki co nic nie dokładam. Na dzień dzisiejszy ~1.3590.
rafmax pisze:
cały szkopuł w tym ze swieczki H4 i D1 na forexie sa inne w zaleznosci od brokera/ustawien. to co u Ciebie jest de facto pieknym pinem np u mnie za godzine moze byc engulfem badz czyms innym o zupełnie innej wymowie prognostycznej.

Ps: o ktorej zamykaja sie Wam swiece h4?
Widzisz, świeczki same w sobie nic nie znaczą. Jak nie ma miejsca to i świeczki są nieważne. Używając odrobiny wyobraźni, można świeczki łączyć w większe. Prawdę mówiąc to wykres zawsze mówi to samo, niezależnie od czasu brokera. A śledzenie czasów rożnych (aż czterech) brokerów ? Pozdro masochiści, już lepiej przerzućcie się na wykres liniowy.

Forex byłby zbyt łatwy, jak starczyło by znać formacje świecowe. Poza tym każdy na wykresie widzi to co chce widzieć.
Gorzej tylko jak faktycznie lekceważy oczywiste sygnały. Tak naprawdę idąc waszym tokiem rozumowania, to zależnie od nastroju, można sobie dopasowywać świeczki pod wasze przekonania ;). Bo w razie W po porstu zły GMT był ^^.

Poniżej ostatnie spojrzenie na wykres moim okiem na dziś - "uzasadnienie" dlaczego dalej eLki trzymam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Mpapiez pisze:
Przecież ja w Elce od rana siedzę i jeszcze chwilę posiedzę. Szczerze mówiąc dość dużą elkę już mam i póki co nic nie dokładam. Na dzień dzisiejszy ~1.3590.
rafmax pisze:
cały szkopuł w tym ze swieczki H4 i D1 na forexie sa inne w zaleznosci od brokera/ustawien. to co u Ciebie jest de facto pieknym pinem np u mnie za godzine moze byc engulfem badz czyms innym o zupełnie innej wymowie prognostycznej.

Widzisz, świeczki same w sobie nic nie znaczą. Jak nie ma miejsca to i świeczki są nieważne. Używając odrobiny wyobraźni, można świeczki łączyć w większe. Prawdę mówiąc to wykres zawsze mówi to samo, niezależnie od czasu brokera. A śledzenie czasów rożnych (aż czterech) brokerów ? Pozdro masochiści, już lepiej przerzućcie się na wykres liniowy.

Forex byłby zbyt łatwy, jak starczyło by znać formacje świecowe. Poza tym każdy na wykresie widzi to co chce widzieć.
Gorzej tylko jak faktycznie lekceważy oczywiste sygnały. Tak naprawdę idąc waszym tokiem rozumowania, to zależnie od nastroju, można sobie dopasowywać świeczki pod wasze przekonania ;). Bo w razie W po porstu zły GMT był ^^.

Poniżej ostatnie spojrzenie na wykres moim okiem na dziś - "uzasadnienie" dlaczego dalej eLki trzymam.
twoja pewnosc siebie powinna zaczac Cie martwic, uczepiles sie tych swieczek jakbym nie wiedzial ze musza one zadzialac na konkretnym poziomie a nie w powietrzu, korzystanie z 4 roznych czasow napewno nie przyniesie nikomu szkody, i tak nikt nie wchodzi w odwrocenie tredndu jak widzi doji, rownie dobrze moge zakwestionowac sens ma 100 i 200 i 897
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 18:36 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Mpapiez pisze:
rafmax pisze:

a co napiszesz jak zobaczysz 1 3460/ 70 :) a jutro EBC

-- Dodano: śr 06-02-2013, 19:35 --

a na 1 h to rgr rysna i co bedzie jak denko beda testowac :)

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

O ktorej jutro gada super mario?
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

Połowa na kablu zamknięta, połowa czeka na rozwój sytuacji.

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Czyżby Edek leciał do 1.326 czy tylko mi się wydaje ;>
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

szczudlo6 pisze:Czyżby Edek leciał do 1.326 czy tylko mi się wydaje ;>
z korekty abc tak by wynikało na forum ktoś dawał dzisiaj screen
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Nowy123 pisze:

Nic nie napiszę - stop loss będzie i tyle.

Co do drugiego mogę ci zadać pytanie w drugą stronę: "A co będzie jak skończą rysowac małego oRGR'a na m15 i wyleci do góry ? Takie głupie gadanie.
Nowy500 pisze: twoja pewnosc siebie powinna zaczac Cie martwic, uczepiles sie tych swieczek jakbym nie wiedzial ze musza one zadzialac na konkretnym poziomie a nie w powietrzu, korzystanie z 4 roznych czasow napewno nie przyniesie nikomu szkody, i tak nikt nie wchodzi w odwrocenie tredndu jak widzi doji, rownie dobrze moge zakwestionowac sens ma 100 i 200 i 897
Na H4 jest na odpowiednim poziomie. Poza tym wrzucam wykres, gdzie zupełnie nie ma młotków - a ty mi piszesz że się kurczowo młotków trzymam :)).
I tak w ogóle dlaczego mam nie być pewny siebie ? I czemu mam mnie to martwić skoro doskonale wiem co robię.
Mój system gry wygenerował mi sygnał to wszedłem w Longa i tyle. Nie wyjdzie to tragedii nie będzie.
Mam jasno określonego stop lossa na 1.3490 i po prostu czekam.
Na dzień dzisiejszy mam ponad 70% skuteczność wejść, więc naprawdę ten trejd mnie ani grzeje ani ziębi bo nawet jak stracę to w dłuższej perspektywie i tak będzie OK.

A przy okazji - Czy Ty wiesz co robisz ? Czy nie ? Czy zajmujesz pozycję z całkowitym brakiem pewności i założeń co do niej ? Sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Ps. Naprawdę źle mi z tym, że jestem ustawiony inaczej niż 80% tego forum (:.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Mpapiez pisze:
Nowy123 pisze:

Nic nie napiszę - stop loss będzie i tyle.

Co do drugiego mogę ci zadać pytanie w drugą stronę: "A co będzie jak skończą rysowac małego oRGR'a na m15 i wyleci do góry ? Takie głupie gadanie.
Nowy500 pisze: twoja pewnosc siebie powinna zaczac Cie martwic, uczepiles sie tych swieczek jakbym nie wiedzial ze musza one zadzialac na konkretnym poziomie a nie w powietrzu, korzystanie z 4 roznych czasow napewno nie przyniesie nikomu szkody, i tak nikt nie wchodzi w odwrocenie tredndu jak widzi doji, rownie dobrze moge zakwestionowac sens ma 100 i 200 i 897
Na H4 jest na odpowiednim poziomie. Poza tym wrzucam wykres, gdzie zupełnie nie ma młotków - a ty mi piszesz że się kurczowo młotków trzymam :)).
I tak w ogóle dlaczego mam nie być pewny siebie ? I czemu mam mnie to martwić skoro doskonale wiem co robię.
Mój system gry wygenerował mi sygnał to wszedłem w Longa i tyle. Nie wyjdzie to tragedii nie będzie.
Mam jasno określonego stop lossa na 1.3490 i po prostu czekam.
Na dzień dzisiejszy mam ponad 70% skuteczność wejść, więc naprawdę ten trejd mnie ani grzeje ani ziębi bo nawet jak stracę to w dłuższej perspektywie i tak będzie OK.

A przy okazji - Czy Ty wiesz co robisz ? Czy nie ? Czy zajmujesz pozycję z całkowitym brakiem pewności i założeń co do niej ? Sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Ps. Naprawdę źle mi z tym, że jestem ustawiony inaczej niż 80% tego forum (:.
ty bierzesz L a S w grze caly czas :) to takie wlasnie glupie gadanie :D :D :mrgreen: :mrgreen:

wgole widziels H 4 :) i ja ksie ukladaja oscylatory

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

w końcu jakiś logiczny uklad sie wyrysował.
może z tego coś będzie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany