DayTrading: Środa 29.08.2018
Re: DayTrading: Środa 29.08.2018
a co do edka to przemyslalem to sobie i oni juz nad 1,17 nie wroca a przynajmniej tak zakladam
bo wczoraj pisalem ze powinni jeszcze ze 20 pip podskoczyc
i uwazam ze specjalnie tego nie zrobili by ludzic ze tam wroca
identycznie bylo jak edek spadal
ale czasem sie myle wiec to tylko takie tam gdybanie
bo wczoraj pisalem ze powinni jeszcze ze 20 pip podskoczyc
i uwazam ze specjalnie tego nie zrobili by ludzic ze tam wroca
identycznie bylo jak edek spadal
ale czasem sie myle wiec to tylko takie tam gdybanie
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Wówczas, nie możesz ryzykować prawdziwych pieniędzy, skoro tracisz rozum.-rookie- pisze:Odpowiedź na ten post technika (viewtopic.php?f=23&t=30148&p=922085&sta ... ow#p922085) . Masz tu ten trejd i gdzie było wejście z innej perspektywy i co ja widziałem żebyś to sobie przeanalizował na przyszłość i też dla siebie jakieś wnioski wyciągnął (https://images90.fotosik.pl/27/b111cc1b5f2fc74d.png) . Świeca na D1 była OB wtedy, co miałem rozkminiać, fakt, sl powinienem użyć albo ciąć zamiast uśredniać zamiast jeszcze dokładać na skorelowanych EURUSD i USDCAD, ale to tak jest, piszesz w planie "nie uśredniać jeśli nie idzie zgodnie z planem" a potem i tak uśredniasz bo tracisz rozum...
I szukać technik, żeby rozumu już nie tracić.
Pierwszy krok masz już za sobą, bo przynajmniej wiesz, że masz podatność do tracenia rozumu.
Między innymi po to jest ta moja inicjatywa, którą tak wyhejtowałeś.
Apropos twojej analizy, to po prostu miałeś za mało informacji.
Oparłeś wnioski na nic nieznaczących przypuszczeniach.
Korekta to konsolidacja, ale nadal nie wiesz czy idzie dystrybucja, czy akumulacja.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
sorki jak sie takie wynurzenia czyta to podstawowe bledy przedszkolaka a nie tradera
usredniac mozesz ale jak masz moc i depo
szkoda slow i pouczen
a czemu na 1,286 nie sciales wsio to moje oko tego nir obejmuje to az oczy bola
usredniac mozesz ale jak masz moc i depo
szkoda slow i pouczen
a czemu na 1,286 nie sciales wsio to moje oko tego nir obejmuje to az oczy bola
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
XAB, ja wiem dlaczego on tak zrobił, jak zrobił, i znam mechanizm takiego postępowania.
Ale, lepiej jest mnie hejtować, niż zacząć się uczyć.
Ale, lepiej jest mnie hejtować, niż zacząć się uczyć.
Co się stało EU GJ tak wyskoczyły do góry?
- Bartomierz
- Pasjonat
-
- Fanatyk
No niestety to taki instrumentBartomierz pisze:No to chyba odpuściłem rzeźnika....
- fx-technik
- Fanatyk
rookie, jeszcze apropos tej świecy D1, na której DSWS zrobiłeś, to nie była żadna BO.
To był dzień, który był spadkowy, ale nie przebił świecy trendowej, wzrostowej, a jedynie
skorygował budujący się trend wzrostowy.
To był dzień, który był spadkowy, ale nie przebił świecy trendowej, wzrostowej, a jedynie
skorygował budujący się trend wzrostowy.
-
- Fanatyk
W zgodzie z regulaminowymi zasadami FN -wymieniamy sie opiniami, analizami a nie trejdamiEkolog pisze:Co się stało EU GJ tak wyskoczyły do góry?
-informuje Cie ze były dane USA i one spowodowały ruch na rynku

informuje Cie ze to nie dane z USA zrobily ruch na funcieTomasz196407 pisze: -informuje Cie ze były dane USA i one spowodowały ruch na rynku

https://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=814487