DayTrading: Środa 26.07.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 26.07.2023

Nieprzeczytany post autor: siux »

baxik pisze:
26 lip 2023, 21:27
edek um
50fb jest na 1,1126
a to ciekawe, bo według mnie fibo 50 jest na 1,1148

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Bemowo1 pisze:
26 lip 2023, 21:18
Nie ogarniam zachowania edka w kontekście wypowiedzi Powella. Ja p......... o co kaman

Technika jeszcze umocnienia dolara nie wyklucza !!!
Bemowo myślałem że Ciebie duży TF interesuje a tym czasem.... ?
Jeżeli chodzi o Edka to jest jeszcze rynek amerykańskich obligacji który jest kilkakrotnie większy od akcyjnego. Rentowność US Bonds w dół to wszyscy się cieszą że jest popyt na papiery amerykańskie. Nadszarpnięte zaufanie do Dolca wraca.... fakt że Powell powiedział że jesienią bedą prawdopodobnie znów podnosić podnosić zależy od tego zo zrobi rynek. Do tego gold poszedł o 10 USD co nie świadczy dobrze o tym że słowa powella podziałały skutecznie na korzyść US.
Za kilkanaście dnii zobaczymy co świat myśli o tym wydarzeniu bo reakcja aktualnie jak piszę 30 pips ma Edku znaczy że już wszystko bylo w cenie
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

SEROL666 pisze:
26 lip 2023, 22:45
Bemowo1 pisze:
26 lip 2023, 21:18
Nie ogarniam zachowania edka w kontekście wypowiedzi Powella. Ja p......... o co kaman

Technika jeszcze umocnienia dolara nie wyklucza !!!
Bemowo myślałem że Ciebie duży TF interesuje a tym czasem.... ?
Jeżeli chodzi o Edka to jest jeszcze rynek amerykańskich obligacji który jest kilkakrotnie większy od akcyjnego. Rentowność US Bonds w dół to wszyscy się cieszą że jest popyt na papiery amerykańskie. Nadszarpnięte zaufanie do Dolca wraca.... fakt że Powell powiedział że jesienią bedą prawdopodobnie znów podnosić podnosić zależy od tego zo zrobi rynek. Do tego gold poszedł o 10 USD co nie świadczy dobrze o tym że słowa powella podziałały skutecznie na korzyść US.
Za kilkanaście dnii zobaczymy co świat myśli o tym wydarzeniu bo reakcja aktualnie jak piszę 30 pips ma Edku znaczy że już wszystko bylo w cenie
Dzięki za interpretację
Na niskich TF zaczyna się coś, co będzie miało przełożenie na wysokie TF.
Niskie TF pokazują mi, że zmienił się układ sił i w takiej sytuacji sens ma hedge.
Były dzisiaj na USD/PLN genialne warunki dla byków - te poziomy, o których wspominałem "działały"....

Uważam, że to co dzisiaj się stało absolutnie nie zanegowało scenariusza spadków na edku.
Owszem brakuje także zanegowania scenariusza wzrostów na edku.
Trzeba tutaj poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Nie zdziwię się jak rozwiązanie pojawi się nawet już w tym tygodniu.

Jestem cierpliwym skurczybykiem

Edek m30

Jeżeli ten przedział wytrzymał dzisiejsze makro, to kurs może mieć poważny problem z jego pokonaniem i tego na najbliższych kilkanaście godzin należy się trzymać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Tu możliwy nietoperz

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

A tu się popsuło, co mnie niestety zmarszczyło (kiszenia, hedżowania ciąg dalszy)
To zgrupowanie jest trudne do pokonania.....

Wyżej czerwona średnia to SMA 100 z interwału H4 - jeżeli kurs ją pokona wówczas ........

Na marginesie
Stopy procentowe w Polsce i USA to rozbieżność zaledwie 1,25 %, a inwestorzy preferują PLN z gatunku walut EXOTIC.....

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

A tu może być niedługo całkiem ciekawie...
H4 long??????, a m30 sell......, kto ma rację :idea:

i ten poziom 38.2....
Ostatnio zmieniony 26 lip 2023, 23:35 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Bemowo1 pisze:
26 lip 2023, 23:16
Dzięki za interpretację
Na niskich TF zaczyna się coś, co będzie miało przełożenie na wysokie TF.
Niskie TF pokazują mi, że zmienił się układ sił i w takiej sytuacji sens ma hedge.
Były dzisiaj na USD/PLN genialne warunki dla byków - te poziomy, o których wspominałem "działały"....
Uważam, że to co dzisiaj się stało absolutnie nie zanegowało scenariusza spadków na edku.
Owszem brakuje także zanegowania scenariusza wzrostów na edku.
Trzeba tutaj poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Nie zdziwię się jak rozwiązanie pojawi się nawet już w tym tygodniu.
Jestem cierpliwym skurczybykiem
Edek m30
Jeżeli ten przedział wytrzymał dzisiejsze makro, to kurs może mieć poważny problem z jego pokonaniem i tego na najbliższych kilkanaście godzin należy się trzymać
My często czekamy na reakcję rynku a ona już jest na wykresie. Teraz się dzieje wszystko pod następne wydarzenia. Kolesie od transakcji REPO pewnie się wkur...ją. Bo teraz trzeba będzie kombinować aby zarobić. Skurczybyki tyle wrzucili kasy w obieg że najwyższa podwyżka od 20 lat nie wywołuje jakichś nerwowych - lawinowych ruchów. Niech w końcu jakiś chaos zapanuje :wink:
Popatrzcie trzymam sobie ten stary artykuł aby zawsze pamiętać jak popier...ną instytucją jest FED zerknijcie tylko na grafiki:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Potwor ... 17157.html
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
26 lip 2023, 23:34

Popatrzcie trzymam sobie ten stary artykuł aby zawsze pamiętać jak popier...ną instytucją jest FED zerknijcie tylko na grafiki:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Potwor ... 17157.html
:564:

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

Rynek czeka na jutrzejszy EBC jakby nie to to juz byłby kierunek zazwyczaj jest zawsze ten sam.

Zablokowany