DayTrading: Środa 23.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 paź 2013, 00:00

Wzrost
16
36%
Bez zmian
5
11%
Spadek
23
52%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
belzebub
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 23.10.2013

Nieprzeczytany post autor: belzebub »

Takitam pisze:Co prawda jeszcze 2 h ale EDEK ma chyba spadającą gwiazdę na D1. Czy to oznacza jutrzejszą mocniejszą korektę?

pudło, puki co to "doji" lukaj tutaj: http://swiece-japonskie.inwestowanie.org/doji/
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

na pewno za 2h ?

a nie koło 16 nju jork , czyli dzisiaj w nocy u nas ?

pr7emo pisze:coś kombinują :d
ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić :D

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

krinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić :D
na uj często o podobnych godzinach następuje ruch jednostajny w jakimś kierunku
jednak edziu też by musiał zareagować, a on lubi grać sztywniaka i konsolidować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 22:29 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

pr7emo pisze:
krinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić :D
Ostatnio zauważyłem, że nie do końca. Dzisiaj EDEK i UJ przez moment spadały równomiernie.
Przydałyby się nałożone wykresy obu par walut.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Takitam pisze:
pr7emo pisze:
Ostatnio zauważyłem, że nie do końca. Dzisiaj EDEK i UJ przez moment spadały równomiernie.
Przydałyby się nałożone wykresy obu par walut.
kiedyś to było częste zjawisko, marsze pod górkę na małej płynności
czyli statystycznie blisko do tego doświadczenia

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
rozumiem , tyle ,ze nie wiem jak to tam jest z tym ujkiem.

Jak dla mnie od wczoraj 00:00 , do teraz nic tak na prawde sie nie stało , ten spadek , ponowny wzrost i teraz troche spadku do poziomu własnie z wczoraj 00:00 to nic innego jak wykoszenie frajerów którzy pozamykali pozycje i od razu w tych okolicach i od razu poładowali Lki dalej , myśląc , że beż żadnych znaczacych danych bedzie sie pieło w nieskonczoność. dalej juz raczej nie zjedzie. to całe koryto , ktore wy zdaje sie nazywacie OGRem ? 3:45 automaty dostaną dane to dopiero bedzie wiadomo co i jak.
pr7emo pisze: kiedyś to było częste zjawisko, marsze pod górkę na małej płynności
czyli statystycznie blisko do tego doświadczenia
kiedyś wszystko było łatwiejsze do przewidzenia , chociaż wtedy forex dla mnie jeszcze nie istniał. :D

czy ktoś z was moze mi wytłumaczyc , na jakiej podstawie kreślicie te wykresy teraz , od kilku dni ? co ejst podstawą tego w odniesieniu do tak ważnych danych jakie mamy w tym tygodniu? , z tego co widze wiekszość kreśli to co im wygodnie , chociaz nie do konca może to rozumiem, to te wykresy i przewidywania działaja tylko wtedy kiedy "wszystko idzie jak po maśle" , czy ktoś potrafi mi narysowac alternatywny wykres do tego przypadku kiedy nic sie nie dzieje np. sytuacje kiedy PMI wyjdzie w chinach 51% , biorąc pod uwagę to , że mozna przeliczyc na realne pieniądze różnice w PMI między 51% , a np 50.5%?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 22:44 przez krinvest, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
laik0
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: laik0 »

Jaką macie wartość na EURCAD obecnie ?
MT4 w admiral markets miał u mnie problemy z połączeniem przed chwilą i pokazuje 1.4297, a na fxpro jest 1.4305

edit: podobna sytuacja do tej co ktoś miał wcześniej, wykres się zasiął, a wartości się zmieniają w zleceniach.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 22:42 przez laik0, łącznie zmieniany 1 raz.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:[Jak dla mnie od wczoraj 00:00 , do teraz nic tak na prawde sie nie stało , ten spadek , ponowny wzrost i teraz troche spadku do poziomu własnie z wczoraj 00:00 to nic innego jak wykoszenie frajerów którzy pozamykali pozycje i od razu w tych okolicach i od razu poładowali Lki dalej , myśląc , że beż żadnych znaczacych danych bedzie sie pieło w nieskonczoność. dalej juz raczej nie zjedzie. to całe koryto , ktore wy zdaje sie nazywacie OGRem ? 3:45 automaty dostaną dane to dopiero bedzie wiadomo co i jak.
według mnie edek jest bardziej midtermowy z tego względu że konsoliduje przez większość czasu, można spazmy dostać czasami hehe
jak bym grał edkiem to bym dywersyfikował portfel o inne pary walutowe jak kangur, by mieć w mianowniku USD, co by ułatwiło
na dane trzeba czekać i tyle

uj to nawet na m1 ładnie chodzi na wsparciach i oporach

-- Dodano: śr 23-10-2013, 22:54 --
krinvest pisze:mozna przeliczyc na realne pieniądze różnice w PMI między 51% , a np 50.5%?
PMI to wskaźnik wyrażony w punktach
powyżej 50 znaczy że dobrze
jeśli trend schodzi w dół biorąc pod uwagę kilka miesięcy to znaczy że źle nawet gdy jest powyżej 50
tak naprawdę to limit jest na 60
czyli masz obszar od 50 do 60 określający rozwój i rozgrzanie gospodarki
Chiny mają zawsze wyższe odczyty odzwierciedlające stan gospodarki, tzn. europejskie 53 będzie określało lepszą kondycje menadżerów logistyki niż chińskie 53
tak naprawdę ważny jest właśnie trend kolejnych odczytów w stosunku do oczekiwań

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

pr7emo pisze:
krinvest pisze:mozna przeliczyc na realne pieniądze różnice w PMI między 51% , a np 50.5%?
PMI to wskaźnik wyrażony w punktach
powyżej 50 znaczy że dobrze
jeśli trend schodzi w dół biorąc pod uwagę kilka miesięcy to znaczy że źle nawet gdy jest powyżej 50
tak naprawdę to limit jest na 60
czyli masz obszar od 50 do 60 określający rozwój i rozgrzanie gospodarki
Chiny mają zawsze wyższe odczyty odzwierciedlające stan gospodarki, tzn. europejskie 53 będzie określało lepszą kondycje menadżerów logistyki niż chińskie 53
tak naprawdę ważny jest właśnie trend kolejnych odczytów w stosunku do oczekiwań

PMI zły przykład , po prostu chodzi mi o to , czy ktoś kto kreśli wykres w poniedziałek , bądź we wtorek rano. taki na dzien wtorkowy. Uwzględnia to , że mamy tak ważne dane zatrudnienie w sektorze prywatnym, poza rolniczym , dane o bezrobociu i napływ kapitałów.?
Każdy zawsze kreśli z tego co widze jeden scenariusz który mu pasuje , ale żadnego alternatywnego, mimo , że wiekszość tych wskaźników jest przeliczana na pieniądze , reakcje rynków gwałtowne , bo na poczatku nie da sie dokładnie przeliczyć w kilka sekund odczytów które są podane, potem kiedy te wszystkie dane i wyliczenia są sprawdzone następuje albo dalszy wzrost - jeżeli taki skok jest uzasadniony albo korekta tego co sie stało, jeżeli został przeszacowany. Nie wazne , czy to GPW , czy Forex , czy cokolwiek innego

Prześledziłem cały temat za poniedziałek i cały wtorek, wydawało mi się , że nikt sie zwracał na to uwagi większej, tak jakby to nie miało znaczenia wiekszego , chociaż miało kolosalne. a potem "WOW'.

Po prostu moim zdaniem żadne trendy i inne rzeczy nie maja racji bytu przy takim kalendarzu bo dopóki sie te dane nie pojawią ,trendy i inne rzeczy są miedzy danymi. to jest tylko i wyłącznie wróżenie, nie odnosisz takiego wrażenia ? :)
Prześledziłem na prawde cale te tematy i żadnej wykres nie był trafiony na dizen dzisiejszy , ani nawet nie uwzględniał tych danych :D

nie jestem długo na forexie , ale na GPW nauczyłem się , że wszystko należy najpierw wycenić ,pozniej sprawdzić, a potem grać. Nigdy na odwrót.

Tylko na GPW zrobiła sie nuda przez OFE a tu jej nie ma

co nie zmienia faktu , że miedzy tym całym szumem wychwycilem pare osób które trafiają ze swoimi przewidywaniami dość trafnie jak jest spokoj na rynku :) :564:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

często jest tak, iż decyzje graczy po ogłoszeniu danych są zbieżne z trendem
niekiedy wykorzystują dane do korekty po czym cena wraca do właściwego średnioterminowego kierunku

to zależy też od analizy, kto gdzie umieszcza kierunki trendu wobec godzin ogłoszenia danych
ja przykładowo nie prognozuje dłużej niż na wykresie dziennym
ktoś może ogarniać więcej niż tydzień ale to już pewnego rodzaju uogólnienie które trzeba korygować

Zablokowany