Takitam pisze:Co prawda jeszcze 2 h ale EDEK ma chyba spadającą gwiazdę na D1. Czy to oznacza jutrzejszą mocniejszą korektę?
pudło, puki co to "doji" lukaj tutaj: http://swiece-japonskie.inwestowanie.org/doji/
Takitam pisze:Co prawda jeszcze 2 h ale EDEK ma chyba spadającą gwiazdę na D1. Czy to oznacza jutrzejszą mocniejszą korektę?
ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawićpr7emo pisze:coś kombinują
na uj często o podobnych godzinach następuje ruch jednostajny w jakimś kierunkukrinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić
Ostatnio zauważyłem, że nie do końca. Dzisiaj EDEK i UJ przez moment spadały równomiernie.pr7emo pisze:na uj często o podobnych godzinach następuje ruch jednostajny w jakimś kierunkukrinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić
jednak edziu też by musiał zareagować, a on lubi grać sztywniaka i konsolidować
kiedyś to było częste zjawisko, marsze pod górkę na małej płynnościTakitam pisze:Ostatnio zauważyłem, że nie do końca. Dzisiaj EDEK i UJ przez moment spadały równomiernie.pr7emo pisze:na uj często o podobnych godzinach następuje ruch jednostajny w jakimś kierunkukrinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić
Przydałyby się nałożone wykresy obu par walut.
rozumiem , tyle ,ze nie wiem jak to tam jest z tym ujkiem.pr7emo pisze:na uj często o podobnych godzinach następuje ruch jednostajny w jakimś kierunkukrinvest pisze:ja to widze tak , wielki brodaty rolnik rzuca na ziemie drobniaki swoim kurkom , a potem zje je razem z tym co im dał , nawet nie zdąrzą przetrawić
kiedyś wszystko było łatwiejsze do przewidzenia , chociaż wtedy forex dla mnie jeszcze nie istniał.pr7emo pisze: kiedyś to było częste zjawisko, marsze pod górkę na małej płynności
czyli statystycznie blisko do tego doświadczenia
według mnie edek jest bardziej midtermowy z tego względu że konsoliduje przez większość czasu, można spazmy dostać czasami hehekrinvest pisze:[Jak dla mnie od wczoraj 00:00 , do teraz nic tak na prawde sie nie stało , ten spadek , ponowny wzrost i teraz troche spadku do poziomu własnie z wczoraj 00:00 to nic innego jak wykoszenie frajerów którzy pozamykali pozycje i od razu w tych okolicach i od razu poładowali Lki dalej , myśląc , że beż żadnych znaczacych danych bedzie sie pieło w nieskonczoność. dalej juz raczej nie zjedzie. to całe koryto , ktore wy zdaje sie nazywacie OGRem ? 3:45 automaty dostaną dane to dopiero bedzie wiadomo co i jak.
PMI to wskaźnik wyrażony w punktachkrinvest pisze:mozna przeliczyc na realne pieniądze różnice w PMI między 51% , a np 50.5%?
pr7emo pisze:PMI to wskaźnik wyrażony w punktachkrinvest pisze:mozna przeliczyc na realne pieniądze różnice w PMI między 51% , a np 50.5%?
powyżej 50 znaczy że dobrze
jeśli trend schodzi w dół biorąc pod uwagę kilka miesięcy to znaczy że źle nawet gdy jest powyżej 50
tak naprawdę to limit jest na 60
czyli masz obszar od 50 do 60 określający rozwój i rozgrzanie gospodarki
Chiny mają zawsze wyższe odczyty odzwierciedlające stan gospodarki, tzn. europejskie 53 będzie określało lepszą kondycje menadżerów logistyki niż chińskie 53
tak naprawdę ważny jest właśnie trend kolejnych odczytów w stosunku do oczekiwań