DayTrading: Środa 22.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 kwie 2015, 00:00

Wzrost
22
63%
Bez zmian
6
17%
Spadek
7
20%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 22.04.2015

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Też wam się tak spread rozjeżdża na kangurze?
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 22.04.2015

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Damfry pisze:
jen-yy pisze:
Damfry pisze:Powiedzcie co jest przyczyną umacnia się $? dowiemy się wtedy jaki kierunek będzie obrany.
Ja nie wiem i drapie się po głowie, niczego ni mogę wyczytać z newsów mówiących o czymkolwiek by dolar miałby się umacniać... Cały dzień ciągną UP by zwalić się parę chwil

Pomijając fakt QE w UE oczywiscie.

A czy to istotne? To tylko szum medialny tworzony by wymłócić leszczynę.
Liczą się sygnały w kluczowych momentach, bo one informują co robią pejsy, Ty musisz się tylko przyłączyć :564:
No jest bardzo istotne. Jeżeli rynek przez większość dnia jest nastawiony pro wzrostowo, to tylko z tego że taki ma nastrój. Ewidentnie widać, że coś rynkowi popsuło nastrój i to mnie ciekawi czy na chwile czy na długo. W trendzie wzrostowym chciałbym kupować, zanim doszli do dołka lepiej wiedzieć, czy są w gównianych nastrojach wtedy możesz łatwo ocenić czy wsparcie które obstawiasz wytrzyma kaprys/korekte, czy zmienił sentyment.
Nie znalazłem żadnej noty więc obstawiałem L no i mam SL :) gdyby wiedział co powoduję załamanie nastroju zwyczajnie bym czekał na wyraźne sygnały kupna, a że nic w sieci nie ma to uznałem to za korektę.
Teraz po korekcie będę obstawiał S.
Na koniec dnia, dziękuję za wszelkie monterskie pouczenia. Dawno mnie tak nikt nie przyuczył, mam nadzieje że chłopaki chociaż widzieli konta real. To nastroje/sentyment decydują o wykresie i trendach a nie złudny ślepy los jednej instytucji. Potęzna grupa zmówionych instytucji będzie miała wpływ, pojedyncza nigdy, ale i te zagrają tak jak trzeba.
Zaprawdę powiadam Wam.... ten kto głosi bezeceństwa, że rynek jest przypadkowy musi zostać zrzucony w przepaść załamania gospodarczego.

Zablokowany