DayTrading: Środa 21.01.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2015, 00:00

Wzrost
14
45%
Bez zmian
5
16%
Spadek
12
39%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 21.01.2015

Nieprzeczytany post autor: rexex »

nowekonto pisze:
blesS pisze:
nowekonto pisze:czy moglibyście się Panowie (i Panie:) wypowiedzic o skutkach jutrzejszych decyzji ecb na eur/plna?
chodzi mi o mozilwe zakldane przez was scenariusze
Mozliwe skutki sa dwa, albo w gore, a jesli nie to w dol. Ewentualnie bez wiekszych zmian.
Czego mozna oczekiwac wiecej? :lol:
a czy oprocz równie debilnych analiz, któś może sie poważnie wypowiedziec na temat jutrzejszej decuzjy ecb??
czy tylko mi sie wydaje ze jej wprowadzenie umocni plna(szczegolnie do euro0?
Przecież nikt nie wie jaki będzie dodruk więc co tu można analizować - większy dodruk niż spodziewa się rynek to euro i pln słabnie , mniejszy dodruk to umocnienie . A rynek i tak może jeszcze zrobić inaczej .
A i jeszcze jedno , kto mądry jutro do 15 nie będzie siedział na pozycji
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 18:44 przez rexex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

nowekonto pisze:
blesS pisze:
nowekonto pisze:czy moglibyście się Panowie (i Panie:) wypowiedzic o skutkach jutrzejszych decyzji ecb na eur/plna?
chodzi mi o mozilwe zakldane przez was scenariusze
Mozliwe skutki sa dwa, albo w gore, a jesli nie to w dol. Ewentualnie bez wiekszych zmian.
Czego mozna oczekiwac wiecej? :lol:
a czy oprocz równie debilnych analiz, któś może sie poważnie wypowiedziec na temat jutrzejszej decuzjy ecb??
czy tylko mi sie wydaje ze jej wprowadzenie umocni plna(szczegolnie do euro0?
"Debilne" niestety bylo samo pytanie, niby kto ma na nie odpowiedziec jesli nawet analitycy nie wiedza?
Nikt nie ma pewnosci co sie stanie. Jak mozna oczekiwac powaznej wypowiedzi na forum, gdzie znajduja sie glownie amatorzy?Ja, ze swoja pseudo wiedza uwazam, ze zlotowka sie oslabi. A co bedzie to sie zobaczy.

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

highend pisze:
Rafcyk pisze: A ja dokładnie odwrotnie ,nowe szczyty dużo pewniejsze niz 1660 bez względu na Dax który może runąć w dol :)
prędzej dax urosnie niż sp500
zresztą nie ma się co podniecać, już jutro wszystko będzie jasne.
Tu nic nigdy nie jest jasne haaahaaahaaa
I jutro tez nic nie będzie jasne ,tylko jeszcze bardziej zagmatwane

Dzis na rzeźniku grałem w dwóch kierunkach i zarobiłem dwa razy po 30 pips a wchodziłem w idealnym miejscu na szczycie i w dołku ,jaki ze mnie idiota buachchchaaa ,a ruch był ze 350 pips tam i spowrotem

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

mowlem by na USD CAd ne kasowac jeszcze zyskow :) ze pojada wyzej za SP500 i wyciagane USD JPY w gore umocnne USD dodtakowe z strony tej i EUR USD

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

MR. D pisze:
kylos pisze:Panowie, miał ktoś pozycje na USD/CAD przed stopami u brokera ECN ? Ja miałem w mforex ze stopem 1,2119 i wywaliło go dopiero na 1,2203. Niby tylko kilka stówek w plecy ale zastanawiam się czy jest sens pisać reklamacje?.
Wiem ,że amatorka i należy mi się ta strata ale byłem w pracy i nawet nie miałem świadomości ,że dziś stopy :x
Można próbować, ale to i tak nic nie da. Swoją drogą żeby grać na fx, prawdopodobnie z lewarem, przeciwko bardzo silnemu trendowi i to na parze na której nie sprawdza się terminów posiedzeń banków to trzeba mieć cohones :-) powodzenia z reklamacją
a czy twoje wszystkie wejścia są przemyślane?
bardzo dobrze, że ludzie piszą o takich sytuacjach, wydawało mi się, że mforex jest poważną firmą, nikt inny nie pisał dziś o takich zawieszeniach u innnych brokerów, ja za ten wpis dziękuję a reklamacje bym składał,
niedługo dojdzie do paranoii i broker będzie z byle powodu zawieszał notowania

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Rafcyk pisze:Tu nic nigdy nie jest jasne haaahaaahaaa
I jutro tez nic nie będzie jasne ,tylko jeszcze bardziej zagmatwane
Skup sie na lesie a nie na drzewach.
Jutro moze byc duza zmiennosc ale w srednim terminie BARDZO prawopodobne wzrosty na DAX.

-- Dodano: 21 sty 2015, 19:56 --
bsony pisze:
MR. D pisze:
kylos pisze:Panowie, miał ktoś pozycje na USD/CAD przed stopami u brokera ECN ? Ja miałem w mforex ze stopem 1,2119 i wywaliło go dopiero na 1,2203. Niby tylko kilka stówek w plecy ale zastanawiam się czy jest sens pisać reklamacje?.
Wiem ,że amatorka i należy mi się ta strata ale byłem w pracy i nawet nie miałem świadomości ,że dziś stopy :x
Można próbować, ale to i tak nic nie da. Swoją drogą żeby grać na fx, prawdopodobnie z lewarem, przeciwko bardzo silnemu trendowi i to na parze na której nie sprawdza się terminów posiedzeń banków to trzeba mieć cohones :-) powodzenia z reklamacją
bardzo dobrze, że ludzie piszą o takich sytuacjach, wydawało mi się, że mforex jest poważną firmą, nikt inny nie pisał dziś o takich zawieszeniach u innnych brokerów, ja za ten wpis dziękuję a reklamacje bym składał,
Jutro tez sie beda ludzie pytac co sie stalo podczas ECB. :wink:

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

ja już jestem gotowy na jutro ;) Zresztą po cichu twierdzę, że jutro będzie nadzwyczajny spokój, bez "armagedonu", bujnie ale bez szaleństw.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

dragon79
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dragon79 »

bsony pisze:
MR. D pisze:
chłopie musisz poczytać regulamin, ciekawe na co złożysz reklamację? Na to że broker nie gwarantuje ci sl po cenie jaką sobie ustawisz?

-- Dodano: 21 sty 2015, 19:08 --

i o jakich zawieszeniach Ty piszesz dzisiaj? Kolega nie pisze że zawiecha była tylko że kopnęło w kosmos SL. A to jest różnica

-- Dodano: 21 sty 2015, 19:11 --

usdcad dzisiaj przed stopami %. Widać gdzie sl zamierzony a gdzie zamknęło pozycję. Pretensje tylko do siebie. Ja się mylę to niech jakiś fachowiec się wypowie :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze: w srednim terminie BARDZO prawopodobne wzrosty na DAX.
jeszcze musi 10350 puscic.... jutro się okaże,
myślałem, że do czwartku bardziej pocisną daxa. Tymczasem praktycznie stoi w miejscu od poniedziałku (konsola).

a co z sp500?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

I to jest właśnie pomoc na forum

Zablokowany