DayTrading: Środa 20.11.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 20.11.2019

Nieprzeczytany post autor: cajto »

E/U - złamany ostatni impuls wzrostowy z H1, IMO pokuszą się jeszcze o atak na strefę podażową na 1.108/9, dopóki jej nie przejdą i kilka H1 nie zamknie się powyżej niej, uważam że bardziej pp jest S niż L.
Gdyby jednak L się utrzymało, to celem opory na 1.1180.
Jeśli S, na D1 byłoby 1/1 z metą na 1.09.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

PipsKong pisze:
20 lis 2019, 14:40
oj jak ten edek nie wchodzi ;/
jak ciepła vódka popita wodą ciepłą.... ło Jezu ...
jak tam ten twoj gasssssss urywa jajca juz czy jeszcze spoko
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Kabel wciąż w kanale spadkowym, ale chyba paliwo do spadków się pomału kończy...

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

XAB pisze:
20 lis 2019, 14:47
PipsKong pisze:
20 lis 2019, 14:40
oj jak ten edek nie wchodzi ;/
jak ciepła vódka popita wodą ciepłą.... ło Jezu ...
jak tam ten twoj gasssssss urywa jajca juz czy jeszcze spoko
jeszcze bardzo spoko
:564:
poniżej 2.00 będę kupował nawet w plastikowe butelki ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

cajto pisze:
20 lis 2019, 14:41
E/U - złamany ostatni impuls wzrostowy z H1, IMO pokuszą się jeszcze o atak na strefę podażową na 1.108/9, dopóki jej nie przejdą i kilka H1 nie zamknie się powyżej niej, uważam że bardziej pp jest S niż L.
Gdyby jednak L się utrzymało, to celem opory na 1.1180.
Jeśli S, na D1 byłoby 1/1 z metą na 1.09.
Podobnie to widziałem na edku, ale właśnie objęli hossę na h1.

Co do kabla, to niby trochę sie wypalił trend spadkowy z h1 ale zostal moim zdaniem zanegowany wzrostowy z h4 i możliwe że ponownie wrócą niżej stąd moja redukcja longów. ;) :564:

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

Nieśmiertelny Trader pisze:
20 lis 2019, 15:07

Co dokabla, to niby trochę sie wypalił trend spadkowy z h1 ale zostal moim zdaniem zanegowany wzrostowy z h4 i możliwe że ponownie wrócą niżej stąd moja redukcja longów. ;) :564:

kabel h4 - podwojne dno jako koniec korekty, nastepnie wyjscie z trendem z klina (flagi), obecnie retest wybitej formacji
https://www.tradingview.com/x/QBLbAdxh/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kermit pisze:
20 lis 2019, 15:23
20 lis 2019, 15:07

Co dokabla, to niby trochę sie wypalił trend spadkowy z h1 ale zostal moim zdaniem zanegowany wzrostowy z h4 i możliwe że ponownie wrócą niżej stąd moja redukcja longów. ;) :564:

kabel h4 - podwojne dno jako koniec korekty, nastepnie wyjscie z trendem z klina (flagi), obecnie retest wybitej formacji
https://www.tradingview.com/x/QBLbAdxh/
Ja wiem, ale gdyby nawet spadli ponownie ze 200 pipsów to trend wzrostowy ciągle w grze i tam będę polował. Jak wywalą to trudno ale nie byłoby to po mojemu. Uważam że pójdą jeszcze z 10 max 20 pestek i spadną. Zostaje już tylko przy Edku. Na Kablu na Edkowe Swapy zarobione.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2019, 15:32 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

gbpchf h4 - też już to pokazywałem, analogicznie jak na kablu. Wybronione wsparcie, nastepnie impuls wybijajacy formacje i cofniecie na retest
https://www.tradingview.com/x/Yh2Wpuon/

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

20 lis 2019, 15:29

Ja wiem, ale gdyby nawet spadli ponownie ze 200 pipsów to trend wzrostowy ciągle w grze i tam będę polował. Jak wywalą to trudno ale nie byłoby to po mojemu. Uważam że pójdą jeszcze z 10 max 20 pestek i spadną. Zostaje już tylko przy Edku. Na Kablu na Edkowe Swapy zarobione.
mam gbpchf wiec na kablu stoje z boku, tyle, że podstaw do spadkow IMO nie ma na obecna chwilę. Ale jak to na forexie moga sie pojawic nagle i pozamiatac byki. Bodajze ponad 60% detalu w S siedzi wiec nie wiem czy dostana prezenty wczesniej w tym roku czy raczej rózgę :d

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Tak po mojemu, na G/U i G/CH dopóki nie zrobią nowego H na D1, to formacje z tego TFa dalej są w budowie.
Wąska konsola bez wyłamań na G/CH, ciężko nie dostrzec.

Na G/A H4 możliwa budowa RGRa, szczyt z D1 obroniony, trzy figury niżej luka do domknięcia... Na W1 ciągle po szczytach, ale tylko knoty.

Zablokowany