DayTrading: Środa 19.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 gru 2012, 23:32

Wzrost
34
67%
Bez zmian
2
4%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 19.12.2012

Post autor: Peter_FX »

Scorpiman pisze:korekta to będzie jak S-ki zrównają się z L-kami a na razie jest 70% do 30%

czyli na 7 ludzików z ulicy przypadają 3 duże banki
Wiesz, fundamentalnie to ja w ogóle powodów do korekty nie widzę, przy takim drukowaniu z US to i tak jeszcze jest tanie, do tego wyprzedaż jena więc kupują na razie euro.

W sumie to jak się sytuacja w Japonii ustabilizuje to euro powinno zacząć tracić, chyba że ninje też włączą drukarki :D
rootec pisze:skąd ta pewność że to detal trzyma shorty? :d
mówisz że finansjera trzyma lewe konta na Oandzie ?

albo na święta to retail zarabia, taki prezent nam zrobili :d
Planuj Trejd, Trejduj Plan

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Post autor: ForexTig3r »

Asset pisze:Przeglądam informacje na wielu portalach informacyjnych i ekonomicznych i nie mogę wyjść z podziwu jaka euforia i parcie na hossę obecnie zapanowało. Każdy widzi tylko wzrosty, ludzie zaczynają bawić się w fundusze inwestycyjne, a wśród moich znajomych od nowa rozgorzała dyskusja na temat wzięcia kredytu hipotecznego, "no bo przecież waluty będą teraz taniały, tak mówili w tvn24".

Mi osobiście wydaje się to wszystko jakoś nierealne. Przy takiej niekorzystnej koniunkturze akcje nie mogą rosnąć do nieba bez przerwy. Podniesiony rating Grecji utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że niedługo możemy się spodziewać ogłoszenia mega hossy, krainy mlekiem i miodem płynącym, końca kryzysu w strefie Euro i porozumienia w sprawie klifu fiskalnego.
Później natomiast spodziewam się czegoś naprawdę poważnego, czegoś co sprawi, akcje polecą na łeb na szyję.
Może obniżenie ratingu Włoch, a może bliskie bankructwo Hiszpanii?
No chyba żyć nie umierać, po tak obfitych plonach potem jeszcze szybciej będziemy spadać sobie i jeszcze szybciej sobie rachunek nabijać w tym nie znająca umiaru banksterka.
Detalistom tylko poradzić, aby dołączać się do trendu, zabezpieczać pozycją i jazda, a nie nie dowierzać.

Coraz ładniej kreują się te trendy, aż przyjdzie czas gdy wszyscy będą w to wsiadać jak jeden pies i przy tym wyścigu psuciu pieniądza przez rządy nikt nie zechce pracować, a walutą będzie sobie można tyłek podetrzeć ;)
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

termometr123
Gaduła
Gaduła

Post autor: termometr123 »

Nowy123 pisze:
termometr123 pisze:Wszyscy tylko o edku a lepiej zobaczcie co dzieje się na GBP/USD opory łamane są jak deseczki w tym jeden tak tak ważny sięgający aż 2009r. spójrzcie na d1

dopiero teraz doszli do poważniejszego oporu :) 16300/16320
kurdę a według moich linii to opór ten był na poziomie 1.6241 :lol:

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Oanda = zbiorowisko imbecylów :)
Albo Fałszerka danych.

Normalnie FOREX teraz bije na głowę wszystkie PARA Banki razem wzięte.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 11:20 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Robert
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Robert »

Adam pisze:Tem scenariusz na dzisiaj wydaje sie b.prawdopodobny
Całkiem możliwy scenariusz
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Post autor: rootec »

Peter_FX pisze:
Scorpiman pisze:korekta to będzie jak S-ki zrównają się z L-kami a na razie jest 70% do 30%

czyli na 7 ludzików z ulicy przypadają 3 duże banki
Wiesz, fundamentalnie to ja w ogóle powodów do korekty nie widzę, przy takim drukowaniu z US to i tak jeszcze jest tanie, do tego wyprzedaż jena więc kupują na razie euro.

W sumie to jak się sytuacja w Japonii ustabilizuje to euro powinno zacząć tracić, chyba że ninje też włączą drukarki :D
rootec pisze:skąd ta pewność że to detal trzyma shorty? :d
mówisz że finansjera trzyma lewe konta na Oandzie ?

albo na święta to retail zarabia, taki prezent nam zrobili :d
haha :d tylko pytam,
sprawa wydaję się być jasna już nawet dla takiego pazernego i nieuczciwego łotra i szubrawcy jak ja :mrgreen:
nic mnie tak nie cieszy jak ludzka krzywda...
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

niemiaszek pisze:MNI EURO-DOLLAR: Fundamental levels (orders, options, technicals)
$1.3350 Barrier/Stops
$1.3340 Options; Large OT set to roll off Dec31
$1.3300 Strong offers on approach/Barrier/Stops on break
$1.3280/85 Strong offers

$1.3260 Medium offers/Stops
$1.3256 Int.Day high Asia
$1.3237 ***Current mkt rate 0850GMT Wednesday
$1.3223 Int.Day low Asia
$1.3220/15 Medium demand/Area of pullback lows off NY high $1.3238
$1.3200 Medium demand on approach
$1.3180 Medium demand
$1.3150/40 Strong demand/Sovereign demand here Monday/Stops

$1.3125/15 Strong demand
Lipne te dane chyba, powinien być wyraźniejszy skok do góry, jeśli Strong
A te poziomy przy jakim spreadzie??
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

termometr123 pisze:
Nowy123 pisze:
termometr123 pisze:Wszyscy tylko o edku a lepiej zobaczcie co dzieje się na GBP/USD opory łamane są jak deseczki w tym jeden tak tak ważny sięgający aż 2009r. spójrzcie na d1

dopiero teraz doszli do poważniejszego oporu :) 16300/16320
kurdę a według moich linii to opór ten był na poziomie 1.6241 :lol:

kukni na knoty na d1 wczeniejsze jakie tam masz 2 szczyty w tych okolicach bo pozniej jak to przeleca to 6350 i 6400

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Post autor: molmomas »

jako że mówi się iż po wybiciu z kanału najczęściej wysokość wybicia odpowiada szerokości kanału, to mamy 1.35 w najbliższych dniach, chyba że banki zdecydują inaczej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Post autor: atlanticos »

molmomas pisze:jako że mówi się iż po wybiciu z kanału najczęściej wysokość wybicia odpowiada szerokości kanału, to mamy 1.35 w najbliższych dniach, chyba że banki zdecydują inaczej
zazwyczaj po wybiciu jest najpierw retest
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany