DayTrading: Środa 18.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2015, 00:00

Wzrost
9
50%
Bez zmian
5
28%
Spadek
4
22%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 18.11.2015

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

highend pisze:EURCAD - naprawdę wydaje Wam się, ze leci do piekła?
jak dla mnie to właśnie od wczoraj odbija od wsparcia choć na wykresie tygodniowym wygląda mocno spadkowo.
mam na to swój patent i jeśli się okaże, że to zadziałało.... to nie mam pytań :D :)
Tak czy siak - wsparcie jest / było na pewno a czy wytrzyma to się okaże.
tym bardziej, że świeca doji (albo wąska spinning top) stoi na eurcad za poprzedni tydzień....
Muszę Ci powiedzieć stary, że czytając Twój opis i patrząc na wykres EUR/CAD W1 mam delikatnie mówiąc niespójność poznawczą :)
Nie mam doji, spinning top to według mnie był, ale w połowie Q3, a wsparcie sensowne to dopiero w okolicach 1,38. Ciężko jest ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Nocek123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nocek123 »

Na GBPNZD jeśli teraz spadnie to utworzy się RGR na H1. Jak ktoś zagłębiał się w analize Atlanticosa wczoraj to chyba taki RGR byłby dobrym miejscem na wejście :D

jaytwelfth
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaytwelfth »

Sildra pisze:
highend pisze:EURCAD - naprawdę wydaje Wam się, ze leci do piekła?
jak dla mnie to właśnie od wczoraj odbija od wsparcia choć na wykresie tygodniowym wygląda mocno spadkowo.
mam na to swój patent i jeśli się okaże, że to zadziałało.... to nie mam pytań :D :)
Tak czy siak - wsparcie jest / było na pewno a czy wytrzyma to się okaże.
tym bardziej, że świeca doji (albo wąska spinning top) stoi na eurcad za poprzedni tydzień....
Muszę Ci powiedzieć stary, że czytając Twój opis i patrząc na wykres EUR/CAD W1 mam delikatnie mówiąc niespójność poznawczą :)
Nie mam doji, spinning top to według mnie był, ale w połowie Q3, a wsparcie sensowne to dopiero w okolicach 1,38. Ciężko jest ;)
Jest zdecydowane wsparcie na tym poziomie. Zauważ, że od tych poziomów na których jesteśmy ruszał swobodny trend raz spadkowy raz wzrostowy. Dwa, że na ten moment mamy podwójne dno na h1, ale ja uważam, że też za wcześnie na l, jeszcze może być przełamanie w dół i później L. To już zależy od sposobu handlowania. Nie ma co ukrywać, że jesteśmy na lub w okolicy znaczącego poziomu

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

10912 i 10914 DAX. Żyjemy nadzieją na wykonanie RGRa. Kierunek TP 10850.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

spacerolog
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spacerolog »

Czy, w okresie zagrożenia atakiem przez konfidentów, nie należałoby zastanowić się nad wprowadzeniem wyświetlającego się na każdej stronie forum komunikatu w rodzaju:
Transakcje Forex oraz CFD oparte na dźwigni finansowej są wysoce ryzykowne dla Twojego kapitału, ponieważ straty mogą przewyższyć depozyt. Dlatego też, Forex oraz kontrakty CFD mogą nie być odpowiednie dla wszystkich inwestorów. Dlatego też nie należy traktować opinii i grafik, zamieszczanych przez użytkowników forum jako rekomendacji i ryzykować więcej, niż jest się gotowym stracić.
Po co każdy ma się zastrzegać, że moja opinia nie jest rekomendacją ?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Wierny sobie pisze:65 % gracze na Ediu w Longach a Wy chcecie wzrosty ? :lol: Banksterzy nie odpuszcza takiej ilosci szaraków. Wczoraj żaba wrzucił zasieg z postojem na 1.02 i wierze mu na słowo :564: . Tam bede szukał wyjscia z pozycji. Pozdrawiam i wielu pipsów dla wszystkich ! :564:
Dużo nauki przed tobą, jeżeli naprawdę myślisz że duże banki lub inne instytucje przejmują się tym, gdzie są wypozycjonowani gracze u danego brokera.

Oni walczą ze sobą, nie z nami.
Co do edka, zdziwisz się i to bardzo. Wszyscy właśnie gadają tylko o spadkach bo coś tam wybiło.
Ja tam dalej widzę że wsparcie 1.0625 o którym od ponad tygodnia pisze, nie puściło.

Ruch do 1.0450 na początku tego roku, był spowodwany nadziejami podniesienia stóp %, teraz jest analogiczna sytuacja - znów nadzieje na podniesienie stóp. Jeżeli minutki FOMC nie będą dziś jastrzębie, to edek zrobi ogromną korektę przed FED'em, że aż wam wszystkim eskowiczom klapki spadną.

Z resztą już na edku widać poważne odbicie.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Myślę, że to podbitka przed FOMC, po której rozbijemy podłogę.
The only way is up

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

TsunamiPL pisze:Myślę, że to podbitka przed FOMC, po której rozbijemy podłogę.
Albo sufit :)
Obrazek

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

TsunamiPL pisze:Myślę, że to podbitka przed FOMC, po której rozbijemy podłogę.
A ja myślę wręcz przeciwnie - sądze że minutki będą gołębie i pójdzie ostra korekta.
Już widać jak pomału wszystkie opadające LT pękają - została ostatnia jakaś sensowna.

Zablokowany