Jakby wziął lekcje od RZ, to pewnie by sprzedawał.mamucideal pisze:Kermicie odpowiedz sobie na jedno zajebiście ważne pytanie. Czy Rysio sprzedawał by teraz złoto?
DayTrading: Środa 18.04.2018
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 18.04.2018
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
- mamucideal
- Stały bywalec
To czemu nie wezmie?fx-technik pisze:Jakby wziął lekcje od RZ, to pewnie by sprzedawał.mamucideal pisze:Kermicie odpowiedz sobie na jedno zajebiście ważne pytanie. Czy Rysio sprzedawał by teraz złoto?
a dlaczego nie sprzedać teraz złota. jest w konsoli. majta góra dół.
Ja również jestem na sell na złocie. Uważam, że wyjdzie dołem z konsolidacji.
Był kiedyś taki plan, nawet zacząłem tak robić, ale potem pomyślałem że to głupie i zacząłem normalnie grać na obu konach.. i oba wyzerowałem.Tony S. pisze:Witam,
najbardziej podobała mi się strategia Świeżaka - gdzie na jednym rachunku grał to co czuł, widział itp i często tracił a na drugim ustawiał identyczne tyle, że przeciwne pozycje, które zarabiały. Miał porównywać co robi nie tak, analizować wejścia itd. Rachunek finalnie jak rozumiem powinien się zbilansować. Do dzisiaj jest dla mnie zagadką jak wyzerował te dwa rachunki......

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Świeżak, no kręcą, bo konsola, zasięg dzienny mierny, ATR mierne.
Ale to ty masz się orientować zanim stracisz, a nie po fakcie.
-- Dodano: 18 kwie 2018, 19:53 --
I DAX i DJI powinny się ostro zwalić w dół.
Coś im jeszcze nie pozwala.
Ale to ty masz się orientować zanim stracisz, a nie po fakcie.
-- Dodano: 18 kwie 2018, 19:53 --
I DAX i DJI powinny się ostro zwalić w dół.
Coś im jeszcze nie pozwala.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
zwlaszcza ze teraz jes na gornej bandziePan Cogito pisze:Ja również jestem na sell na złocie. Uważam, że wyjdzie dołem z konsolidacji.
Też rozpoznaje ten styl. To chyba nasz rekin przebrał sie za ucznia Zaorskiego i robi sobie figlemamucideal pisze:Rafał jest spoko. Nauczył mnie karmić kaczki, gotować żabe, nadreaktywność daksa, kupowac panike, sprzedawac euforie. Jestem fighterem. Jestem traderem!

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
swiezak albo zagraj jak snajper
popatrz na wykres i powiedz gdzie bedzie rynek w poniedzialek
postaw sl na 50 pip i tp na 100 bedziesz choc raz wiedzial czy potrafisz ocenic rynek
czy tylko gapisz sie na te swoje setupy i nic z tego nie masz
tylko sam to ocen i nie sugeruj sie czyims wykresem
albo poczekaj na jakis konkretny poziom i to zrob a w miedzyczasie zaloz sobie 2 demo bys sie nie nudzil
popatrz na wykres i powiedz gdzie bedzie rynek w poniedzialek
postaw sl na 50 pip i tp na 100 bedziesz choc raz wiedzial czy potrafisz ocenic rynek
czy tylko gapisz sie na te swoje setupy i nic z tego nie masz
tylko sam to ocen i nie sugeruj sie czyims wykresem
albo poczekaj na jakis konkretny poziom i to zrob a w miedzyczasie zaloz sobie 2 demo bys sie nie nudzil

Ostatnio zmieniony 18 kwie 2018, 20:01 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Wejscie to napewno bez zadnej AT ale te poziomy to czyste AT. I kto tu z siebie robi?mamucideal pisze:\
Absolutnie nie ma takiej możliwości.
Najpierw pojdziemy na 1320. A potem na 1300.