DayTrading: Środa 18.03.2026
-
OnlineTyleNaTyle
- Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 18.03.2026
dokupiłem elki na 96,6$ witi, i jesli dobrze teraz policzyłem to lecimy na 138,5$ 
-
OnlineTyleNaTyle
- Stały bywalec

A wspomniane zasieki są na 107 IMO…
Dzisiaj otworzyli jakiś ropociąg z Iraku do Turcji, przepustowość niewielka bo chyba jakoś 150tys.baryłek, ale to zawsze coś.
a tu odwrotne info i bądź tu mądry
info godz. temu
Iran wymienia zakłady naftowe i gazowe w Arabii Saudyjskiej, ZEA i Katarze, które obiecują, że w najbliższych godzinach będą celem
Jak ktoś nie zauważył to dzisiaj była luka na Brent czyli jakieś rolki jeszcze były, luka już domknięta. Jest jeszcze jedna niżej na 93,73 i ta nie jest domknięta.
a tu odwrotne info i bądź tu mądry
Iran wymienia zakłady naftowe i gazowe w Arabii Saudyjskiej, ZEA i Katarze, które obiecują, że w najbliższych godzinach będą celem
Jak ktoś nie zauważył to dzisiaj była luka na Brent czyli jakieś rolki jeszcze były, luka już domknięta. Jest jeszcze jedna niżej na 93,73 i ta nie jest domknięta.
Ja jestem ciekawy jak sie świeca tygodniowa zakończy na WTI czy powyżej 100,23 czy moze w okolicy 90,09 Zakaladam ze w okolicy 90. Jeszcze dwa dni i bedzie wiadomo.
Mielą i mielą poniżej 100 chyba nie chcą tego wybić bo sobie bidy narobią tylko
Chociaż jak dzisiejsza D1 zamknie sie w takim mniej więcej kształcie jak jest teraz to juz trochę bardziej „bojowo” i w górę bedzie wyglądać wykres
Chociaż jak dzisiejsza D1 zamknie sie w takim mniej więcej kształcie jak jest teraz to juz trochę bardziej „bojowo” i w górę bedzie wyglądać wykres
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Problemem jest Izrael, bo zaczyna atakować obiekty związane z ropą i gazem w Iranie, z ci znowu "obiecali" się odgryzać na podobnych obiektach wszystkich w zatoce. I takie sytuacje są za nagłymi wzrostami. Z drugiej strony USA i Izrael systematycznie latają nad Iran i tłuką w wyznaczone cele przez co mocno ich osłabiają. Z wypowiedzi Irańczyków słychać że to już jest nie do wytrzymania, naloty coraz mocniejsze.
Co do świeczek na ropach to ja bym tak mocno się nie przywiązywał. Jak pokazuje historia potrafią po weekendzie zrobić lukę w górę na kilka dolców po czym kolejne 3-5 dni ostro spadać bez korekt po kilkanaście dolców, nigdy już nie wracając nawet fibo 50. Odrabianie pozostawionej L-ki na szczycie zajmie miesiąc/dwa.
Ale fakt jest taki, że miesięczna wygląda co najmniej dziwnie
Co do świeczek na ropach to ja bym tak mocno się nie przywiązywał. Jak pokazuje historia potrafią po weekendzie zrobić lukę w górę na kilka dolców po czym kolejne 3-5 dni ostro spadać bez korekt po kilkanaście dolców, nigdy już nie wracając nawet fibo 50. Odrabianie pozostawionej L-ki na szczycie zajmie miesiąc/dwa.
Ale fakt jest taki, że miesięczna wygląda co najmniej dziwnie
Miesięczna to bedzie zamykana pewnie w okolicach 80 lub najwyżej w okolicach 90 . Ale to jeszcze daleka droga bo dwa tygodnie.
.............
A teraz moje przemyslenia na najbliższe dwa dni .
Gaszą obecna D1 i ok. Czyli nie ma checi wybijać 100 bo to problemy same z gospodarkami i drożyzna.
Dzis lub jutro, a do końca tygodnia to „na bank”
zjedziemy na poziom 88.87 i zalepiamy tą małą luke, którą pokazywałem. Zejście na 88,87 to bedzie tez naruszenie poziomu 90 i tutaj zaczynają się zagadki:
1. Czy poziom 90 bedzie wsparciem, jeżeli tak to jak mocnym wsparciem ?
2. A moze zejście na 88.87 spowoduje to, że juz bedzie oporem, jeżeli tak to jak silnym oporem ?
Jeżeli wsparciem to wracamy do mielenia miedzy 90-95 i wyżej na 100 .
Jeżeli poziom 90 bedzie oporem to pokuszę sie o teorie ze bedziemy schodzić na 80-82 ale to dopiero kolejny tydzień albo na koniec miesiąca .
Tak czy siak najbardziej interesujące mnie poziomy do końca tygodnia i miesiąca tez, to poziomy 90 i 100 .
Bo jak pokonamy 100 to jedziemy w górę i nie ma zmiłuj, a jak zejdziemy poniżej 90 to wracamy do bazy czyli 80 i normujemy sytuacje. Bo z 80 to juz blisko na 72 i nizej 68 . Ale to dopiero moze w kwietniu. Ihmo .
Ps. Mozecie mnie zrugać i napisać co ty pier...lisz chłopie
.............
A teraz moje przemyslenia na najbliższe dwa dni .
Gaszą obecna D1 i ok. Czyli nie ma checi wybijać 100 bo to problemy same z gospodarkami i drożyzna.
Dzis lub jutro, a do końca tygodnia to „na bank”
1. Czy poziom 90 bedzie wsparciem, jeżeli tak to jak mocnym wsparciem ?
2. A moze zejście na 88.87 spowoduje to, że juz bedzie oporem, jeżeli tak to jak silnym oporem ?
Jeżeli wsparciem to wracamy do mielenia miedzy 90-95 i wyżej na 100 .
Jeżeli poziom 90 bedzie oporem to pokuszę sie o teorie ze bedziemy schodzić na 80-82 ale to dopiero kolejny tydzień albo na koniec miesiąca .
Tak czy siak najbardziej interesujące mnie poziomy do końca tygodnia i miesiąca tez, to poziomy 90 i 100 .
Bo jak pokonamy 100 to jedziemy w górę i nie ma zmiłuj, a jak zejdziemy poniżej 90 to wracamy do bazy czyli 80 i normujemy sytuacje. Bo z 80 to juz blisko na 72 i nizej 68 . Ale to dopiero moze w kwietniu. Ihmo .
Ps. Mozecie mnie zrugać i napisać co ty pier...lisz chłopie
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
-
OnlineTyleNaTyle
- Stały bywalec

obstawiam dzisiejsze zamkniecie okolice 96,5$, koniec tygodnia dalej b. byczynavik pisze: 18 mar 2026, 17:57 Ja jestem ciekawy jak sie świeca tygodniowa zakończy na WTI czy powyżej 100,23 czy moze w okolicy 90,09 Zakaladam ze w okolicy 90. Jeszcze dwa dni i bedzie wiadomo.
Chociaż jak dzisiejsza D1 zamknie sie w takim mniej więcej kształcie jak jest teraz to juz trochę bardziej „bojowo” i w górę bedzie wyglądać wykres![]()
Ja zakładam ze dzisiejsza D1 to bedzie Doji. Najlepiej zamknięta na czerwono . Wtedy będę widział wieksze szanse na zejście w tym tygodniu na 88,87
-
OnlineTyleNaTyle
- Stały bywalec

Navik, nie ma szans. W tym tygodniu chciałbym zobaczyć przynajmniej 106,5, a w przyszłym może sobie spadać, jeśli .... 82 (cel) silny opór, wcześniejsze słabe raczejnavik pisze: 18 mar 2026, 19:21 Ja zakładam ze dzisiejsza D1 to bedzie Doji. Najlepiej zamknięta na czerwono . Wtedy będę widział wieksze szanse na zejście w tym tygodniu na 88,87