DayTrading: Środa 15.10.2014
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 15.10.2014
1.40 1.25 to jak naradzie magiczne cyfry dla edka wydaje mi się ze kolejna będzie 1.3 a potem 1.0
windsurfing na falach trendu
na sp możliwy orgr z zasięgiem jakimś 1910, obecnie możliwość tworzenia prawego ramienia. niestety obowiązki służbowe popołudnie mi nie pozwoliły brać udziału w tej zabawie dzisiaj, w każdym razie edek cel 1,284 osiągnięty a może być jeszcze wyżej. w konkursie wczorajsza strata odrobiona na edku (mimo wyrzuconych połowy pozycji) edek zamknięty, teraz l w sp)highend pisze:Zleci, ja tam jeszcze mam jedna usdtry na sell.... A jakby nie zleciał to zarobi na swapieVenomouss pisze:dolar index jeszcze na weekly/daily pivocie sie kręci, ale co z tego jak byl juz dzisiaj niżej, przestrzeń jest..opłacało sie brać.
-- Dodano: 15 paź 2014, 22:07 --
Tez to zauważyłem.... Ale..... Co z tegoadk77 pisze:sp zaliczyło dołek idealnie na lt wzrostowego. reakcja była mocna kupujących tak więc na razie powinien nastąpić powrót w okolice 1900na 1900 bym nie liczył choć kto wie
Jak tam w konkursie xtb. Obaj w pierwszej setce jesteśmy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 23:19 przez adk77, łącznie zmieniany 1 raz.
EurZar. Nie wkleję bo z iPada pisze. Moze iść wyżej bo zdaje sie przebił górna LT kanału spadkowego na Dziennym! Tyle, ze eurzar lubi sie kręcić miedzy kanałami i jest mało przewidywalny.... Ogólnie po takim wybiciu tam dzisiaj trudno byc na S... Ale w sumie odpuściłem ta pare i sie dokładnie nie przyglądałem wiec trudno cokolwiek doradzić.
-- Dodano: 15 paź 2014, 22:22 --
Adk77 patrząc na wykres sp500 to aż sie prosi aby wrócił na okolice 1970 punktów pod przebity kanał wzrostowy (ten wąski) i narysował prawe ramie RGRa
tylko jak wtedy by sie miał DAX zachować? 
Choć takie podejście to trochę jak fantasy brzmi, ale to pejsy wiec nothing is impossible!
-- Dodano: 15 paź 2014, 22:22 --
Adk77 patrząc na wykres sp500 to aż sie prosi aby wrócił na okolice 1970 punktów pod przebity kanał wzrostowy (ten wąski) i narysował prawe ramie RGRa

Choć takie podejście to trochę jak fantasy brzmi, ale to pejsy wiec nothing is impossible!

Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 23:25 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Czerwony prostokąt nie powinien łatwo puścić (mam nadzieję)roberttheus pisze:znow mi aktywował buy stop kiedy on zacznie spadać? dokąd go jeszcze wyciągną 1.3?
dobrze byłoby zakończyć tydzień we wskazanym miejscu +- 20 pips wtedy mielibyśmy elegancki układ świecowy na tygodniowym - sugerujący zmianę trendu
Z ta zmiana trendu to nie takie hop siupBemowo1 pisze:Czerwony prostokąt nie powinien łatwo puścić (mam nadzieję)roberttheus pisze:znow mi aktywował buy stop kiedy on zacznie spadać? dokąd go jeszcze wyciągną 1.3?
dobrze byłoby zakończyć tydzień we wskazanym miejscu +- 20 pips wtedy mielibyśmy elegancki układ świecowy na tygodniowym - sugerujący zmianę trendu

- kk.dreamer
- Pasjonat
Hmm pierwszy raz wklejam kreski .... poprawcie mnie gdy coś źle pomaziałem, bo tego mnie na studiach nie uczyli
.... Wg mnie poziomy łapie, ale zawsze coś mogłem poknocić

Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, 23:32 przez santo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka nauka nauka....... 

21:00, środa 15-10-2014
Szef FED w Dallas udzielił wywiadu telewizyjnego w którym mówił między innymi, że:
korekta na rynku akcji nie oznacza, że gospodarka jest w kłopotach,
jest zbyt wcześnie, aby rozważać wprowadzenie kolejnego programu QE
jak bedie gorzej t oznowu papier toaltowy zaczniemy drukowac
Szef FED w Dallas udzielił wywiadu telewizyjnego w którym mówił między innymi, że:
korekta na rynku akcji nie oznacza, że gospodarka jest w kłopotach,
jest zbyt wcześnie, aby rozważać wprowadzenie kolejnego programu QE
jak bedie gorzej t oznowu papier toaltowy zaczniemy drukowac
dokładnie - bardziej powinno być siup hopniceone pisze:
Z ta zmiana trendu to nie takie hop siup
11 min NZD Nowozelandzki Biznesowy PMI (Sep) 58,1 56,5