DayTrading: Środa 14.03.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 mar 2018, 00:00

Wzrost
4
40%
Bez zmian
1
10%
Spadek
5
50%

Liczba głosów: 10

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 14.03.2018

Post autor: XAB »

nowy1234 pisze:Dolar POWER,poczwórny szczyt na edku
nowy co tam tobie sie wysnilo 4 szczyty ?
4 to bedzie moze dopiero
Ostatnio zmieniony 14 mar 2018, 19:11 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: nowy1234 »

XAB pisze:
nowy1234 pisze:Dolar POWER,poczwórny szczyt na edku
nowy co tam tobie sie wysnilo 4 szczyty ?
u nas sa tylko 3 i to juz za duzo :D
Zart

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: yeahman »

na edku odbitka od mojej górnej bandy na m5 czyli jazda w doł - a nie wyglada
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

brakuje na edku jednak podejscia tego na okolice choc 1,247 ale czy byc musi a to jest zagadka
bo tak chocby 3ka wychodzi
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: yeahman »

XAB pisze:brakuje na edku jednak podejscia tego na okolice choc 1,247 ale czy byc musi a to jest zagadka
bo tak chocby 3ka wychodzi
myslę ze to jak najbardziej realne ale wczesniej msuzą odwiedzić 2285
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
eliroPL
Gaduła
Gaduła

Post autor: eliroPL »

Kermit pisze:
eliroPL pisze:
Kermit pisze:edek dziś tylko koryguje wczorajsza świeczke IMO... i jutro z trendem
to góra czy dół ?
poważnie? skoro napisalem że dziś koryguja wczorajsza świeczkę (robia korekte) to chyba logiczne ze z trendem bedzie oznaczac kierunek wczorajszy :D przynajmniej dla mnie logiczne :wink: :564:
zadałem to pytanie ponieważ miałem przed oczami dwa twoje wykresy eurusd gdzie jeden był z propozycją wzrostów a drugi spadków, nie zauważyłem że jeden był już nieaktualny

XAB
Fanatyk
Fanatyk

ja takie mozliwosci widze na eur/dol
http://wstaw.org/m/2018/03/14/22.png

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Świeżak44 »

TsunamiPL pisze:Dzień mógł być lepszy, ale mógł być też gorszy. :roll:
Zaraz nadrobię forumowe zaległości, ale gdzieś mi się obiło o oczy, że Świeżak wie już tradować :roll:
No jeszcze za wcześnie na takie stwierdzenia, ale dziś się więcej nauczyłem niż przez cały ostatni rok. Zobaczyłem na statemencie jak gra Zaorski i jest to prostsze niż się wydawało. On się nie szarpie na M1, tylko bierze setupy z dużych interwałów i pilnuje określonych godzin. Też tak mogę grac, to nic trudnego wyłapać jakiś setup z H1 czy H4. Bardzo często mi się to udaje wyłapać, tak jak dziś z tym odbiciem rano. To był mój wielki błąd ,że czesto tak się motałem na M1, że zapominałem o tych setupach i nawet nie czułem, ż jestem na lawinie ipt.. Zaorski pokazuje, że można grać dużo łatwiej i więcej zarabiac. Dziś najlepszy przykłąd jak mnie zakręcili tym podbijaniem DAX-a przed 15.00. Gadałem, że to impuls, bo na M1 wszystko tak wygląda.. Na szczęscie nie grałem wtedy, ale zamieszali mi w głowie na resztę dnia.. To jest właśnie M1.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
TsunamiPL pisze:Dzień mógł być lepszy, ale mógł być też gorszy. :roll:
Zaraz nadrobię forumowe zaległości, ale gdzieś mi się obiło o oczy, że Świeżak wie już tradować :roll:
No jeszcze za wcześnie na takie stwierdzenia, ale dziś się więcej nauczyłem niż przez cały ostatni rok. Zobaczyłem na statemencie jak gra Zaorski i jest to prostsze niż się wydawało. On się nie szarpie na M1, tylko bierze setupy z dużych interwałów i pilnuje określonych godzin. Też tak mogę grac, to nic trudnego wyłapać jakiś setup z H1 czy H4. Bardzo często mi się to udaje wyłapać, tak jak dziś z tym odbiciem rano. To był mój wielki błąd ,że czesto tak się motałem na M1, że zapominałem o tych setupach i nawet nie czułem, ż jestem na lawinie ipt.. Zaorski pokazuje, że można grać dużo łatwiej i więcej zarabiac. Dziś najlepszy przykłąd jak mnie zakręcili tym podbijaniem DAX-a przed 15.00. Gadałem, że to impuls, bo na M1 wszystko tak wygląda.. Na szczęscie nie grałem wtedy, ale zamieszali mi w głowie na resztę dnia.. To jest właśnie M1.
O twoim M1 piszemy ci gdzieś od roku :roll:

-- Dodano: śr 14-03-2018, 19:38 --
Świeżak44 pisze:
TsunamiPL pisze:
To prawda. Tego nie wiemy, strat nie widzimy.
Abstrahując od tego, kto rozsądny chwaliłby się publicznie dużą gotówką. Moim zdaniem to nie jest rozsądne.

-- Dodano: śr 14-03-2018, 8:22 --

O 9 Draghi i zaczyna to ciążyć na Euro :wink:
13:30 ważne dane.
+9k . Już wiem jak gra Zaorski na DAX-ie.. Proste, wręcz prymitywne zagrywki.. tyle że jest bardzo twardy. Na przykłąd grał na DAX-ie 06.03.2018. Zarobił do 10:00 od rana aż 550tys. . Ale przewieźli go tak o 08.45 , że był -1mln na minusie.. Ale wytrzymał i wyjął +0,5mln. Jest specjalisą od UJka, ale najlepiej i najszybciej mu DAX płaci. Dziś zagrałem tak jak on i jest sukces! Typowe dla niego wejście (kiepskie) a jednak w końcu mam wyraźny skok na depo!
Nie powtarzaj tego "przewieźli go na milion, ale wytrzymał" :roll: :lol: :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Post autor: Kermit »

edek h4 - jeśli w tym tygodniu przed Fed'em wybiją to flagę to w przyszłym tygodniu z niedźwiedzi żywcem futro pozrywa
https://www.tradingview.com/x/vu6BZrC2/

jesli S ktoś wbija to Sl na 2460 bo jak pusci flaga to modlitwa nie pomoże

Zablokowany