DayTrading: Środa 13.12.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 gru 2017, 00:00

Wzrost
2
22%
Bez zmian
4
44%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

Michał - TopTrade

Re: DayTrading: Środa 13.12.2017

Post autor: Michał - TopTrade »

Caldeborn pisze:
Pan Cogito pisze:
Caldeborn pisze:
Detaliści grają zazwyczaj odwrotnie niż grubsze ryby. Przeanalizuj dane dostarczane przez CFTC
Ale w jaki sposob dostarczamy plynnosc grubasom jezeli gramy na dwoch roznych "rynkach"?
Nie napisałem, że na dwóch różnych rynkach. Oglądałem film jak tłumaczył to jeden gość. Pracował on bowiem kiedyś dla, z tego co pamiętam, Goldman Sachs. Nie chce mi się tego szukać. Puenta jest taka, że podczas danych makro lepiej nie handlować dla detalistów ale to każdy wie.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Świeżak44 »

Dziś znowu na minusie, ale zaskoczyła mnie nagła, silna dywergencja spadkowa na DAX-ie.. Wykresy się rozjechały. Przez to głównie traciłem.

-- Dodano: 13 gru 2017, 17:24 --

O co tu chodzi?? Zapowiedź większych spadków na indeksach??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: XAB »

no na daxie to ja tez zarobilem dzis ze szkoda slow lka 2 dni a zysk tylko sie zmniejsza
i jak tak dalej pojdzie to mi sl przesuniete wytnie brrrrrrrrrrr mam sl na 108 czyli sa coraz blizej :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 17:27 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

flogum
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: flogum »

fx-technik pisze:Edek to jeszcze ma ze 100 pips w dół, i rysowanie nic nikomu nie pomoże.
Rysowanie chyba jednak pomogło :)

Zobaczymy dalej
EURUSD
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 17:32 przez flogum, łącznie zmieniany 1 raz.

crok.
Maniak
Maniak

Post autor: crok. »

pieknie na DJ dawają , rekord za rekordem :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Caldeborn »

Pan Cogito pisze:
Nie napisałem, że na dwóch różnych rynkach. Oglądałem film jak tłumaczył to jeden gość. Pracował on bowiem kiedyś dla, z tego co pamiętam, Goldman Sachs. Nie chce mi się tego szukać. Puenta jest taka, że podczas danych makro lepiej nie handlować dla detalistów ale to każdy wie.
Ja napisalem.
Jezeli ktos pracowal u Saszy Goldmana jako trader i sie zwolnil to sa tylko dwie opcje: powinien zglosic sie do ortopedy bo na glowe sie leczyc jest za pozno albo poproszono go oto zeby sie zwolnil. Jak by nie bylo jego opinia raczej nie ma znaczenia. Bo kto by zostawil szesciocyfrowy bonus dla filmikow na UT.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: fx-technik »

EURUSDH4_przed.png
-- Dodano: 13 gru 2017, 17:48 --
GBPJPYH1_przed.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Michał - TopTrade

Post autor: Michał - TopTrade »

Caldeborn pisze:
Pan Cogito pisze:
Ja napisalem.
Jezeli ktos pracowal u Saszy Goldmana jako trader i sie zwolnil to sa tylko dwie opcje: powinien zglosic sie do ortopedy bo na glowe sie leczyc jest za pozno albo poproszono go oto zeby sie zwolnil. Jak by nie bylo jego opinia raczej nie ma znaczenia. Bo kto by zostawil szesciocyfrowy bonus dla filmikow na UT.
Heh widzę, że nie odpuszczasz więc krótko opowiem, że ma koleś jakieś szkolenia za kilka tysięcy dolarów. Opowiada, że ceni sobie wolność i ma dość pracy biurowej. Teraz mieszka w Singapurze i lata po świecie. Wykład miał w Londynie. Może dla Ciebie jego opinia nie liczyć się ale warto posłuchać. Widzisz nie dla każdego sześciocyfrowy bonus się liczy. Może już zarobił na tyle, że chciał zacząć żyć. Nie wiem i nie interesuje mnie to. Dobrze, że Ty masz dokładne informacje na temat tej branży, łącznie z ilością zer wypłacanych jako bonusy. poza tym czy nawet jeśli został zwolniony to ma wpływ na informacje jakie podaje? No niekoniecznie, prawda?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, 17:51 przez Michał - TopTrade, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: XAB »

XAB pisze:no na daxie to ja tez zarobilem dzis ze szkoda slow lka 2 dni a zysk tylko sie zmniejsza
i jak tak dalej pojdzie to mi sl przesuniete wytnie brrrrrrrrrrr mam sl na 108 czyli sa coraz blizej :mrgreen:
dolozylem 2lke co dwie to nie jedna na 25 i bez sl chca powalczyc to pobawimy sie w pykanko :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

crok.
Maniak
Maniak

Post autor: crok. »

mi sie to dzis uklada jakby indexy mialy solidnie tapnac dzisiaj :(
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Zablokowany