DayTrading: Środa 13.01.2016
Re: DayTrading: Środa 13.01.2016
EU-z klasycznych formacji daje Nietoperza z Motylem 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
uwaga z s na ropie. imo możemy zaraz mieć wyskok w górę
Witam. A ja jestem w swojej ocenie zbliżony do Żabki i Merlina. Pozdrawiam
VSA
- ConsiliumFX
- Gaduła
A co powiecie na takie kanały? Czy to czasem nie jest korekta w ruchu spadkowym?c.ajto pisze:Dax kanał jak malowany
Hej Cons, dla mnie jest to jak najbardziej korekta. Docelowo widziałbym DAXa na poziomie poniżej 9300. Screen ma już trochę, ale z uwagi na TF sytuacja na nim wciąż bez zmian (na razie retest F161).
U/C wyszedł dołem z klina, aktualnie jest mniej wiecej po środku kanału. Na górze szukamy S, na dole L
U/C wyszedł dołem z klina, aktualnie jest mniej wiecej po środku kanału. Na górze szukamy S, na dole L

- ConsiliumFX
- Gaduła
Czyli czekamy na koniec korekty na DAX i zjazd na dół. Chyba że coś znowu się na rynku pokaże.c.ajto pisze:Hej Cons, dla mnie jest to jak najbardziej korekta. Docelowo widziałbym DAXa na poziomie poniżej 9300. Screen ma już trochę, ale z uwagi na TF sytuacja na nim wciąż bez zmian (na razie retest F161).
-
- Fanatyk
10117 moo(mozliwy obszar odwrócenia) odwrócenia dax,
ewentualnie mały margines ,
wybijanie mocne w góre dalsze wzrosty
oczywiscie wg mnie i nie rekomenduje
ewentualnie mały margines ,
wybijanie mocne w góre dalsze wzrosty
oczywiscie wg mnie i nie rekomenduje
Ostatnio zmieniony 13 sty 2016, 14:21 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.
A jakieś pomysły na GBPUSD ??? Czy jutrzejsza decyzja o stopach procentowych w Wielkiej Brytanii ma szanse zmienić układ tej pary?
Uwaga na eur/usd:
"Na EURUSD mamy bardzo ciekawe sygnały ponieważ patrząc na zachowanie rynku opcji przez pryzmat instrumentów pochodnych pokazuje najbardziej byczy sentyment na tej parze od października 2013 roku. Wykres 1M 25 delta risk-reversal pokazuje wzrost wskaźnika już 6 dzień z rzędu. Warto pamiętać, że dzieje sie to także pomimo faktu rosnącego dysparytetu stóp procentowych na niekorzyść EUR. Być może będziemy świadkami dynamicznego wzrostu EURUSD jeśli tylko giełdy będą spadać. Na koniec warto dodać jeszcze, że jesteśmy na poziomach ekstremalnych jakie obserwowaliśmy w ostatnich 6 latach dlatego jest bardzo prawdopodobne, że przed nami niezwykle ciekawe momenty na EURUSD."
"Na EURUSD mamy bardzo ciekawe sygnały ponieważ patrząc na zachowanie rynku opcji przez pryzmat instrumentów pochodnych pokazuje najbardziej byczy sentyment na tej parze od października 2013 roku. Wykres 1M 25 delta risk-reversal pokazuje wzrost wskaźnika już 6 dzień z rzędu. Warto pamiętać, że dzieje sie to także pomimo faktu rosnącego dysparytetu stóp procentowych na niekorzyść EUR. Być może będziemy świadkami dynamicznego wzrostu EURUSD jeśli tylko giełdy będą spadać. Na koniec warto dodać jeszcze, że jesteśmy na poziomach ekstremalnych jakie obserwowaliśmy w ostatnich 6 latach dlatego jest bardzo prawdopodobne, że przed nami niezwykle ciekawe momenty na EURUSD."
DAX DT i trzy możliwości aktualnego ruchu w górę - prawe ramię w RGR, atak na podwójny szczyt, atak na górną bandę kanału