DayTrading: Środa 12.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 gru 2018, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
3
33%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

doktorek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 12.12.2018

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

fx-technik pisze:Widzę, bo PipsKong zacytował i inny troll też.
(PipsKong nie jest trollem)
Nie dam screena, ponieważ nie daję sygnałów.
Każdy traduje, jak chce.

Natomiast, Long mam na Edku za 1,13201 i jest zabezpieczony na BE+.
Ach te TROLE :564:

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze: Pisałem, że jest zabezpieczone +5 pips, no to szansa na stratę jest niewielka.
Pisałem też, że ja nie traduję, żeby mieć rację, tylko żeby zarabiać.
Nie ma znaczenia, czy dany trade zarobi, czy straci.
Ponieważ jest to ryzyko wkalkulowane.
Nie wnikam cz zarobisz czy stracisz, jak duża jest pozycja, etc:
twierdzę, że nie masz już tego zlecenia bo (jak nawet miałeś) to już ci go dawno zdjęło na BE.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

pr7emo pisze:możecie obserwować zdobyte rekordy konta i pozycje w stopce, uprzedzam że bardzo skutecznie gram, mimo że wykresy obierają zwykle 1% prawdopodobieństwa nie podnoszącego equity
nie wiem czemu nie działa w internet explorer
gram trochę pod zarządzającego funduszem aby technika gry była dla możliwie wielu czytelna
-- Dodano: śr 12-12-2018, 10:14 --

jak widać w stopce oczekująca dokładka eS uJ około 113,60
Nie bardzo widzę tą skuteczność, nie bardzo rozumiem taki model "zarządzającego funduszem" - zyski po kilkanaście P, a straty: 150, 60, 80, itp.
Jako wisienka na torcie otwarte S na U/J przed trzema miesiącami z aktualna stratą 244p, a w szczytowym okresie ponad 350.
Napisz coś więcej, czemu masz tak dużą stratę i co cię skłania do holowania takich ogonów.

U/J jest w trójkącie, z którego poszedł fake dołem. Powroty do formacji kończą się na ogół wyjściem w przeciwnym kierunku, tutaj pełen zasięg jest w okolicach 115.50. Po drodze są co prawda silne opory, ale nie takie zasieki były przechodzone ciągiem.
Gdyby ten scenariusz się zrealizował, to będziesz miał łącznie ok 650p straty, a to pod dobre zarządzanie zaliczyć raczej nie można.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 13:10 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

gbpjpy
rzeznik
kombiinuje jak slon pod gore ale wazne ze trafiony tylko czy napewno a to juz nie do mnie to tylko rynek a ja dt
https://iv.pl/images/32215290504208166194.png
na rzezi 2lki bo ja dt
o ujku ???????
przemka bo to pamietam a to go sklania jego widzimisie
sygnalizowal kermit tomasz ja z 10 razy inni tez
a on swoje rynek spadnie i tyle
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

cajto pisze:
pr7emo pisze:możecie obserwować zdobyte rekordy konta i pozycje w stopce, uprzedzam że bardzo skutecznie gram, mimo że wykresy obierają zwykle 1% prawdopodobieństwa nie podnoszącego equity
nie wiem czemu nie działa w internet explorer
gram trochę pod zarządzającego funduszem aby technika gry była dla możliwie wielu czytelna
-- Dodano: śr 12-12-2018, 10:14 --

jak widać w stopce oczekująca dokładka eS uJ około 113,60
Nie bardzo widzę tą skuteczność, nie bardzo rozumiem taki model "zarządzającego funduszem" - zyski po kilkanaście P, a straty: 150, 60, 80, itp.
Jako wisienka na torcie otwarte S na U/J przed trzema miesiącami z aktualna stratą 244p, a w szczytowym okresie ponad 350.
Napisz coś więcej, czemu masz tak dużą stratę i co cię skłania do holowania takich ogonów.
najpierw zmień perspektywę z atakującego mnie, zapytaj o więcej szczegółów gdzie zmierzasz...
strategia jest prosta i jednocześnie wywnioskowana ze skomplikowanego modelu
duża stratna pozycja jest zwykle zamykana z zyskowną o tej samej wartości by się niwelowała i by zaoszczędzić na spreadzie
zauważ, iż mam bardzo dużo pozycji na plus, średnio zamykanych na +10 pipsów
eS na uJ to pozycja główna systemu, szacowany oczekiwany zysk na niej będzie przy następnym głębszym spadku, ruch ceny w kierunku dolnym do zamknięcia tego sella na plus od razu podbija wartość equity dwukrotnie
przy grze bardzo małymi pozycjami stopa zwrotu jest imponująca, to nie system extreme agresywny
zauważ że cały czas gram pod prąd i wypracowuje zysk
nie rozpierdalaj mi psychy mówiąc że to demo i mała stawka bo nie będę w tym tonie dyskutował
zaznaczam iż mam bardzo wdrukowane stosowanie się do założeń systemu, trzymam się zasad w różnych stanach, zmęczony, w silnym stresie, pod wpływem alku zioła, gdy otacza mnie dużo obowiązków
również zauważ, iż nie występuje tu istotne osunięcie kapitału co jest warte uznania
stworzony system pod kątem osoby która przekazuje wiedzę jak ten system funkcjonuje uważam, iż może być traktowany jako najbardziej adekwatny dla członków grupy - to wiem z teorii zarządzania
system nie jest już optymalizowany, niekiedy poszerzam pole percepcji włączając wyłączając drugą parę eurusd
nie umiem grać wykraczając poza ramy założeń tego systemu, co było moim celem przed kilkoma laty
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 13:10 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:gbpjpy
rzeznik
kombiinuje jak slon pod gore ale wazne ze trafiony tylko czy napewno a to juz nie do mnie to tylko rynek a ja dt
https://iv.pl/images/32215290504208166194.png
na rzezi 2lki bo ja dt
o ujku ???????
przemka bo to pamietam a to go sklania jego widzimisie
sygnalizowal kermit tomasz ja z 10 razy inni tez
a on swoje rynek spadnie i tyle
Masz tam L sygnał?? nie wiem
tylko uwaga

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

ten edek to taki śmieć że szkoda na niego patrzeć .... irytujący gość
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

przemo nie ma sie co irytowac przynajmniej ja pamietam ze pisales cos o systemie a to ze mi sie taki system nie podoba ani nie pasuje to inna sprawa
edek
zaczyna mnie irytowac
jeszcze ze dwa nawroty i zetne wiekszosc tych elek bo juz zaczynam sie gubic ile ich mam
a na 5pip to juz przesada bym pykal
https://iv.pl/images/75023047024126667558.png
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@Przemo - nie atakuję cię, tylko ty mnie:
najpierw zmień perspektywę z atakującego mnie, zapytaj o więcej szczegółów gdzie zmierzasz...
przecież właśnie pytam :roll:
nie rozpierdalaj mi psychy mówiąc że to demo i mała stawka bo nie będę w tym tonie dyskutował
a gdzie ja coś takiego napisałem :shock:

Myślę, że przydałby ci się odpoczynek.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

pr7emo pisze:jak ustawić myfxbooka by stał się kontem publicznym?
Jak jeszcze do tego nie doszedłeś, to na screenie, który wrzuciłeś masz pole "Authorization Password" - kopiujesz to hasło i w platformie mt4 ustawiasz je jako hasło inwestora. Potem na myfxbook klikasz na przycisk Update Password, który też widać na twoim screenie, wpisujesz to samo hasło inwestora i klikasz Update. Jak wszystko będzie ok, to będziesz mógł zmieniać ustawienia i ustawić konto na publiczne.

Instrukcja: https://www.myfxbook.com/help#help_35
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Zablokowany