dłuższy termin ... bo czasu brak na " łapanie noży"

Nie ma nic gorszego, od wpierdzielania się polityków w rynek. Trump nie jest żadnym członkiem FOMC. I jak nie chcę mocnego dolca, to niech zakaże podnoszenia stopy referencyjnej. To co sobie gada, o kursie dolara, nie powinno być brane pod uwagę. Ale.... niestety jest. To jest zwyczajne psucie zasad na rynku. (Tak na marginesie)TsunamiPL pisze: Trump powiedział w wywiadzie dla WSJ, że $ robi się zbyt drogi.
Tak było i tak jest.Nevermind pisze:Nie ma nic gorszego, od wpierdzielania się polityków w rynek. Trump nie jest żadnym członkiem FOMC. I jak nie chcę mocnego dolca, to niech zakaże podnoszenia stopy referencyjnej. To co sobie gada, o kursie dolara, nie powinno być brane pod uwagę. Ale.... niestety jest. To jest zwyczajne psucie zasad na rynku. (Tak na marginesie)TsunamiPL pisze: Trump powiedział w wywiadzie dla WSJ, że $ robi się zbyt drogi.

za wcześnieTsunamiPL pisze:Będę jak jeden z banków inwestycyjnych, który co roku podaje 10 szokujących prognoz.
A zatem w nocy z 23/24 kwietnia zakładam parytet na edku.

Mój brat pare lat temu był w Korei Pół. na wycieczce. Pojechał z ciekawości zobaczyć jak tam żyją ludzie. Ludzie żyją tam w tragicznych warunkach.  Wyobrazcie sobie sytuacje jak w Pjongjang przez centrum jedzie ciągnik napędzany węglem..
 Mój brat pare lat temu był w Korei Pół. na wycieczce. Pojechał z ciekawości zobaczyć jak tam żyją ludzie. Ludzie żyją tam w tragicznych warunkach.  Wyobrazcie sobie sytuacje jak w Pjongjang przez centrum jedzie ciągnik napędzany węglem..  a na przyczepie ludzie upchani jak sardynki. Tam są pobudowane drogi po 6 pasy i jedzie np. jeden samochód. To tak jak u nas za komuny jadąc do Warszawy mijało się jeden samochód co 15 min...
 a na przyczepie ludzie upchani jak sardynki. Tam są pobudowane drogi po 6 pasy i jedzie np. jeden samochód. To tak jak u nas za komuny jadąc do Warszawy mijało się jeden samochód co 15 min...  Pełno wojskowych w mundurach ale to ludzie którzy wyglądali jak z obozu w Oświęcimiu. Co z tego że tam pół narodu to wojsko jak oni nie nadają się w żadnej walki. Jadąc przez wioski ludzie siedzą na polach i grzebią w ziemi.... nie wiem, brat mówił że wyglądało to jak by szukali jedzenia..... W samych centrum Pjongjang od strony ulicy budynki są ładne i chyba mają się dobrze prezentować na pokaz bo jak braciak z ciekawości wszedł do jednego z bloków mieszkalnych to w środku zszokowało go to co zobaczył.  Nie sądze że Korea odważ sie teraz zaryzykowac i dalej testować swoje rakiety.  Teraz to moze byc ciekawie na lini Rosja- USA.
 Pełno wojskowych w mundurach ale to ludzie którzy wyglądali jak z obozu w Oświęcimiu. Co z tego że tam pół narodu to wojsko jak oni nie nadają się w żadnej walki. Jadąc przez wioski ludzie siedzą na polach i grzebią w ziemi.... nie wiem, brat mówił że wyglądało to jak by szukali jedzenia..... W samych centrum Pjongjang od strony ulicy budynki są ładne i chyba mają się dobrze prezentować na pokaz bo jak braciak z ciekawości wszedł do jednego z bloków mieszkalnych to w środku zszokowało go to co zobaczył.  Nie sądze że Korea odważ sie teraz zaryzykowac i dalej testować swoje rakiety.  Teraz to moze byc ciekawie na lini Rosja- USA.