Zakończmy na skasowaniu "nieuprzejmych" postów i powrocie do dyskusji na temat DT.
Od teraz za posty nie na temat, wycieczki osobiste, łamanie regulaminu itd. lecą ostrzeżenia/bany.
EDIT: Przepraszam, że zapomniałem o Paniach

Pozdrawiam
Jesteśmy blisko ostatniego szczytu i jest to dobre miejsce na dystrybucję (którą według mnie teraz mamy). Można się szarpać teraz na małych interwałach albo poczekać chwilę, bo jak się dystrybucja skończy to zaczną się porządne spadki.molmomas pisze: uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
Ok. Ale zastanówmy się z czego miałyby wynikać poziomy nie widziane od dwóch lat ? Czy w tym czasie gospodarka EU tak przyśpieszyła, czy jest aż tak przed gospodarką US. Czy ignorowanie bardzo dobrych danych z US to ma być baza do takiej zwyżki. Wszystko wskazuje na bliski tapering, EBC prognozuje koniec roku na poziomie 1,33 - nie widze podstaw aby ustanawiać nowe maksima... nie widze impulsu który miałby kopnąć e/u 5 figur do góry... coraz więcej doniesień o bliskim kompromisie ws budzetu, wiec szanse na kolejny shutdown tez maleja ...molmomas pisze:uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
a czemu dopiero od teraz ???DragonFly pisze:Od teraz za posty nie na temat, wycieczki osobiste, łamanie regulaminu itd. lecą ostrzeżenia/bany
ja zatankowałempurcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
jeszcze testy maksimów dopuszczalne, czego Tobie nie życzęadk77 pisze:dodatkowy rozszerzony kanalikBemowo1 pisze:nie koniecznie jesteśmy obecnie na TL kanłu - tu 200 ema i sma h1adk77 pisze:kabel h4 do 1,6350 powinien dojechać tam dwie linie. później przedział 1,6250-80
Ok. Ale zastanówmy się z czego miałyby wynikać poziomy nie widziane od dwóch lat ? Czy w tym czasie gospodarka EU tak przyśpieszyła, czy jest aż tak przed gospodarką US. Czy ignorowanie bardzo dobrych danych z US to ma być baza do takiej zwyżki. Wszystko wskazuje na bliski tapering, EBC prognozuje koniec roku na poziomie 1,33 - nie widze podstaw aby ustanawiać nowe maksima... nie widze impulsu który miałby kopnąć e/u 5 figur do góry... coraz więcej doniesień o bliskim kompromisie ws budzetu, wiec szanse na kolejny shutdown tez maleja ...Ciapul pisze:molmomas pisze:uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
target 1290 jestem zapurcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
purcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
lepiej pokonajmy tę czerwoną krechę, jak nie to lecimy niżej niż wskazujesz w swojej ATbelzebub pisze:purcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
to myślimy podobnie, zamknięcie w tamtych okolicach (max1300 - ale różnie może to być) poczekajmy na rozwój sytuacji