DayTrading: Środa 11.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 gru 2013, 00:00

Wzrost
11
27%
Bez zmian
3
7%
Spadek
27
66%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Re: DayTrading: Środa 11.12.2013

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

Panowie i Panie, musiałem interweniować tyle zgłoszeń było.
Zakończmy na skasowaniu "nieuprzejmych" postów i powrocie do dyskusji na temat DT.

Od teraz za posty nie na temat, wycieczki osobiste, łamanie regulaminu itd. lecą ostrzeżenia/bany.

EDIT: Przepraszam, że zapomniałem o Paniach :)
Pozdrawiam

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

molmomas pisze: uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
Jesteśmy blisko ostatniego szczytu i jest to dobre miejsce na dystrybucję (którą według mnie teraz mamy). Można się szarpać teraz na małych interwałach albo poczekać chwilę, bo jak się dystrybucja skończy to zaczną się porządne spadki.

Awatar użytkownika
purcu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: purcu »

Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

molmomas pisze:uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
Ok. Ale zastanówmy się z czego miałyby wynikać poziomy nie widziane od dwóch lat ? Czy w tym czasie gospodarka EU tak przyśpieszyła, czy jest aż tak przed gospodarką US. Czy ignorowanie bardzo dobrych danych z US to ma być baza do takiej zwyżki. Wszystko wskazuje na bliski tapering, EBC prognozuje koniec roku na poziomie 1,33 - nie widze podstaw aby ustanawiać nowe maksima... nie widze impulsu który miałby kopnąć e/u 5 figur do góry... coraz więcej doniesień o bliskim kompromisie ws budzetu, wiec szanse na kolejny shutdown tez maleja ...

-- Dodano: śr 11-12-2013, 14:23 --
DragonFly pisze:Od teraz za posty nie na temat, wycieczki osobiste, łamanie regulaminu itd. lecą ostrzeżenia/bany
a czemu dopiero od teraz ???
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

purcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
ja zatankowałem :mrgreen: sl 1250 tp 1289
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

adk77 pisze:
Bemowo1 pisze:
adk77 pisze:kabel h4 do 1,6350 powinien dojechać tam dwie linie. później przedział 1,6250-80
nie koniecznie jesteśmy obecnie na TL kanłu - tu 200 ema i sma h1
dodatkowy rozszerzony kanalik
jeszcze testy maksimów dopuszczalne, czego Tobie nie życzę

-- Dodano: 11 gru 2013, 15:34 --

koniec zależny od początku, nie mam pewności do oznaczeń w prostokącie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Ciapul pisze:
molmomas pisze:uważam że możemy dojść do poziomu 1.41 -1.43 (gdzieś w tym rejonie dość dużym wypadałoby końcowe zrealizowanie podwójego dna na w1. a już jestesmy po korekcie wzrostów z 1.38 (piękny zjazd, który pozbawił mnie paru procent depo) i dość szybkim odrobieniu spadków, więc przebicie poprzedniego szczytu może dać sygnał do kupna
Ok. Ale zastanówmy się z czego miałyby wynikać poziomy nie widziane od dwóch lat ? Czy w tym czasie gospodarka EU tak przyśpieszyła, czy jest aż tak przed gospodarką US. Czy ignorowanie bardzo dobrych danych z US to ma być baza do takiej zwyżki. Wszystko wskazuje na bliski tapering, EBC prognozuje koniec roku na poziomie 1,33 - nie widze podstaw aby ustanawiać nowe maksima... nie widze impulsu który miałby kopnąć e/u 5 figur do góry... coraz więcej doniesień o bliskim kompromisie ws budzetu, wiec szanse na kolejny shutdown tez maleja ...

myślałem raczej pod kątem takim, że bankstera zrobi by edek był na wysokim poziomie przed ewentualnym zakończeniem bądź ograniczeniem qe3.
Z uwagi na to, iż lepiej jakby mieli spadać z wysoka bo wtedy być możę nie zaszkodziłoby to ich interesom w takim stopniu, a poza tym jeżeli bankstera zrealizuje zyski na akcjach i będą mieć dolary to lepiej żeby te dolary były już mocniejsze za jakiś czas.

taka myśl.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

purcu pisze:Co myślicie o złotku ? Wydaje mi się, że jest teraz dobry moment na L z targetem 1290
target 1290 jestem za

może wreszcie arbitraż edek / gold - tu może być negatywna korelacja

Awatar użytkownika
belzebub
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: belzebub »

:564: to myślimy podobnie, zamknięcie w tamtych okolicach (max1300 - ale różnie może to być) poczekajmy na rozwój sytuacji
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

belzebub pisze:

:564: to myślimy podobnie, zamknięcie w tamtych okolicach (max1300 - ale różnie może to być) poczekajmy na rozwój sytuacji
lepiej pokonajmy tę czerwoną krechę, jak nie to lecimy niżej niż wskazujesz w swojej AT

Zablokowany