trend is your friendcoolcov pisze:Edek Fantastycznie.

a szukanie odbicia w dół (czyli korekty) czyli łapanie szczytów...... to loteria

-- Dodano: 10 sty 2018, 11:53 --
a złoto pędzi i pędzi... 1400 czeka

trend is your friendcoolcov pisze:Edek Fantastycznie.
Tomasz196407 pisze:Tolmon_Nika pisze:
Tolmo zobacz w analizach (tu) dax-t7426-30.html#p827782- wykres miesieczny i dzienny (wiem że Cie historia nie interesuje) ale ... niestety
na podstawie tego jesteśmy w zakonczeniu 3 wyzszego rzędu korekta co sie wykonuje teraz wg założeń jest przede wszystkim zmienna od poprzedniej czyli musi byc gwałtowna!
albo trójkąt -tak?
No właśnie w tym momencie ruszyliTolmon_Nika pisze:hmm..H1 równo powoli do dołu,gdzie widzisz swojego ulubieńca (konsola)Świeżak44 pisze:Znowu paskudna konsola na DAX-ie. Nie gram.. Nie ma zmienności to nie ma sensu się szarpać.![]()
![]()
Świeżak44 pisze:Tolmon_Nika pisze: No właśnie w tym momencie ruszyli10.45 Trochę złapałem..
Z mojego doświadczenia to Shark i 5,0 w parze a nie Gartley_Kerad_ pisze:Merlin
polecam ksiazkę Rafał Tereszkiewicz FORMACJE HARMONICZNE – KONSTRUKCJA
nizej fragment
Układ Gartleya to układ ze sztywno określonymi zniesieniami w punktach B i D. Punkt B znajduje się na zniesieniu 61.8% fali XA, natomiast punkt D na zniesieniu 78.6% fali XA. Jest to wewnętrzna formacja, która cieszy się zaufaniem wśród inwestorów dzięki precyzyjnie określonym punktom zwrotnym oraz swojej skuteczności.
Jak widać pkt C jest dowolnie zawieszony oby tylko nie wybił pkt A
Z mojego doświadczenia to Shark i 5,0 w parze a nie Gartley_Kerad_ pisze:Merlin
polecam ksiazkę Rafał Tereszkiewicz FORMACJE HARMONICZNE – KONSTRUKCJA
nizej fragment
Układ Gartleya to układ ze sztywno określonymi zniesieniami w punktach B i D. Punkt B znajduje się na zniesieniu 61.8% fali XA, natomiast punkt D na zniesieniu 78.6% fali XA. Jest to wewnętrzna formacja, która cieszy się zaufaniem wśród inwestorów dzięki precyzyjnie określonym punktom zwrotnym oraz swojej skuteczności.
Jak widać pkt C jest dowolnie zawieszony oby tylko nie wybił pkt A
Tolmo weź rozkmiń eu jak bedziemy mieli podobnie to oki np dziennyTolmon_Nika pisze:Tomasz196407 pisze:Tolmon_Nika pisze:
Tolmo zobacz w analizach (tu) dax-t7426-30.html#p827782- wykres miesieczny i dzienny (wiem że Cie historia nie interesuje) ale ... niestety
na podstawie tego jesteśmy w zakonczeniu 3 wyzszego rzędu korekta co sie wykonuje teraz wg założeń jest przede wszystkim zmienna od poprzedniej czyli musi byc gwałtowna!
albo trójkąt -tak?