Nie polecam słuchać rekomendacji banków odnośnie wartości ceny par walutowych. To są dane czysto spekulacyjne i zmieniające się wedle upodobań. Generalnie są nic nie warte moim zdaniem. Przynajmniej mi to nigdy nie pomogło...pkubiu pisze:dziś Godman Sachs zatacza krag Grecja wraca na rynek - w co grają - jaką Role ma spełnić Mario![]()
czy ktos zna ich rekomendacje co do edka?
DayTrading: Środa 09.04.2014
Re: DayTrading: Środa 09.04.2014
Macie pomysł na zagranie by w miarę pewnie zdobyć nie koniecznie wielką ilosć pipsów?
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Buy rzeźnikyeahman pisze:Macie pomysł na zagranie by w miarę pewnie zdobyć nie koniecznie wielką ilosć pipsów?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Kusus - gratuluję bardzo dobrego wyniku i przede wszystkim profesjonalnego podejścia do gry - 15h ciągłej obserwacji i reakcji
Pytałem, bo interesuje mnie ile P jest dla tradera 100% depozytu, na jakich dźwigniach prowadzą grę.

Pytałem, bo interesuje mnie ile P jest dla tradera 100% depozytu, na jakich dźwigniach prowadzą grę.
cajto pisze:Kusus - gratuluję bardzo dobrego wyniku i przede wszystkim profesjonalnego podejścia do gry - 15h ciągłej obserwacji i reakcji![]()
Dzięki. Tylko mówię nie sugeruj się tym bo takie sytuacje są wyjątkowe. Czasami taki trejd może się szybko odwrócić, sam się naciąłem już kilka razy i traciłem nieraz po 3-7 % na takich trejdach w ciągu kilku dni. To też nie wygląda tak różowo bo tamten tydzień miałem niamalże na 0%, 2 tygodnie temu lekko na + ale 3 tygodnie temu z kolei na - więc tu progres jest u mnie bardzo powolny.
Generalnioe zasadę mam jedną - więcej jak 2% na wejściu nie ryzykuję, w wyjątkowych sytuacjach więcej tak jak wczoraj kiedy poruszam się ciągle trailingiem z wiatrem ale to jak mówię nie sugerować się bo takie trejdy to wyjątkowe sytuacje. Normalnie tak nie gram.
Dzisiaj wszedłem bardzo małymi pozycjami w crossy dolarowe. Są to longi na Kangurze, edziu i kablu. Liczę na kontynuację trendu ale znowuż to łamię 2 swoje zasady:
- nie grać pod intuicję
- nie grać na Edku
Kusus na jakim TF te longi edka? Bo zastanawia mnie stwierdzenie że jest trend wzrostowy.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
eur/usd h1
obawa ze wy*ebie w górę z tego kanału

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Hmm... ja mam nakreślony inny kanał, z którego wyszliśmy i ewentualnie możemy zrobić test od góry jego górnej bandy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magura2004
- Pasjonat
A co powiesz o Eur/Aud? Zamknąłem na 1.47 bo widzę ,że jakoś nie mogą się przebićKusus pisze:Ja mysle ze dzisiaj jestesmy jakies kolejne 50 pipsow wyzej na parach xxx/USD. S-ek nie ma co szukac chyba. Ten impuls byl zbyt silny.
Kupiłem Aud/Usd, Eur/Usd, Gbp/Usd stopy dość wąskie i zobaczymy
Wczoraj wpadło 411 pipsów więc dzisiaj można się bawić

dont panic !! wszystko zgodnie z planem robimy prawe ramie i pożniej wiadomy kierunek wszytko już dziś się ziściDavidFx pisze:eur/usd h1

pamiętajcie o goldmanach !
chciwość jest dobra